13 [AUG 14] ACTUALITATE Rm. Sarat
Miercuri, 13 august 2014

Antrenor acuzat de discriminare. Uite ce le-a făcut unor elevi!

Mona-Liza Stanciu alte articole de Mona-Liza Stanciu
0 voturi 2236 vizualizari 0 comentarii monaliza.stanciu@sansabuzoiana.ro


Şeful Centrului de copii şi juniori de la Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Sărat, antrenorul Ionel Matache, este acuzat de discriminare, după ce a refuzat să ia la o competiţie trei tineri sportivi care s-au antrenat intens, fotbalişti cu diplome de merit. Unul dintre sportivii nedreptăţiţi astfel este Sorin Tănase. Deşi joacă fotbal la C.S.M. Râmnicu Sărat de 7 ani şi, în ultimii doi ani, a fost căpitan de echipă, primind şi diploma de „Cel mai bun fotbalist”, Sorin a fost ţinut la distanţă de o competiţie pe care o aştepta cu sufletul la gură. Tatăl fotbalistului a postat un mesaj pe o reţea de socializare:

"Azi mi s-a întâmplat cea mai mare suferinţă din ultimii 10 ani. Copilul meu cel mic,  Sorin Tanase, care juca fotbal de 7 ani la clubul de fotbal CSM Ramnicu Sarat 2000 fost exclus din lotul care mergea la Brasov Junior's Cup de catre domnul Matache Ionel impreuna cu alti 2 cei mai buni copii din grupa respectivă- Cosmin Cretu si Dicu Claudiu- pe motivul că nu sunt pregătiţi . Menţionez că acest copil, în ultimii doi ani, a fost căpitanul echipei şi a avut şi diploma pt. cel mai bun fotbalist.”

Gestul antrenorului de fotbal pare să aibă legătură cu un interes personal, după cum sugerează acelaşi părinte.

„Este o rusine ca domnul Matache Ionel apelează la acest mijloc de-a dreptul josnic doar pt a scoate în evidenţă pe fiul său. Aceşti trei copii s-au antrenat pe căldură,  la 40 grade, şi  pe ploaie sau frig, s-au chinuit şi au muncit pe brânci şi pe noroi şi pe zapada, doar ei ştiu cum, si acum sunt excluşi mişeleşte  de acest om, că nu-l pot numi domn. Ruşine. Ruşine. Ruşine.”

Solicitat să comenteze acuzaţiile părinţilor, antrenorul Ionel Matache a refuzat să facă declaraţii pe acest subiect, considerându-l lipsit de importanţă: „Nu contează ce acuză ei! Lăsaţi-i să acuze, în continuare, ei!” ne-a transmis tehnicianul.


În altă ordine de idei, reprezentanţii instituţiilor care păstoresc şi finanţează activitatea CSM ar trebui să se autosesizeze pentru că părinţii acuză inclusiv faptul că li s-au cerut bani pentru pregătirea copiilor, în condiţiile în care clubul primeşte finanţări de la stat pentru a desfăşura activitatea respectivă.Etichete: club |  CSM Ramnicu Sarat |  elevi |  fotbal |  discriminare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU