29 [AUG 14] ACTUALITATE Vrancea
Vineri, 29 august 2014

S-a descoperit sursa mirosurilor neplăcute din municipiul Focşani

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
0 voturi 2140 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro
S-a descoperit sursa mirosurilor neplăcute din municipiul Focşani.

 Prefectul Nicuşor Halici a cerut chiar suspendarea activităţii firmelor care nu respectă legislaţia de mediu şi răspândesc mirosurile grele în zona municipiului.

Şefii de la Garda de Mediu şi Agenţia pentru Protecţia Mediului ar putea plăti cu funcţiile dacă situaţia nu se va remedia, a avertizat ieri, în şedinţa Colegiului Prefectural, prefectul Nicuşor Halici. Comisarii de la Garda de Mediu vor forma echipe mixte împreună cu funcţionarii de la Protecţia Mediului pentru a monitoriza situaţia, dar şi pentru stoparea poluării municipiului Focşani şi reducerea disconfortului creat locatarilor.

Mirosurile neplăcute au început să invadeze oraşul în urmă cu aproape două săptămâni.

Comisarii Gărzii de Mediu au început verificările pe 21 august, în primul rând, la societatea Premium Porc, deoarece sesizările o incriminau. Însă iniţial nu au fost găsite nereguli. Şase zile mai târziu, controalele s-au intensificat, şi au fost descoperite  două parcele care apartineau aceleiaşi societăţi, pe care erau depozitate dejecţii.

Apoi, verificările au continuat la celelalte societăţi care se ocupă cu creşterea animalelor în judeţ, fiind descoperite nereguli la societatea AviPutna, care se ocupă cu creşterea păsărilor, care a fost amendată cu 15 000 de lei.

 Verificările comisarilor Gărzii de Mediu vor continua, zilele următoare, atât din jurul Focşaniului, cât şi din judeţ.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU