29 [AUG 14] ACTUALITATE Regional
Vineri, 29 august 2014

Spitalele cer deblocarea postruilor din sănătate

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
0 voturi 4023 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro
Spitalele cer deblocarea postruilor din sănătate

Deficitul de personal a devenit în ultimii ani o problemă în faţa căreia unităţile spitaliceşti nu fac faţă. Cu o schemă de personal incompletă, spitalele funcţionează la cotă de avarie şi se văd din nou nevoite să ceară Ministerului Sănătăţii să dea liber la angajări. Concret, la Brăila, Spitalul Judeţean de urgenţă a solicitat deblocarea a 130 de posturi, Spitalul de Psihiatrie Sf. Pantelimon, 53, şi Spitalul de Pneumiofiziologie, 26.

De menţionat că luna trecută, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au fost aprobate 7 angajări, fiind vorba despre 4 asistenţi medicali şi 3 ambulanţieri. În plus, în perioada următoare la Brăila se va organiza un concurs pentru ocuparea posturilor de asistenţi medicali. Cea mai gravă situaţie este la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde ar fi nevoie de 34 de medici şi 24 de asistenţi medicali, la care se mai adaugă peste 40 de posturi pentru personalul sanitar auxiliar şi TESA.

Şi în judeţul Buzău, unităţile medicale se confruntă cu o criză de specialişti.

Autorităţile judeţene caută soluţii pentru a atrage medicii la Buzău. Dacă până acum, Consiliul Judeţean, oferea ca facilitate medicilor rezidenţi care aleg să profeseze la Buzău, plata chiriei, acum, autorităţile au făcut o nouă propunere: toţi medicii care vor să profeseze la Spitalul Judeţean, vor beneficia de plata chiriei, indiferent dacă sunt tineri abia ieşiţi de pe băncile Facutăţii de Medicină, ori medici cu experienţă.

Pe lângă plata chiriei, autorităţile vor suporta şi plata utilităţilor. Aceste cheltuieli nu trebuie să depăşească însă suma de 1.000 de lei. Un proiect de hotărâre care prevede facilităţile acordate cadrelor medicale superioare care vor să profeseze la Buzău a fost adoptat ieri de consilierii judeţeni.
Etichete: deblocari |  medici |  posturi |  spital
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU