24 [IUN 13] ACTUALITATE MAPAMOND
Luni, 24 iunie 2013

Accident teribil! 18 români şi-au pierdut viaţa FOTO

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
0 voturi 2614 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro

Accident teribil în Muntenegru.

18 români şi-au pierdut viaţa, iar alţi 29 au fost răniţi după ce un autocar românesc s-a prăbuşit într-o prăpastie.

Cei 47 de turişti români se aflau în vacanţă în Muntenegru şi străbăteau o zonă muntoasă din nordul ţării. La ieşirea dintr-un tunel, autocarul a ieşit de pe carosabil, a rupt parapetul şi s-a prăbuşit aproape 40 de metri într-o prăpastie în apropiere de mănăstirea Moraca.

Operaţiunea de salvare a răniţilor a fost extrem de dificilă. Poliţiştii şi echipele de salvare, dar şi sătenii din regiune au intervenit imediat pentru a evacua răniţii. Martorii povestesc cum salvatorii au coborât cu ajutorul unei corzi până la autocar.

Viteza de reacţie a autorităţilor din Muntenegru s-a dovedit a fi crucială, deoarece autocarul putea să cadă în râul aflat la alţi 60 de metri adâncime, iar şansele de supravieţuire ale pasagerilor ar fi devenit practic nule.

Răniţii, printre care se pare că s-ar afla şi un copil de 7 ani, au fost transportaţi de urgenţă la un spital din capitala Podgorica. 7 dintre ei sunt în stare gravă. Pe lista răniţilor mai apare un copil de 12 ani din Muntenegru, care se afla întâmplător pe marginea drumului şi a fost lovit de o bucată din parapet.

Reprezentanţii Maree Travel, compania care a organizat excursia, s-au declarat şocaţi de eveniment şi au luat măsuri împotriva transportatorului.

Ca urmare a tragediei produse în Muntenegru, ministrul afacerilor Externe, Tirus Corlăţean, a convocat o celulă de criză la Minister. Din dispoziţia premierului Victor Ponta, o aeronavă a MApN, cu personal medical la bord, precum şi o echipă consulară mobilă, a plecat la Podgorica. Ministrul Apărării, Mircea Duşa,  a declarat că, in prima etapă, vor fi aduşi în ţară rănăţii, iar apoi, cu un alt zbor, trupurile celor decedaţi în urma tragicului accident.
Etichete: Muntenegru |  Romani |  Turisti |  Accident
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU