21 [IUN 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 21 iunie 2017

Primul cartier buzoian intrat în sistematizare

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 3066 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

 Unul dintre cele mai vechi din municipiul Buzău, face  obiectul unei sistematizări ample.Este vorba despre cartierul Obor ,unde cu cîteva luni în urmă, municipa­litatea a demarat lucrările de reparaţie şi executare a unor parcari de rezidenţă. Într-adevăr, beneficiind de un proiect mai amplu, realizat de un arhitect bucureştean, Oborul are acum 5 noi parcări acoperite cu balast şi mărginite de borduri. Noile parcări care par să facă faţă cerinţelor, inclusiv în timpul zilei cînd locurile sînt ocupate de şoferi cu treburi la Poliţia Judeţeană, aflată în apropiere, vor fi asfaltate potrivit oficialilor din Palatul Comunal, în scurt timp. 
 
Acţiunile vor continua, spun aceleaşi surse şi în celelalte zone ale cartierului. Acolo, însă, problemele de implementare sînt mai mari deoarece blocurile sînt mai dese, iar suprafeţele care ar putea fi transformate în parcări sînt, evident, mult mai puţin generoase. Totuşi, există posibilitatea măririi locurilor de parcare printr-o redesenare a suprafeţelor existente, astfel că s-ar putea trece şi aici, după definitivarea lucrărilor de execuţie, la aplicarea noului regulament de atribuire, contra cost, a locurilor de parcare de rezidenţă. 
 
Rampe de gunoi îngropate 

În plus, autorităţile susţin că după ce reabilitarea va trece de faza de creare a locurilor de parcare şi de redimensionare a spaţiilor verzi, în Obor vor fi amenajate rampe de gunoi îngropate, care au fost, deja, bine primite în alte cartiere, dovedindu-se un pas înainte în materie de curăţenie şi civilizaţie. 
 
... şi loc de joacă pentru copii 

Totodată, municipalitatea mai anunţă că în planul de reabilitare a cartierului Obor este prinsă şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii. În acest moment, există un astfel de spaţiu, însă, acesta e depăşit şi fizic şi moral. Mai mult, actualul loc de joacă este mult prea mic faţă de cerinţele părinţilor riverani.

Refacerea iluminatului public

Finalmente, proiectul de reabilitare a cartierului Obor prevede şi refacerea iluminatului public. De mai multe ori reţeaua de iluminat din zonă dă rateuri, semn că e cazul unor lucrări ample de refacere. Astfel, Obor va fi un cartier pilot, refăcut de la un capăt la altul, iar lucrările s-ar putea definitiva la sfîrşitul anului în curs, adaugă reprezentanţii oficiali ai municipa­lităţii.Etichete: buzoian |  cartier |  intrat |  Primul |  sistematizare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU