05 [FEB 13] ACTUALITATE Mapamond
Marţi, 05 februarie 2013

Ochelarii viitorului

Adrian Marin alte articole de Adrian Marin
0 voturi 2629 vizualizari 0 comentarii adrianmarin@sansanews.ro

Compania Google a dezvăluit ce tehnologie va utiliza în cazul gadget-ulului pentru realitate augmentată, pe care îl va lansa sub formă experimentală în acest an.

Conform telegraph.co.uk, tehnologia pe care se vor baza ochelarii Google Glass este de cea de conducere a sunetului prin oase. Mai exact, vibraţiile vor fi transmise prin craniul purtătorului şi vor ajunge la oasele urechii, unde vor fi transformate în sunete. Avantajul acestui sistem este acela că purtătorul poate percepe cu mare precizie şi sunetele din mediul înconjurător,

Compania a primit deja patentul pentru această tehnologie luna trecută, iar săptămâna trecută, FCC (Federal Communication Commission) a dat undă verde derulării programului.

Cu toate acestea, tehnologia de transmitere a vibraţiilor prin craniu nu este dezvoltată în premieră. Panasonic a implementat deja acest sistem în cazul unor căşti şi a prezentat prototipul în cadrul CES (Consumer Electronics show), la începutul acestui an.

Pe lângă "spectacolul auditiv", gadget-ul va fi dotat cu o conexiune prin Wifi şi Bluetooth, dar şi cu un ecran de mici dimensiuni, ce va apărea în câmpul vizual al purtătorului. Toate acestea vor face parte dintr-un program ce va rula pe smartphone-uri cu sistem de operare Android, iar comenzile se vor realiza vocal.
Google speră să lanseze pe piaţă gadget-ul în anul 2014.

Mai multe detalii despre cum funcţionează "ochelarii viitorului", ai AICI:

Etichete: Glass |  Google |  viitor |  Ochelari
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU