19h 24' POLITIC Buzau
Vineri, 05 iulie 2013

Buzoianul Cătălin Predoiu, prim-vicepreşdinte PDL

Radu Drăguţ alte articole de Radu Drăguţ
0 voturi 1228 vizualizari 1 comentariu radudragut@sansanews.ro
UPDATE [19:24] 06 IUL 2013 › Cătălin Predoiu a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL.

Cătălin Predoiu a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL, partid în care s-a înscris în urmă cu o zi.

Sâmbăta, Consiliul Naţional de Coordonare al Partidului Democrat Liberal l-a validat, cu 552 de voturi 'pentru' şi 8 'împotrivă' pe fostul ministru al Justiţiei pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului.

Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a spus că este gata să se alăture acestei echipe 'pentru victorie' şi că este un moment foarte important din viaţa sa.

Cătălin Predoiu a fost ministru independent al Justiţiei în Guvernul Călin Popescu Tăriceanu dar şi în guvernele Boc şi Ungureanu, fiind singurul ministru menţinut în funcţie în patru guverne consecutive.

 Predoiu a declarat la reuniunea CNC al PDL că principalul său proiect este 'trimiterea în opoziţie' a 'accidentului istoric' numit USL.

'Sunt astăzi aici şi pentru un alt motiv, pentru că nu mai pot să stau şi să mă uit când ţara noastră e făcută praf în fiecare zi de iresponsabili care în loc de cap au un televizor, în loc de inimă au un portofel şi în loc de suflet au un sac cu miştocăreli. USL este un accident istoric şi noi avem obligaţia morală să-i oprim. USL a făcut ţăndări pe ce a pus mâna anul trecut, pe reputaţia României. USL este un lichidator de ţară, joacă baschet şi fotbal cu România, până când o sa-i oprim', a declarat Predoiu.

Predoiu a precizat că nu este 'omul cuiva împotriva altcuiva' şi că va încerca să unească taberele din PDL, susţinând că un PDL unit 'nu are adversar în România'.Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu s-a înschis în Partidul Democrat Liberal, urmând ca el să primească o funcţie de prim-vicepreşedinte.

Pentru aceasta este nevoie ca funcţia să fie înfiinţată şi validată de Colegiul Director şi Consiliul Naţional de Coordonare al PDL.

De profesie avocat, Cătălin Predoiu a fost membru al Partidului Naţional Liberal.

La alegerile parlamentare din 2008, el  a candidat pe un colegiu de deputaţi în judeţul Buzău, din postura de ministru al justiţiei.

Cu toate acestea, Predoiu a pierdut 'detaşat' scrutinul în  favoarea PSD-istului  Marian Ghiveciu, care avea la acea oră un dosar pe rolul DNA şi al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial - în forma calificată.

El a ocupat funcţia de ministru independent al Justiţiei în Guvernul Călin Popescu Tăriceanu dar şi în guvernele Boc şi Ungureanu, fiind singurul ministru menţinut în functie în patru guverne consecutive.

El a ocupat şi funcţia de premier interimar în perioada dintre demisia guvernului Boc şi învestitura guvernului Ungureanu.

Dupa ce USL a preluat puterea, Cătălin Predoiu a dispărut din viaţa publică.

El a revenit recent, printr-o intensă activitate pe reţelele de socializare.

Cătălin Predoiu este un critic acerb al proiectului de revizuire a Constituţiei adoptat de comisia condusă de Crin Antonescu.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

momanu
08 iulie 2013
Ce electorat educat avem la Buzau, daca ei trimit in Parlament " detasat"un om cu certat cu legea in locul unui profesionist al aplicarii legii. Gresesti odata, dar si a doua oara?


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU