31 [AUG 15] POLITIC Buzau
Luni, 31 august 2015

PSD, faza războiului pe familii

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1197 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro


PSD Buzău se află în pragul imploziei după evoluţiile din ultima vreme. Combatanţii din cele două tabere se ceartă atît de mult încît perpetuarea situaţiei a condus la amînarea alegerii unui vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Buzău, dar şi la amînarea Conferinţei Judeţene PSD pentru alegerea unui succesor al lui Constantin Boşcodeală la şefia social-democraţilor. 

După şedinţa de luni a Consiliului Judeţean Buzău, în care proiectul privind desemnarea unui vicepreşedinte a fost retras de pe ordinea de zi, gruparea Mocanu-Ghiveciu a prins curaj, trecînd la un nou atac.

Imediat după şedinţa CJ, deputatul PSD Adrian Mocanu, vicepreşedinte al PSD Buzău şi exponent al aripii Mocanu-Ghiveciu, pe care Constantin Boşcodeală îl trimisese, zilele trecute, la treabă, la Parlament, a transmis un nou comunicat de presă prin care îl atacă pe preşedintele în funcţie al social-democraţilor buzoieni. 
„Luni, 31 august 2015, proiectul de hotărîre referitor la alegerea unui nou vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Buzău a fost retras de pe ordinea de zi, în condiţiile în care săptămîna trecută se prefigura o înţelegere neonorabilă între conducerea actuală a PSD şi şeful Consiliului Judeţean pentru desemnarea domnului Petre Adrian, un nou-venit în PSD, în postura de candidat al partidului pentru funcţia amintită. Intervenţia noastră publică şi susţinerea de are aceasta s-a bucurat în rîndul membrilor PSD în general şi al consilierilor judeţeni ai PSD în special au avut un rol important în amînarea alegerii noului vicepreşedinte.”


În acelaşi timp, Adrian Mocanu se erijează în principalul opozant care va bloca decizia „cuplului Bîgiu-Boşcodeală”: “Îi asigur pe această cale pe toţi membrii organizaţiei judeţene a PSD că, alături de primarii şi consilierii noştri locali şi judeţeni, de o parte a parlamentarilor partidului şi de membrii de bază ai PSD, mă voi strădui să blochez orice încercare a grupării Bîgiu-Boşcodeală de a lua decizii politice în interes personal sau de a conduce discreţionar partidul.”

De partea cealaltă, actualul lider al PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, s-a abţinut de la comentarii arătînd că nu este treaba sa să se exprime în legătură cu situaţia înregistrată la şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean: „ Îmi pare rău, dar aceasta este decizia domnului preşedinte al CJ. Ar trebui să-l întrebaţi pe dumnealui"

În acelaşi timp, solicitat să răspundă atacurilor lui Adrian Mocanu, Boşcodeală a afirmat: „Nu pot să mă cobor la mintea lui. Nu poţi să cobori la mintea unui asemenea om.”
O reacţie similară a avut şi Marcel Cioalcu, candidatul cu cele mai mari şanse să preia conducerea PSD Buzău, după Conferinţa Judeţeană PSD: „Nu este vroba despre două tabere, nu e nici o tensiune…. El (n.r. Adrian Mocanu) vrea să se facă remarcat în viitoarea conducere de partid.”. Cît priveşte alegerea unui vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, alegere care stă în votul consilierilor PSD, Marcel Ciolacu a lăsat să se înţeleagă că lucrurile se vor tranşa luna viitoare: „Situaţia este gestionată, în momentul acesta. Proiectul de hotărîre amînat va merge luna următoare!”

Ultimă oră: PSD a stabilit data alegerilor interne care vor desemna noul preşedinte al PSD Buzău. Conferinţa Judeţean va avea loc pe data de 19 septembrie. 


Etichete: familii |  războiului
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU