13 [MAR 18] SOCIAL Buzau
Marţi, 13 martie 2018

Sindicaliști: ”Vor să ne dezbine!”

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 1959 vizualizari 0 comentarii

Se anunță o primăvară a protestelor în mai multe domenii ale sectorului bugetar. După ce grefierii au anunțat că se gîndesc serios la proteste și chiar să întrerupă activitatea, acum și sindicaliștii din sănătate sunt pe picior de grevă. Primele acţiuni de protest vor avea loc luna aceasta cînd, din toate județele, vor porni spre Capitală, sute de sindicaliști care vor mărșălui prin fața ministerelor Sănătății, Muncii și Finanțelor. 


”În 20 martie vom fi la Ministerul Muncii, apoi în 22 vom fi la cel de Finanțe, la care vor participa și sindicaliști din Buzău, apoi pe 27 la Ministerul Sănătății. În aprilie strîngem semnături pentru declanșarea grevei și pentru un mare miting.” a declarat liderul SANITAS Buzău, asistentul Mihai Ștefan. 


Sindicaliștii cer, printre altele, creșteri salariale, de la 1 martie, pentru tot personalul sanitar și de asistență socială, dar și renunțarea la plafonarea unor sporuri: Nemulțumirea este că vor să ne dezbine. Să nu mai fim o familie noi cei care ne ocupăm de sănătate. Se fac diferențe între asistentul medical,, infirmieră, îngrijitoare, angajații din spitale de monospecialitate, cum este cel de la Săpoca, unitate medicală în care vor scădea salariile, odată cu această plafonare a sporurilor!”  


Astăzi, ministrul Sănătăţii are programată o întîlnire cu reprezentanţii Sanitas  cu speranța că situația va fi detensionată, iar angajații din spitale vor renunța la intenția de a declanșa grevă generală. Etichete: revendicari |  SANITAS |  proteste
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU