18 [IAN 13] ACTUALITATE Mapamond
Vineri, 18 ianuarie 2013

VEZI AICI ce a făcut Eugen Teodorovici la Bruxelles

Dan Răspopa alte articole de Dan Răspopa
2 voturi 2546 vizualizari 0 comentarii danraspopa@sansanews.ro
Teodorovici şi Hahn, la Bruxelles

În 2013, executivul de la Bucureşti trebuie să absoarbă fonduri europene de peste 5 miliarde de euro. Ca atare, îşi propune să reducă total neregulile privind accesarea banilor acordaţi de Comisia Europeană. 

În prima sa vizită la Bruxelles în calitate de ministru al Afacerilor Europene, Eugen Teodorovici a spus că guvernul român va manifesta în 2013 o  'toleranţă zero faţă de situaţiile de fraude sau conflicte de interese în ceea ce priveşte absorbţia de către statul român a banilor europeni destinaţi diverselor programe operaţionale'. 

Teodorovici a discutat la Bruxelles  cu comisarul european pe politică regională, Johannes Hahn despre abuzurile şi erorilor comise de partea română de-a lungul timpului în domeniul absorbţiei banilor europeni. 

'L-am asigurat pe comisarul Hahn că în România se respectă principiile europene şi că, din perspectiva guvernului din care fac parte, va fi toleranţă zero faţă de orice situaţie de conflict de interese sau fraude cu bani europeni. Vrem ca de acum înainte să domnească o transparenţă totală în ceea ce priveşte relaţiile noastre cu Comisia Europeană', spune ministrul Afacerilor Europene, Eugen Teodorovici.

La rândul său, Johannes Hahn a precizat că reprezentanţii Comisiei au tot interesul ca banii europeni să fie cheltuiţi în proiecte de dezvoltare în România, pentru că astfel se poate asigura o prezenţă mai rapidă a investitiţiilor companiilor europene pe piaţa românească. 

'Vreau să îi asigur pe români că Europa este de partea lor. Suntem direct interesaţi ca România să folosească banii europeni. Nu este deloc în interesul Uniunii Europene, şi cu atât mai puţin al meu personal, să spunem la sfârşitul anului că am economisit aceşti bani, în loc să îi dăm românilor. Interesul nostru este să vedem cum aceşti bani sunt cheltuiţi într-o manieră justă şi inteligentă, să vedem cum situaţia din ţara dvs. se îmbunătăţeşte. România este una dintre cele mai atractive pieţe pentru companiile europene, şi, ca atare, există din partea noastră un sprijin puternic. Suntem convinşi că putem depăşi problemele din trecut legate de fondurile europene. Am discutat cu ministrul Eugen Teodorovici înreruperile existente în derularea de fondurie europene şi credem că în următoarele săptămâni vom rezolva această problemă', a mai spus comisarul european pentru dezvoltare regională, Johannes Hahn.


Etichete: europene |  fonduri |  Hahn |  Teodorovici
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU