14 [OCT 14] ACTUALITATE Rm. Sarat
Marţi, 14 octombrie 2014

Cum a dispărut fără urmă un autobuz

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 2804 vizualizari 1 comentariu doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro


Ultimatum
După nouă luni de sesizări lunare făcute în plenul şedinţelor C.L.M., consilierul local Viorel Horjea a dat aleşilor locali un ultimatum.„... Vă avertizez, că am acest drept. Luaţi măsuri pentru că sînt aspecte grave acolo şi nu exagerez...”, a strigat, în ultima şedinţă de lucru a consilierilor locali, democrat-liberalul Viorel Horjea.Directorul societăţii de Transport Urban de Călători Rm. Sărat, Adrian Dinu, se află în atenţia unor consilieri locali care l-au tot acuzat de săvârşirea unor nereguli grave, cu iz penal.       
   
Directorul societăţii T.U.C. din Râmnic a ajuns, recent, şi în atenţia A.N.A.F. şi D.N.A. Dinu, manager dar şi contabil la societatea subordonată C.L.M., este acuzat că a sustras de sub sechestru un autobuz, care se pare că a fost vândut deja. De la început de an la Judecătoria Râmnicu Sărat au fost înregistrate 8 cauze în care societatea T.U.C. S.A. este parte. De doi ani însă, T.U.C. are cel puţin 13 procese pe rolul Judecătoriei Râmnicu Sărat şi Tribu­nalului Buzău. 

În ma­joritatea cauzelor societatea este acţionată în instanţă de diverşi creditori pentru recuperarea unor datorii de peste 1,4 miliarde de lei vechi. Pentru o parte din datorii au fost sechestrate şi scoase la vânzare 5 microbuze şi un autobuz. La ultima licitaţie care a avut loc în data de 9 septembrie 2014, un potenţial cumpărător interesat de achiziţionarea autobuzului a avut o mare surpriză. 


Autobuz sechestrat, casat şi valorificat


În încercarea de a ­achi­zi­ţiona autobuzul sechestrat, potenţialul cumpără­tor, a cărei identitate nu o vom face, deocamdată, publică, a constatat cu stupoare că autobuzul dispăruse precum măgarul în ceaţă. Interesat fiind de ­achi­ziţionarea acestuia, a cerut explicaţii organizatorilor licitaţiei şi a aflat că de fapt autobuzul care se afla sub sechestru şi trebuia, conform procedurilor, să fie vândut la licitaţie odată cu cele 5 microbuze, fusese casat, dezmembrat şi vândut, se pare, unei firme din Buzău. Cum valorificarea unui bun sechestrat ce urma a fi vândut la licitaţie, respectiv sustragerea de sub sechestru, conform Codului de Procedură Penală, este o faptă penală, râmniceanul a sesizat Agenţia Fiscală din Râmnic. 


O sesizare a ajuns şi la D.N.A.


O altă sesizare privind neregulile săvârşite la societatea de Transport Urban de Călători din Râmnic, unde managerul se pare că ţine şi evidenţa contabilă, a fost trimisă la sediul central al D.N.A. în data de 22 septembrie 2014 de unul dintre consilierii locali. De la început de an, unii consilieri şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de activitatea managerului Adrian Dinu. Ei i-au cerut acestuia explicaţii în mod repetat pentru diverse nereguli constatate, printre care pentru faptul că a fost sancţi­onat legal pentru efectuarea unor transporturi fără licenţă, pentru montarea fără acordul C.L.M. a unor panouri publicitare în staţiile de călători, pentru ­mo­dernizarea staţiilor fără ştirea şi acordul C.L.M. dar şi pentru datoriile înregistrate, iar toate aceste fapte au ajuns acum şi în atenţia D.N.A.


Etichete: buzau |  ramnic |  rm sarat |  tuc |  autobuz
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Kaba
01 decembrie 2017
Eh asta nu-i nimica dar să vă spun ce au făcut la RATB (Regia Autonomă Transport București)! Undeva prin anul 2012, au fost date la remat undeva la mai bine de 50 de autobuze, și observându-se dispariția lor cei complice de cauză au mințit că autobuzele au plecat la reparații capitale când încolo ele se aflau în jud. Giurgiu pentru dezmembrare, și valorificare ca fier vechi. Ce s-a făcut? s-au anchetat niște directori și nu s-a mai dat voie să se dea la casare niciun autobuz și au rămas în conservare de mai bine de 6 ani. Dar în 2007-2008 să faci RK și pe urmă să-l tai? Dar, pe lângă subiect, eu aș creea o lege să n-ai voie să tai o mașină dacă este în stare bună, indiferend de rulaj sau ani. Revenind, n-avem ce face de multe ori decât să înghitem... dar eu unul, m-am săturat de mafia asta.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU