15h 45' RELIGIE Buzau
Marţi, 22 martie 2016

Sute de buzoieni au participat la 'Marşul pentru viaţă'

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
7 voturi 3058 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [15:45] 26 MAR 2016 ›

Cîteva sute de buzoieni au participat astăzi, între orele 13.30 şi 15.00, la Marşul pentru viaţă organizat de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei împreună cu Catedrala Municipală „Sf. Sava” şi Fundaţia „Sfântul Sava”. Cei mai mulţi dintre participanţi au participat înainte şi la o slujbă de biencuvântare ce a avut loc la Catedrala Municipală „Sfântul Sava” de la ora 13.00 până la ora 13.30.

Marşul s-a dorit a fi un semnal de alarmă privind crimele comise împotriva unei fiinţe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra, a pruncilor nenăscuţi. Buzoienii au participat la marş pentru a-ţi exprima respectul faţă de fiinţa umană, încă din momentul conceperii, şi pentru a transmite mesajul că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ci se construiesc unul pe altul, și că familia și societatea au de câștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină. Toate aceste gânduri au fost redate în scris pe pancarte, pentru că cei prezenţi au parcurs în tăcere traseul stabilit între Catedrala Municipală „Sfântul Sava” şi Maternitatea Buzău. Buzoienii au avut reprezentanţi la marş începând de la prunci până la bătrâni octogenari. Ca şi anul trecut, participanţii la marş au venit pancarte, pe care le-au purtat femeile, baloane, pe care le-au ţinut în mâini copii, steaguri pe care le-au dus adolescenţii. În faţa maternităţiim preoţii, părinţii de la Sf Sava: Florian Duca – preot paroh şi părinţii coslujitori: Mihail Milea şi Aurelian Damian, împreună cu colegii lor, ce au participat în număr mare, cei mai mulţi dintre ei cu întreaga familie, au rostit câteva rugăciuni precum „Tatăl nostru”, ”Cuvine-se cu adevărat”. La final, Părintele Mihail Milea a  împărţit copilaşilor cruciuliţe şi iconiţe.

Despre semnificaţia aceast marş părintele Mihail Milea a spus: “Cu ajutorul lui Dumnezeu, şi anul acesta a avut loc “Marşul pentru viaţă”, ca de altfel, în toate marile oraşe ale României. Acest marş este organizat după Buna Vestire, când îngerul Gavriil a venit din cer să-i spună Fecioarei Maria că va naşte pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, chemare pe care ne-o face şi nouă pământenilor, ca şi noi să dăm naştere la copii. Suntem un popor care am îngropat deja un popor: sunt peste 22 de milioane de avorturi, iar poporul român are la ora actuală 19,7 miloane locuitori. Este alarmant. De aceea, sperăm că mai marii ţării noastre vor lua o măsură să pună stavilă avorturilor şi o implicare mai mare a societăţii pentru a încuraja acest act demografic al României”.

Marşul a avut loc în prezenţa jandarmilor şi a lucătorilor Poliţiei Rutiere care au asigurat fluenţa traficului pe întregul traseu.

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Catedrala Municipală „Sf. Sava” şi Fundaţia pentru Copii „Sfîntul Sava” organizează un marş împotriva avorturilor după  „Buna-Vestire”, praznicul în amintirea zilei în care Sfîntul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naşte pe Fiul lui Dumnezeu.

„Ca şi în anii precedenţi,  prin acest eveniment, încercăm să sensibilizăm populaţia cu privire la consecinţele devastatoare ale avortului asupra familiei şi societăţii. Este o manifestare la care sînt aşteptaţi toţi buzoienii care doresc să-şi afirme sprijinul pentru consolidarea familiei tradiţionale şi a valorilor ei, valori care stau la temelia unei societăţi solide şi sănătoase”, a transmis printr-un comunicat de presă, preotul Mihail Milea, preşedintele Fundaţiei Sfîntul Sava de la Buzău.

Lumînări şi rugăciuni

Manifestarea va începe cu o slujbă de binecuvîntare, iar de la ora 13.30 de va pleca din faţa Catedralei Municipale „Sfîntul Sava” pe traseul care a fost parcurs şi anul trecut: Bd. Unirii,  Petrom (OMV), Strada „Sava Gotul”, Platoul Dacia şi apoi Maternitate. Aici vor fi aprinse lumînări şi se va rosti rugăciunea „Tatăl nostru”. Coloana manifestanţilor va avea în prim-plan un sobor de preoţi din judeţul Buzău. Din coloană vor face parte femei şi tineri îmbrăcaţi în costume populare, cu icoane, steaguri şi pancarte pe care se află înscrise mesaje care să le amintească oamenilor că fiecare viaţă e un dar de la Dumnezeu şi că fiecare copil vine pe lume cu darurile lui de la Dumnezeu.Etichete: bisericuta |  copiilor |  milea |  parintele |  sf sava |  Arhiepiscopie |  Maternitate |  pentru |  viaţă
Voteaza articolul: bun: 7  |  slab: 0   7

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU