BREAKING NEWS Regional
21 [AUG 14] ACTUALITATE Regional
Joi, 21 august 2014

Descinderi la mafia lemnului

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
1 vot 2710 vizualizari 1 comentariu business2b@focustv.ro


Mai multe sedii de firme, gatere, depozite şi puncte de lucru ale unor societăţi care se ocupă de exploatarea şi prelucrarea lemnului, au fost luate cu asalt de “mascaţi” marţi, într-o amplă operaţiune gestionată de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Poliţiştii din 11 judeţe, printre care şi Buzău şi Vrancea, au declanşat zeci de percheziţii în vizor fiind mafia lemnului care acţionează în zonele vizate. Mandatele au fost emise pentru 80 de adrese.

La Buzău, oamenii legii au fost trimişi să percheziţioneze o firmă din oraşul Nehoiu.
În Vrancea, acţiunea vizează şase firme care au activitate în domeniul exploatării lemnului provenit din pădurile judeţului.


Ancheta vizează fapte care au legătură cu fraudarea statului prin tăieri ilegale de arbori şi evaziune fiscală. Alături de poliţişti, la acţiune iau parte inspectori silvici, comisari de mediu, inspectori antifraudă fiscală şi jandarmi.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Andrei
22 august 2014
Daca tot deschideti subiectul poate scrieti si despre camioanele de mare tonaj care circula non stop , asta insemnand cam trei pe ora zi si noapte , pe soseaua care leaga Gura Teghii de Nehoiu. Imaginati-va cam ce inseamna asta in metri cubi sau suprafata impadurita si cam ce sume sunt in joc daca semnele de circulatie ale restrictiilor de tonaj pe soseaua respectiva au disparut a doua zi dupa ce au fost montate fara ca asta sa deranjeze pe cineva. Politia si autoritatile locale si judetene sunt relaxate , toata lumea si-a primit spaga , drumul arata ca dupa bombardament , peretii caselor se crapa , praful este ca in desert , iar brava noastra presa locala preia ce i se livreaza de catre aceste minunate autoritati fara a mai baga de seama ca din zecile de societati comerciale implicate in aceste activitati a fost controlata una singura ( probabil ca nu a cotizat la timp ). Multumim din suflet pentru informatii si va invitam sa respirati o gura de praf de munte , sa priviti prin crapaturile din pereti si sa va rupeti masinile alaturi de noi.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU