23 [NOV 14] ACTUALITATE Vrancea
Duminică, 23 noiembrie 2014

CÂTE REPLICI A AVUT CUTREMURUL DE SÂMBĂTĂ. AFLĂ DE AICI CE AR PUTEA URMA

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
2 voturi 2318 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Cutremurul de 5, 7 grade înregistrat sâmbătă seară în zona Vrancea a fost urmat de patru replici, conform Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Potrivit seismologilor, replicile au avut magnitudinea de 2,8, 3,1, 2,6 şi 2,7 grade pe scara Richter. Replica de 2,8 grade s-a produs la ora 22,24, iar cealaltă la 22.30. Replica de 2,6 grade a avut loc în cursul dimineţii de duminică, 23 noiembrie, la ora 3:14, iar cea de 2,7 grade la ora 6:01. Directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu, a declarat ulterior că nu sunt de aşteptat alte cutremure mari în zonă.
Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului de sâmbătă seară, resimțit puternic și la Buzău, au fost Mărăşeşti (şase kilometri), Tecuci (22 kilometri) şi Focşani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) şi Oneşti (51 de kilometri), potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.
Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta în România. Anul trecut, la 6 octombrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe Richter.

Directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat că după seismul produs în Vrancea nu sunt de aşteptat alte cutremure mari în zonă. ” În perioada următoare, nu sunt de aşteptat cutremure comparabile cu cel de 5,6, pentru că acesta a fost unul de reaşezare în zona Vrancea”, a declarat Constantin Ionescu. Potrivit directorului INFP, seismul a fost unul oarecum atipic pentru zona Vrancea din punct de vedere al adâncimii. “De regulă, în această zonă seismică avem cutremure de adâncimi de 90 până la 140 de kilometri. Cel de sâmbătă seară a fost la adâncimea de 40 de kilometri şi din acest motiv a fost resimţit relativ puternic”, a explicat directorul INFP.Etichete: CUTREMURUL |  PUTEA |  REPLICI |  SÂMBĂTĂ
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 2   -2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU