29 [MAR 18] SPORT Buzau
Joi, 29 martie 2018

FOTBAL Prima înfrîngere în deplasare

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 1789 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

S-a jucat din nou fotbal în Liga a 3-a, marţi după-amiază, cînd au fost programate 4 din cele 7 meciuri ale etapei a 14-a, prima din retur, care ar fi trebuit să se dispute la începutul lunii, dar a fost amînată din cauza con­diţiilor meteo. După 1-2 cu FCSB 2 şi 2-0 la Olteniţa, Metalul a revenit în campionat cu o nouă deplasare, la Modelu, unde avea de înfruntat un adversar, Înainte, nu foarte puternic, dar incomod şi greu de dovedit. Speranţele campioanei erau mari, după o evoluţie consistentă, care a dus la victoria de la Olteniţa şi, mai ales, înaintea unei alte deplasări, infinit mai grea, sîmbătă, la Slobozia. Din păcate, nici în cele mai negre scenarii, campioana nu şi-ar fi închipuit că, în minutul 13, ar fi fost condusă deja cu 0-2! Pentru că aşa s-a întîmplat, pe fondul unui început extrem de slab şi al unor greşeli mari în apărare, călărăşenii s-au desprins rapid, prin "dubla" lui Clătinici (9, 13)!

Chiar şi aşa, Metalul a ratat o mare şansă de a reveni în joc, Lungoci irosind un penalty, apărat de portar, acordat în urma unui fault în careu comis asupra lui Bardaş, fază-cheie, consumată în minutul 21. Pînă la final, elevii lui Vali Stan au presat în permanenţă, dar n-au putut străpunge defenisiva gazdelor, în ciuda unor ocazii mari ratate de I. Radu, Lungoci şi R. Tănase. Rezultatul stabilit încă din minutul 13 s-a păstrat pînă la final, aducînd campioanei prima înfrîngere stagională în deplasare! Mai mult, buzoienii au şi coborît un loc în clasament, ajungînd pe 6, fiind întrecuţi de FCSB 2, învingătoare cu 4-0 în faţa Deltei Tulcea. "Ne-am bătut singuri! Asta e, strîngem rîndurile şi mergem mai departe!", au comentat, după joc, oficialii buzoieni. Pentru Metalul urmează o deplasare de foc, sîmbătă, la Slobozia, un meci în care Vali Stan va trebui să găsească soluţii pentru a suplini absenţele lui Piciu şi, mai ales, Mădălin Puşcă, ambii suspendaţi după avertismentele de la Modelu.  
Metalul: Toader - Trăistar, P. Benga, Grăjdan, Spătaru - D. Ion, D. Stan, M. Puşcă, Bardaş - Lungoci, I. Radu. Au mai intrat: A. Iacob, R. Tănase, Piciu şi Şt. Păun. Antrenor: Vali Stan

Rîmnicenii s-au făcut de rîs: 0-4 la Chiscani!

Ziua nefastă a echi­pelor buzoiene a fost completată de CSM Rm. Sărat, care părea să aibă o misiune ceva mai simplă, pe terenul brăilenilor de la Sportul Chiscani, penultima clasată. N-a fost însă deloc aşa, rîmnicenii fiind depăşiţi clar de o echipă mult mai determinată, aflată în luptă pentru salvarea de la retrogradare. Brăilenii au învins cu scorul de 4-0, goluri marcate de Ndigwe (10, 15), Costache (72 - penalty) şi Dumitrana (88). CSM Rm. Sărat a căzut pe locul 9 şi va întîlni etapa următoare, sîmbătă, tot în deplasare, ultima clasată, Victoria Traian. 
CSM Rm. Sărat: Nițache - Sava, Croitoru, Tîrîlă, Chivu, Tucă, Cîrjan (51 Bodoc), Oprea, Ro­man (46 G. Marcu), Burghelea (78 M. Cos­tache), Creţu (26 B. Bălan). Antrenor: Marius Tîrîlă.Etichete: înfrîngere |  deplasare |  FOTBAL |  Prima
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU