BREAKING NEWS NISA
15 [IUL 16] ACTUALITATE NISA
Vineri, 15 iulie 2016

EXCLUSIV. Cum a trăit un buzoian atentatul de la Nisa (video, audio)

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 3611 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

În mulțimea care sărbătorea Ziua Franței în Nisa, seara trecută, cînd s-a produs atentatul în urma căruia peste 80 de oameni au murit, spulberați de un camion, se afla și un buzoian care a supraviețuit atacului. Adrian Bogdan (foto) este stabilit de mulți ani în orașul de la Marea Mediterană și se afla în mulțime. 

Momentul atacului este descris de buzoian astfel: ”Acest camion s-a aflat la 20 de metri în fața mea. Nu l-am văzut pentru că vorbeam la telefon și eram cu privirea în jos... S-a produs acel zgomot de impact și așa am ridicat privirea. Ne-am lovit unii de alții pentru a ne feri din calea camionului, după care am rămas șocat: copii, tineri, vîrstnici...CARNAGIU!” 

Imagini AICI, surprinse imediat după atac. Alte materiale video de la Nisa: video2, video3, video4, video5, video6.


Adrian Bogdan locuiește la circa 50 de metri de locul atentatului, iar în timp ce se retrăgea în fugă a filmat ororile din stradă. Pe imaginile surprinse înainte de sosirea echipajelor de salvare, se văd trupuri fără viață și se aud strigăte disperate ale supraviețuitorilor. 
 
Este impresionant cum, în astfel de momente, solidaritatea doboară orice bariere. Adrian Bogdan a găzduit, în locuința sa, o mamă de origine musulmană, cu doi copii: ”Când am urcat în locuința mea am luat o mamă cu doi copii. Erau șocați, ca și lumea din stradă. A venit un bărbat și i-a luat mai târziu.” 

Cît despre atmosfera din stradă, după atac, buzoianul povestește: ”Inițial, lumea din stradă era șocată. Unii își priveau morții fără ca măcar să poată să aibă vreo reacție. Erau înlemniți. Mai târziu, sub ferestra locuinței mele îi auzeam pe oameni cum își plângeau morții.”


Impresii din momentul atacului:  ”Eram pe trotuar și mi-am ridicat privirea: camionul mergea cu viraje stânga-dreapta și lua oamenii ca un buldozer. Unii erau agățați de partea din față, de bară. Oamenii fugeau din calea camionului, dar bărbatul de la volan accelerase. Polițiștii din baraj alergau în urma camionului.” 

Prin telefon de la Nisa, buzoianul Adrian Bogdan(AUDIO).


Etichete: Adrian Bogdan |  buzoian |  impresii |  Nisa |  atac
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU