22 [AUG 13] POLITIC Buzau
Joi, 22 august 2013

Elena Udrea îşi face livadă la Buzău

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1348 vizualizari 2 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului vrea să devină investitor în pomicultură. 

Elena Udrea doreşte să se facă fermier, obiectivul său fiind achiziţionarea a 1.000 de hectare de teren pe care să cultive meri, peri, dar şi cereale. Deocamdată, fostul ministru a iniţiat demersurile pentru a cumpăra 500 de hectare de teren în Buzău, Călăraşi şi Teleorman. 

“Am facut deja demersurile pentru achiziţionarea terenurilor agricole în Călăraşi, Teleorman, Buzău, dar şi în Moldova am văzut nişte terenuri de vînzare. Este greu să găseşti suprafeţe mari de teren agricol comasate. Preţul este în crestere pentru că se apropie 2014 şi vor veni şi străinii să cumpere. Am fost deja să vad terenurile şi sunt în discuţii avansate cu proprietarii. 

Într-o primă etapă, în discuţie sunt vreo 500 de hectare, însă cred că profitabil este să ajungi la un minim 1.000 de hectare de teren. Mă uit la marii agricultori din România care au suprafeţe mari de terenuri, de 10.000 - 20.000 de hectare. Este adevărat că ei au foarte mult în concesiune”,  a declarat Elena Udrea pentru ziarul Bussines24. Etichete: agricole |  livada |  pomi |  terenuri |  elena udrea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Coco M
22 august 2013
O penibila!
Colt Alb
28 august 2013
Penibili sunt cei care ne vor vinde pamanturile....


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU