30 [SEP 14] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 30 septembrie 2014

VIOLENŢE! Apar noi victime ale golanilor care au speriat judeţul

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1469 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Oamenii din Izvorul Dulce au ajuns la capătul răbdării şi au început să vorbească despre teroarea care domneşte în comunitate


Fărădelegile comise de o bandă de drebedei în satul Izvorul Dulce din comuna Beceni încep, una câte una, să iasă la iveală după ce câţiva localnici au avut curajul să dezvăluie nenorocirile pe care le îndură de aproape doi ani.


În urmă cu două săptămâni, un bărbat din localitate, a povestit redactorilor “Şansa Buzoiană” despre bătaia cruntă pe care a încasat-o de la nişte consăteni. Omul a spus că nu este singura victimă şi că întreaga comunitate este terorizată de indivizii care l-au desfigurat. 


Exemplul cetăţeanului care a avut curajul să vorbească public despre ceea se se întîmplă la Izvorul Dulce a fost urmat de o altă victimă. 


Un tânăr spune că a avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale, după ce la rândul lui a avut ghinionul la începutul lunii iulie să se întâlnească cu gaşca de golani. 


“Eram la un bar din sat şi mi s-a făcut la un moment dat rău. Doi dintre membrii grupului, sub pretextul că mă ajută, m-au luat şi dus la o fântână. Când am ajuns acolo, mi-au dat cu bâta în cap şi au mai venit alţi 8 inşi. M-au lovit şi cu boxul în faţă, am căzut, dar au continuat să mă lovească până când unul dintre ei a strigat: <Lăsaţi-l că-l omorâm!>. Mi-au luat un milion şi jumătate din 2 milioane şi telefonul şi au plecat. M-am dezmeticit la un moment dat şi am ajuns singur acasă. A doua zi dimineaţă am plecat la spital. Am fost la Poliţie, la avocată, la Parchet, am făcut plângere penală. Am depus şi certificate medicol-legal“, a declarat Alin Cotcoruş.


Tânărul spune că agresorii vor să facă legea în sat, să le ştie lumea de frică, nu muncesc, au făcut multe probleme, au rupt garduri, au intrat peste oameni în casă şi le-au luat banii. 


Un alt localnic confirmă cele spuse de tânăr: “Am văzut cu ochii mei cum au cerut bani pe stradă, au intrat peste oameni în casă. Veneau la bar, îi băteau şi le luau banii. M-au ameninţat şi pe mine că mă omoară, mă bat, umblă cu cuţitele la ei, se îmbată şi bat pe oricine. Puneau garduri pe şosea şi obligau şoferii să le plătească taxă, terorizau bătrânii, le spărgeau geamurile ca să le dea bani“, a precizat Cătălin Roman.

De aproape doi ani în localitatea Izvorul Dulce s-a constituit un grup format din 8-9 indivizi care face legea în sat, fără ca cineva să le poată sta în cale. 


Până acum au fost încurajaţi de lipsa de reacţie a victimelor care s-au temut să vorbească, dar şi de atitutinea blândă a autorităţilor care s-au limitat la luarea unor măsuri preventive. Golanii încep însă să aibă probleme pentru că oamenii au ajuns la capătul răbdării şi au început să se plângă şi chiar să depună seizări oficiale la care în cele din urmă trebuie să primească un răspuns.Etichete: bataie |  izvorul dulce |  politie |  teroare |  violente
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU