29 [AUG 13] ACTUALITATE Constanta
Joi, 29 august 2013

Eliminaţi cu clasa de la Bacalaureatul de toamnă

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
0 voturi 2540 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Fraude la BAC 2013, sesiunea de toamnă! '

34 de elevi care au susţinut probe scrise la bacalaureat în 3 centre din judeţul Constanţa au fost eliminaţi din examen, după ce inspectorii şcolari au stabilit, pe baza probelor video, că absolvenţii au copiat.

O clasă întreagă de la un liceu din Năvodari a fost eliminată de la proba de bacalaureat, în urma unor suspiciuni de fraudă.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au scos la iveală faptul că elevii făceau schimb de ciorne între ei.

Chiar dacă au văzut ce se întămplă în clasă, niciunul dintre profesorii supraveghetori nu a intervenit.

Cei 16 adolescenţii nu mai au dreptul să se înscrie la examenul de Bacalaureat timp de două sesiuni.

Alţi 5 candidaţi care au susţinut proba scrisă de Limba şi literatura română din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului, la Liceul Economic din Mangalia, au fost eliminaţi din examen.

Imaginile arătau că absolvenţii aveau ciorne, fiţuici şi alte materiale informative. Tupeul elevilor pare fără margini.

13 candidaţi din aceeasşi clasă, care au susţinut examenul de maturitate la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Constanţa au fost eliminaţi după ce au copiat, frauda fiind dovedită în această dimineaţă, în urma analizării imaginilor video.

Şase profesori supraveghetori de la cele trei centre de examen vor fi cercetaţi disciplinar de către o comisie constituită în cadrul Inpectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi se vor impune măsuri drastice împotriva lor.

În acelaşi timp, Direcţia Generală Anticorupţie Constanţa cercetează  cazul unei absolvente de liceu care a fost eliminată luni de la proba scrisă de limba română a bacalaureatului, după ce a fost prinsă cu copiuţe.

Fata a declarat că a dat 50 de lei supraveghetorilor pentru a o lăsa să copieze.Etichete: fraude |  toamnă |  Bacalaureat
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU