20 [AUG 14] ACTUALITATE Regional
Miercuri, 20 august 2014

Primăriile aşteaptă banii din rectificare

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 2744 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Primarii aşteaptă, cu mari speranţe, banii alocaţi de Guvern, la rectificarea bugetară de acum două săptămâni. Şefii de administraţii locale trebuie să îşi declare datoriile pe care le înregistrează şi, în funcţie de nivelul acestora, vor primi şi bani. Sumele vor fi repartizate de direcţiile de finanţe care vor lua în calcul, mai întâi, arieratele fiecărei localităţi.
Pe de altă parte, primăriile afectate de ploile şi inundaţiile din această vră, aşteaptă fonduri de la Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate. Suma solicitată, la nivelul judeţului Buzău, este de 23 de milioane de lei, dar cea mai mare parte este prevăzută pentru consolidarea unui versant pe care se află Mănăstirea Răteşti. Lăcaşul şi chiliile au fost grav avariate de o alunecare de teren, iar refacerea lor nu poate începe până când nu va fi stabilizat versantul pe care se află. Alunecarea a afectat şi un drum comunal care asigură accesul spre mănăstire şi care trebuie, de asemenea, refăcut. Pe lista primăriilor care aşteaptă bani din fondul de rezervă al Guvernului, ca să poată reface drumuri, poduri şi podeţe afectate de ploi, se mai află Vipereşti, Colţi, Verneşti, Berca ori Pătârlagele.
În Vrancea, Fiscul a repartizat deja sumele alocate la rectificare, pentru echilibrarea bugetelor. Fondurile pentru trimestrele III şi IV, alocate primăriilor, au fost suplimentate cu 300 de mii de lei, respectiv, aproape 1,7 milioane de lei. Banii reprezintă cote defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor. În ultimul trimestru, cei mai mulţi bani vor ajunge la Primăria Focşani -655 de mii de lei. Oraşul Adjud va primi 116 mii de lei. Fonduri s-au alocat şi pentru suplimentarea unor cheltuieli de personal, cele mai mari alocări fiind tot la Primăria Focşani. În acelaşi timp, primpriile vor primi, în urma rectificării bugetare, fonduri pentru a plăti drepturi salariale câştigate de profesori în instanţe.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU