BREAKING NEWS Vrancea
22h 26' ACTUALITATE Vrancea
Sâmbătă, 22 noiembrie 2014

CEL MAI MARE CUTREMUR DIN ULTIMII ANI!

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 3273 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [22:26] 22 NOV 2014 › Nu s-a înregistrat nici un apel la 112 Buzău.UPDATE [22:20] 22 NOV 2014 › Conform ultimelor revizuiri ale INFP, cutremurul a fost de 5,7 grade Richter, la o adâncime de 39 kilometri.UPDATE [22:11] 22 NOV 2014 ›
Rețelele de telefonie au fost blocate, imediat după cutremur, timp de câteva zeci de minute. Cel mai probabil, din cauza numărului mare de utilizatori, toate rețelele de telefonie au fost nefuncționale. Acest lucru a accentuat starea de frică și îngrijorare. 

În minutele care au urmat cutremurului la Buzău nu s-au semnalat pagube, nici solicitări de ajutor sau atacuri de panică pentru care să fie chemată Ambulanța. În schimb, străzile s-au animat. Oamenii care se aflau în case au ieșit în fața blocurilor, a caselor, iar cei care erau în localuri au petrecut minutele de după cutremur în fața barurilor, discotecilor, pub-urilor, discutând sub impactul emoțional al cutremurului. 

În cartierul Obor, unde există mai multe blocuri cu bulină roșie, oamenii discutau, panicați, despre cel mai mare cutremur care a zguduit serios imobilele. Unii se temeau să revină în locuințe, gândindu-se la replici. Seismologii au anunțat că, până la ora 22.05, au existat două replici, de 2,1 și 1,8 magnitudine. (Cătălina Jingoiu)UPDATE [22:04] 22 NOV 2014 ›
"A fost cel mai mare cutremur din ultimii 4 ani, care nu a produs însă pagube, deşi a fost resimţit destul de puternic de populaţie. Era de aşteptat ţinând cont de frecvenţa cutremurelor din această zonă din ultima perioadă. Replicile vor fi mai mici de 4 pe scara Richter", a spus Mircea Radulian, directorul Institutului pentru Fizica Pământului, la Realitatea TV.UPDATE [22:00] 22 NOV 2014 › La Buzău s-a stârnit ceva panică. În unele cartiere lumea a coborât din blocuri şi a comentat. Panică a fost şi în mall-urile care erau arhipline fiind black friday.
UPDATE [21:48] 22 NOV 2014 › Epicentrul a fost localizat în zona Mărăşeşti.UPDATE [21:39] 22 NOV 2014 ›
Cutremur de 5,6 grade Richter, sâmbătă seara, produs în Vrancea. Este cel mai puternic seism din ultimii ani. Seismul s-a resimțit puternic în Buzău și în celelalte județe din regiune. Oamenii s-au panicat din cauza faptului că seismul a avut durată mare. 

Modul în care s-a resimțit se datorează faptului că a fost un cutremur de suprafață. Inițial, Institutul de Fizica Pământului anunța că adâncimea a fost la 40 de kilometri, dar e posibil ca datele să fie revizuite. 

Seismologii îl consideră un cutremur mare pentru că, statistic, cele de suprafață au, de obicei, până la 5,5 magnitudine. (Cătălina Jingoiu)Cel mai mare cutremur din ultimii ani a avut loc în urmă cu câteva minute în zona Vrancea. Seismul a înregistrat o magnitudine de 5,5 grade pe scara Richter. 

Vom reveni cu amănunte.


Etichete: buzau |  vrancea |  cutremur
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU