14 [NOV 12] ACTUALITATE Vrancea
Miercuri, 14 noiembrie 2012

Scandal la Colegiul Naţional Ioan Cuza din Focşani

Dan Răspopa alte articole de Dan Răspopa
0 voturi 1871 vizualizari 0 comentarii danraspopa@sansanews.ro
Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Focşani stă pe un butoi cu pulbere! Asta după ce Inspectoratul Şcolar a schimbat directorul instituţiei, iar cel numit nu e pe placul cadrelor didactice. Profesorii au trimis deja un avertisment de integritate la Ministerul Educaţiei şi au depus un protest la Inspectorat, considerînd că s-a făcut un abuz.

Decizia de schimbare a directoarei de la Cuza, Alina Maiereanu, cu profesorul Marius Poll, luată de Inspectoratul Şcolar, a provocat un adevărat scandal  printre dascălii colegiului. Ei au luat pur şi simplu foc atunci cînd au auzit ce a făcut Inspectoratul, mai ales că nu au fost consultaţi înainte. Mai mulţi membri ai consiliului de administraţie de la Cuza au semnat o avertizare de integritate, pe care au trimis-o la Ministerul Educaţiei, dar şi la Inspectorat, în care reclamă că schimbarea nu este altceva decît un abuz. 

În plus, 23 de profesori de la Cuza au semnat un protest, înaintat Inspectoratului, prin care reclamă că nimeni nu le-a cerut măcar un aviz consultativ.

De partea cealaltă, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vrancea susţin că profesorii de la Cuza nu au nici un motiv de nemulţumire. Asta cu atît mai mult cu cît directorul numit, Marius Poll, are experienţă, el deţinînd aceeaşi funcţie în perioada 1998 – 2006.

Oficialii din învăţămînt spun că schimbarea a fost legală şi vine după ce au constatat că activitatea directoarei înlocuite nu era tocmai aşa cum ar fi trebuit. Marius Poll, fost director al colegiului timp de 8 ani şi profesor la Cuza încă din 1978 nu înţelege ce au colegii de cancelarie cu el. Asta cu atît mai mult cu cît detaşarea este temporară, iar pentru ocuparea funcţiei de director urmează să fie organizat concurs.
Concursul pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi va avea loc, conform Inspectoratului Şcolar Vrancea, cel mai tîrziu în aprilie anul viitor.

Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU