14 [OCT 13] POLITIC Buzau
Luni, 14 octombrie 2013

Gigioacă, dat în judecată de PPDD pentru 2 milioane de euro

Radu Drăguţ alte articole de Radu Drăguţ
0 voturi 1219 vizualizari 1 comentariu radudragut@sansanews.ro

'Biroul Naţional de Coordonare al partidului a propus ca între fiecare candidat al nostru şi partid să se încheie o convenţie care să prevadă că cel care va fi ales deputat sau senator şi va pleca din partid sau care este exclus din partid pentru că a adus prejudicii să plătească o despăgubire de 2 milioane de euro. În cazul în care parlamentarul respectiv îşi dă demisia din Parlament în termen de 5 zile de la plecare din partid, nu va mai fi nevoit să plătească', spune liderul deputaţilor PPDD, Daniel Fenechiu.

Acesta susţine că sunt vizaţi 27 de foşti membri ai PPDD, printre care şi deputatul Gheorghe Coman zis 'Gigioacă'.

Ales pe listele PPDD, Coman a părăsit acum câteva luni partidul lui Dan Diaconescu şi s-a înscris în PC, devenind cu scandal lider al filialei locale a conservatorilor.

'Iniţial, Dan Diaconescu s-a opus punerii în aplicare acestei clauze, pentru că nu şi-a imaginat că oamenii vor pleca din partid şi că această campanie de racolări a celor de la putere va fi atât de puternică. Biroul Permanent Naţional al partidului a luat decizia de a începe acţionarea în judecată a celor care au plecat sau au fost excluşi din partid, 27 de persoane, li se va solicita suma de 2 milioane de euro', precizează Daniel Fenechiu.

Liderul deputaţilor Partidului Poporului adaugă că vor sesiza DNA, dat fiind faptul că s-au vehiculat sume de bani primite de dezertori ca sume de instalare la alte partide, contracte care au fost date celor care au plecat. De asemenea, vor fi făcute plângeri şi la Agenţia Naţională de Integritate, pentru că există informaţii în presă că unii dintre cei care au plecat au iniţiat anumite demersuri pe care această instituţie trebuie să le verifice.

Daniel Fenechiu mai spune că prima persoană care va fi chemată în judecată va fi senatorul Tudor Barbu, iar marţi va fi depusă la Senat demisia în alb semnată de Barbu atunci când a semnat şi convenţia privind despăgubirile de 2 milioane de euro.

"În cazul în care foştii noştri colegi nu au aceşti bani pe care trebuie să-i plătească către PPDD, sunt sigur că au giranţi puternici, adică domnul Ponta, domnul Voiculescu au de unde să dea aceşti bani pentru cei pe care i-au racolat. Banii vor veni în conturile partidului şi vor fi împărţiţi tuturor membrilor de partid din zona parlamentarului care a plecat din PPDD", menţionează Fenechiu.

Traseismul, o practică la modă în Parlament

Conform unor previziuni optimiste, victoria USL cu aproape 70% din voturi la alegerile parlamentare din 2012 ar fi făcut inutilă şi neinteresantă încurajarea traseismului din perspectiva partidelor politice.

Însă eterogenitatea Uniunii şi tensiunile interne ale partidelor perdante la alegeri au făcut ca traseismul să prospere în continuare şi a dat dreptate pesimiştilor care apreciau că aceasta este o boală structurală a întregii clasei politice româneşti.

Grosul traseiştilor l-a furnizat PPDD, care a trimis în Parlament un număr mare de oameni fără experienţă politică sau cu experienţă minoră, la nivel local. Odată ajunşi în Parlament, 'incoruptibilii' lui Dan Diaconescu şi-au pus cartelele de vot în slujba celui care a făcut cea mai tentantă ofertă.

La alegerile din 2012, PPDD a obţinut 48 de mandate. După mai puţin de un an, a pierdut 20 de deputaţi. Aceştia fie s-au afiliat partidelor aflate la putere, fie s-au declarat independeţi, postură din care trec pe rând fie la PSD, fie la UNPR. Unul dintre ei, Cezar Cioată, a reuşit chiar performanţa să plece de două ori din PPDD.

Prima dată a fost convins să se întoarcă de la PC, însă oamenii lui Voiculescu s-au dovedit mai convingători şi l-au făcut iarăşi conservator. Cinci dintre 'incoruptibilii' lui Dan Diaconescu şi-au anunţat plecarea din PPDD într-o singură şedinţă de plen, cea din 21 mai. Din fericire, şedinţa respectivă s-a încheiat înainte ca şi alte mari caractere să-şi descopere adevăratele simpatii politice.

Iniţial, forfota transferurilor politice de la Senat a fost mai mică decât la Cameră, însă lucrurile au degenerat şi acolo. Coincidenţă sau nu, în ultima lună, marcată de tensiuni între liberali şi social-democraţi, grupul PSD-UNPR a crescut cu 5 membri, culeşi de la PPDD, ajungând la 69.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

cosmin
14 octombrie 2013
CEL MAI AGRAMAT PARLAMENTAR BUZOIAN ,E O RUSINE PENTRU BUZAU, ACEST IDIVID STA NUMAI IN CARCIUMI


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU