16h 33' ACTUALITATE Buzau
Joi, 19 decembrie 2013

VEZI AICI referatul DNA prin care se cere arestarea preventivă a deputatului buzoian Gheorghe Coman

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
10 voturi 2985 vizualizari 12 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [16:33] 20 DEC 2013 › Coman: Nu am luat şpagă în viaţa mea, nu am fost prins în flagrant, nu am fugit, tăiam porcul la ţară

   

Potrivit mediafax.ro, deputatul Gheorghe Coman, urmărit penal pentru corupţie, a declarat că denunţătorul său este directorul adjunct al DSVSA Buzău, el susţinând că nu a luat "şpagă" în viaţa sa, că nu a fost prins în flagrant şi că nu a fugit, fiind la ţară, să taie porcul.

Deputatul Gheorghe Coman a declarat că este nevinovat, că nu a luat "şpagă" niciodată în viaţa sa şi că DNA nu are suficiente probe împotriva sa. Mai mult, el spune că, deşi politica este "grea şi mizerabilă", nu va demisiona din PC, atât timp cât nu există dovezi clare care să-l incrimineze.

"Domnul Ciprian Botezatu (directorul adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău - n.r.) este denunţătorul, dar eu nu am luat în viaţa mea şpagă. Când am făcut masa la partid au fost 25 de inşi, a costat 20 de milioane de lei vechi, n-au fost probleme cu banii, n-am cerut şi n-am luat şi nu o să iau. Nici nu m-au prins în flagrant cum spun ei, eu nu am luat nici un ban. Se cere arestarea, dar trebuie şi probată. Deocamdată o să mă duc la Bucureşti să vă ce plângeri am şi vedem ce e de făcut. Nu am de ce să mi dau demisia din Parlament, nu o să mi dau demisia nici de la partid pentru că nu m-au prins. Până nu sunt probe clare, nu îmi dau demisia. Îmi dau demisia şi după aia mă găsesc nevinovat?", a spus Gheorghe Coman.

Parlamentarul a negat şi că ar fi fugit după organizarea flagrantului, spunând că a fost la ţară să taie porcul şi nu a avut semnal la telefon.

"Nu am fugit după flagrant. Ce se aude că m-au prins la Ploieşti nu e adevărat. Ieri am fost la ţară, am tăiat porcul, nu aveam semnal acolo, când am plecat de acolo pe drum am aflat că mă caută. Am oprit, m-au urcat în maşină şi am plecat la Ploieşti. Exclud tot", a mai declarat Gheorghe Coman.

Parlamentarul a mai susţinut că după ce a ajuns lider al PC Buzău ar fi fost căutat de unele persoane din instituţii care se află în subordinea Ministerului Agriculturii, condus de conservatorul Daniel Constantin, dar că niciodată nu şi-a folosit influenţa şi nu ar fi "riscat" pentru 3.000 de lei.

"Ei mă căutau toţi pentru că credeau că dacă sunt la PC pot să le rezolv posturile, credeau că posturile sunt la Partidul Conservator. Ei mă căutau toţi, dar eu nu ştiu nimic, nici nu am citit protocolul care există. Exclud tot. Ce, eu mă cobor la 3.000 de lei? Nu există aşa ceva, am 80 de oameni angajaţi cărora le dau salariile. Nu au dovezi clare. Am deranjat pe cineva şi de asta am ajuns aici. N-am ştiut că politica e atât de grea. Politica e mizerabilă. Sărbători fericite şi om vedea noi după aia!", a adăugat Gheorghe Coman.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, directorul adjunct al DSVSA Buzău, Ciprian Botezatu, despre care Gheorghe Coman susţine că l-ar fi denunţat la DNA, a refuzat să comenteze: "Mai importante sunt problemele instituţiei acum şi ce ţine de siguranţa populaţiei în această perioadă. Nu comentez nimic pe acest subiect".

Deputaţii din Comisia juridică au decis, vineri, să îl invite luni pe deputatul Gheorghe Coman, pentru care ministrul Justiţiei cere încuviinţarea arestării preventive, parlamentarii din comisie urmând să studieze dosarul până atunci.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a precizat că sesizarea privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman şi dosarul acestuia se află la Comisia juridică, deputaţii din comisie putând să aibă acces la acest dosar de vineri până luni la ora 09.30, când se va întruni din nou comisia.

Ciucă a mai spus că membrii Comisiei juridice au la dispoziţie trei zile, urmând ca luni să elaboreze raportul lor în cazul lui Coman, după care se va întruni Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi apoi în termen de cinci zile plenul trebuie să se pronunţe în acest caz.


UPDATE [13:34] 20 DEC 2013 › Referatul DNA prin care se cere arestarea preventivă a deputatului PC Gheorghe Coman conţine stenogramele unor interceptări în care Coman justifica şpaga pe care o cerea prin faptul că trebuie să plătească mesele pentru liderii PC veniţi în vizită la Buzău. Astfel, în stenograme apar numele lui Dan Voiculescu şi a doi miniştri, Daniel Constantin şi Maria Grapini.

Ca în fiecare judeţ, şi în Buzău posturile de conducere ale instituţiile publice au fost împărţite între partidele aflate la guvernare, după cum reiese dintr-o convorbire dintre Coman şi cel căruia i-a cerut şpaga pentru menţinerea în funcţie.

BC: Pă mine mă interesează postu meu! Deci postu meu ţine de tine! Bun!
CG: Am făcut altă şmecherie, i l-am dat lu PSD şi io mi-am luat Electrica. Care-i problema?
BC: (înjură – n.n) Nu, mă! Postu meu, io vorbesc de mine, mă!
CG: Da. deci la ora actuală, ţine de mine.
BC: Bun! Aşa...
CG: ...tu... poţi să întrebi pă cine vrei tu...
BC: Ca să fiu şi io sigur că rămân pă funcţie, aşa cum am discutat de fiecare dată, la modul cel mai cinstit, trebuie să fac chestiile astea şi ţi-am zis că le fac.O dată să te ajut când ai nevoie, cum ai zis, şi te ajut...
CG: Da, da...

Negocierile pe şpagă au fost complicate şi a solicitat la maxim talentul de negociator al lui Coman. Acesta a invocat faptul că are nevoie de bani pentru a plăti mesele liderilor PC care au trecut prin judeţul Buzău, mese care presupun mare cheltuială.

COMAN GHEORGHE: Da mă uite acuma, vrei să-ţi spun ceva? Eu nu te mint pe tine, Cipriane, nu te mint şi nu am cum să te mint. Uite, realitatea că eu nu te mint pe tine...uite, eu acuma ca să fac alegerile astea şi oamenii care-i am acuma, oamenii care vin de la Bucureşti, în primul rând vine şi Voiculescu, atenţie, eu oamenii ăştia tre să-i ţin o noapte la hotel, nu pe toţi, oamenii ăştia cu mâncare cu tot mă costă o grămadă de bani. Pe mine conferinţa asta judeţeană mă costă, să nu exagerez, în jur la 300 de milioane! Nimeni nu mă ajută! Păi atunci, dacă n-am oameni să mă ajute şi pe mine cu ceva....nu mereu...când am nevoi, ce fac mă? Păi ăla zice...băi p..., tu ştii ce mi-a zis mie...am martori, eu nu vreau să spun acuma cine

COMAN GHEORGHE: Ce să treacă, unde să treacă frate că n-au bani, unde să ...ce dracu vorbim aiurea? Băi Cipriane, şi-ţi mai spun şi altceva şi cu asta am...să-ţi spun...ăăă....ca la orice partid se cere nişte bani că nu mă feresc de tine, mi-a cerut nişte bani ăştia...neinteligibil...şi organizarea uite a venit oameni, acuma vine Grapinni, tre să-i fac masă cu aia...eu de unde să plătesc? Aşa tu mai ştii o relaţie, ăla mai ştie o relaţie! Că mi-a cerut...bă da tu n-ai niciun director aici...acuma o să fie conferinţa mea judeţeană, o să zică, bă, unde mergem, ce facem...îţi dai seama combinaţii....ştii tu mai bine că nu te învăţ eu pe tine! Şi zice bă, dar tu ce eşti vreun prost pe aici? Aia e...combinaţii grele pe care le ştii şi tu mai bine ca mine! Eu m-am dus aicea că aşa a fost, eu îmi bag p... în ei, chiar nu mă duceam dar am avut obligaţii, la partidul ăsta! Dacă era altul...

Deputatul nu a ezitat să-i amintească celui căruia i-a cerut şpaga că poate numi şi o altă persoană, mai ales că exista un alt candidat pentru post, ce avea marele atu de a fi fost coleg de facultate cu ministrul Agriculturii şi preşedintele PC, Daniel Constantin

COMAN GHEORGHE: Băi, eu pot să aduc pe altul, pot să aduc mâine! Să-ţi spun...realitatea, că nu...mi-a impus unul! I-am spus că eşti prietenul meu. Mi-a impus! Şi-ţi spun şi pe cine! Unul care a fost coleg de facultate cu Daniel. Ţi-am zis oare?

ALTE STENOGRAME INCENDIARE

RELAŢIA CU DOM' PROFESOR, ATUUL LUI COMAN

CG: Io, tu ştii să-ţi spun? Io-ţi spun realitatea care, io sunt serios în primu’ rând, dacă mă trădează cineva, praf îl fac! Eu ce-am vorbit cu PROFESORUL, ăla nu e... Nu mai linge nimeni! Ăla-i ma, cel mai serios! Io, io cu PROFESORU’, nu discut cu altcineva!
CG: Io mi-am, io am şi locu’ meu în continuare de parlamentar. Peste trei ani...
BC: Ţi l-ai asigurat!
CG: Da bineînţeles, păi io ce-am bătut, mă? Io am bătut palma sută la sută! Io ştiu ce vorbesc! Da’ io trebuie să fac şi io treabă! Că dacă io nu fac treabă, ăştia zic ,,Bă, tu ce p..a mea faci aici?” Şi e mulţumiţi, ă, ce am făcut io la BUZĂU

NUMIRILE, NEGOCIATE CU DANIEL CONSTANTIN

BC: Ţi-a mai reproşat ceva, că mă ţii în funcţie şi n-am ajutat cu nimic?
CG: Nu, nu mi-a zis nici... Mi-a zis atuncea la-nceput ,,Bă, tu n-ai...” Ei mi-a zis aşa! DANIEL mi-a zis aşa! Şi mi-a zis, în primu’ rând mi-a zis, cum îi zice, secretaru’..., SCUTA(?)! Cică ,,domnule, da’ dumneata ţi-ai pus director!” - ,, Da!” ,,Pi şi ce vii la noi şi spui că nu ştiu ce? Pi hai să discutăm omeneşte! Nu, nu-ţi convin, schimbă-i mâine!” Aşa mi-a zis direct!


BANI PENTRU PARTID DE LA DESZĂPEZIRE
BC: Ce scoţi şi tu din deszăpezire, bagi în... Dacă vine deszăpezire, că n-a, nu ninge!
CG: N-a nins, nu iau nimica-n p..a mea! Nu... Ce dracu?

PORC ŞI WHISKY PENTRU PARTIDUL LUI VOICULESCU

CG: Şi în ianuarie, am o nevoie şi io. Nu io, partidul. În ianuarie fac o tabără d-asta politică, de-un porc.
BC: De-un porc? Din Ianuarie?
CG: Nu ştiu când. Acuma ştiu tot Cipriane, că se programează şcoala politică.

BCI: Eu, eu rămân, io rămân şi io-mi văd în continuare de treabă şi fac treburile astea două!
CG: Şi whisky, să nu uiţi whiskyul! (...) Fii atent! Da Jivă să fie! Am făcut socoteala...
BC: Jiva (CHIVAS – n.n) d-ăla de doişpe ani. (...) Când ai nevoie, când am nevoie te-ajut!


                 
Iată tot referatul cu propunerea de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman:

R O M Â N I A
MINISTERUL PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ
ÎNALTA CURTE  DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE
SERVICIUL TERITORIAL PLOIEŞTI
Dosar nr. 199/P/2013 
Operator de date nr. 4472

R E F E R A T CU PROPUNERE DE ARESTARE PREVENTIVĂ
                                              
19 decembrie 2013
procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti;
        
În temeiul disp. art. 143, art. 148 lit. a şi f  şi art.  149 1 Cod procedură penală,
P R O P U N :
Arestarea preventivă, pe o durată de 30 zile, a învinuitului:
              
COMAN GHEORGHE – fiul lui Ion şi Elena, născut la data de 05.05.1969 în comuna Năeni, judeţul Buzău, deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Buzău a Partidului Conservator,  cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000, pentru motivele pe care le detaliem în cele ce urmează:
          
Din probele administrate până în prezent în dosarul nr. 199/P/2013 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, a rezultat că la data de 21.11.2013, a fost înregistrat sub nr. de mai sus, denunţul formulat de–….al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău, prin care a sesizat că deputatul Coman Gheorghe – preşedintele Organizaţiei Judeţene Buzău a Partidului Conservator, folosindu-se de influenţa conferită de funcţia de conducere deţinută în cadrul respectivei formaţiuni politice, i-ar fi solicitat în cursul anului 2013, cu ocazia unor întâlniri iniţiate de acesta - în schimbul menţinerii denunţătorului în funcţia publică (care la nivel politic ,,ar reveni” Partidului Conservator) - diverse servicii, dar şi remiterea unor foloase materiale necuvenite constând în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru în cadrul respectivei formaţiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău de către omul politic.
Astfel, în perioada 09.12.2013 – 16.12.2013, în contextul mai sus arătat, învinuitul Coman Gheorghe i-a solicitat denunţătorului suma de 3.140 lei reprezentând jumătate din contravaloarea notei de plată aferentă evenimentului organizat la data de 14.12.2013, în municipiul Buzău, cu ocazia conferinţei judeţene având ca scop alegerea conducerii Filialei Buzău a Partidului Conservator (funcţie în care – de altfel – a şi fost reinvestit), remiterea sumei având loc la data de 18.12.2013, în jurul orelor 20.25, pe o stradă din respectiva localitate.
  Imediat după primirea sumei de bani, învinuitul Coman Gheorghe a urcat la volanul autoturismului cu care se prezentase la întâlnirea cu denunţătorul în scopul arătat, a pornit motorul, iar la apariţia organelor de anchetă care i-au solicitat să rămână pe loc a demarat în trombă, refuzând să dea curs solicitării echipei operative care a încercat să-l oprească - intrând în contact direct cu autoturismul acestuia.
În această conjunctură, plecarea intempestivă a învinuitului Coman Gheorghe, cu autoturismul în cauză, a fost pe cale de a se solda cu acroşarea denunţătorului şi a membrilor echipei de anchetă care încercau să-l stopeze.
În continuare, s-a procedat la urmărirea în traficul rutier a autoturismului respectiv, care a fost depistat după mai mult timp, abandonat în parcarea unui bloc din municipiul Buzău.
Prin rezoluţia nr. 199/P/2013 din 18.12.2013 ora 22.30 a unităţii noastre de parchet s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Coman Gheorghe sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000, mai sus descrise, iar la data de 19.12.2013, i-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea.
               
Prin acţiunile întreprinse învinuitul a încercat să zădărnicească în mod direct aflarea adevărului în cauză şi să se sustragă cercetărilor.
                
În cursul zilei de 19.12.2013 s-au efectuat acte de căutare a învinuitului, acesta fiind depistat în traficul rutier în jurul orelor 15.30.
             
Învinuitul COMAN GHEORGHE este deputat în Parlamentul României din partea Partidului Conservator (din martie 2013) şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Buzău a respectivei formaţiuni politice (recent reinvestit, în urma conferinţei judeţene organizate la data de 14.12.2013 pentru alegerea conducerii organizaţiei).
            
În virtutea prerogativelor conferite de funcţia publică deţinută,învinuitul COMAN GHEORGHE şi-a stabilit un cerc relaţional format din persoane care ocupau  funcţii de conducere în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice atât la nivel central, cât şi la nivel local, demnitari, lideri politici, intermediind prin aceştia rezolvarea în afara cadrului legal a unor interese private vizând - în principal - sprijinul politic pentru accesul în funcţii publice importante (promovarea sau menţinerea în funcţie), în schimbul obţinerii de diverse servicii: asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia întâlnirilor de lucru organizate în cadrul formaţiunii politice judeţene pe care o conducea; angajarea într-o funcţie publică de conducere a preşedintelui executiv al Organizaţiei Judeţene Buzău a Partidului Conservator – făptuitoarea Tudor Nicoleta; intervenţia la o echipă de control constituită din angajaţi ai DSVSA Buzău în sensul de a  favoriza o societate comercială verificată – administrată de un consilier al Partidului Conservator, etc.
            
În acest context, învinuitul a vehiculat în discuţiile iniţiate cu denunţătorul, interceptate şi înregistrate autorizat în baza încheierii  Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, , numele ministrului agriculturii, al consilierului personal al acestuia, al preşedintelui ANSVSA, al secretarului de stat în Ministerul Muncii, al preşedintelui ANFP, al directorului APIA Buzău, al preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, etc.      
          
Maniera de acţiune descrisă a avut drept scop obţinerea de către învinuit de avantaje de natură  patrimonială şi nepatrimonială, pentru sine sau pentru altul.
          
Datele referitoare la persoana învinuitului şi modul de operare descris sunt relevate de probele administrate în cauză, în special de convorbirile telefonice şi discuţiile interceptate şi înregistrate în mediul ambiental din care redăm următoarele pasaje relevante pentru obiectul cauzei:

Discuţia ambientală purtată la data de 03.11.2013:
..............................................................................................................
COMAN GHEORGHE: Măi Cipriane…uite de ce te-am…a trebuit să ne găsim să…ăăă…pe ăsta l-a schimbat pe Adelin, nu?
B C: Nu, adică…nu…este în concediu medical, are o detaşare la Satu Mare, dar el este în concediu medical acum! Iar ordinul de detaşare este valabil până la 31 decembrie, şi-acum, cum îţi ziceam e în concediu medical! Dar acum e o situaţie care nu prea este clară la noi la servici pentru că practic el este detaşat la Satu Mare dar fiind în concediu medical e…na…în concediu medical iar la noi la DSV a fost detaşat unul de la Sălaj care şi ăla e în concediu medical! Deci cu nume şi prenume niciunul nu este acuma director la DSV, director plin la DSV. Chiar pe documentele pe care le facem de la instituţie nu e trecut niciunul….semnez eu…neinteligibil….
COMAN GHEORGHE: Ăăă…ai foc?...deci eu dacă dau la pace cu tine facem treabă, dacă nu dau nu facem treabă!
B C: Păi despre ce e vorba?
COMAN GHEORGHE: Deci, fii atent, ăăă, conform unei înţelegeri acuma a noastră care e, între mine….o să fie între mine şi PSD, nu mai discutăm de PNL că PNL-ul n-o să mai fie, într-o lună de zile n-o să mai….dar nu are nicio…între noi…între USL cum se spune, conform asta….am cedat eu DSV-ul director mare şi am luat la electrica! Înţelegi? Că asta a fost să fie, sănătoşi să fim, nu-i problemă asta e! Şi conform înţelegerii, protocolului care este, ăsta…cum îi zice…director adjunct e …este la noi, la Partidul Conservator!
B C: Director adjunct la DSV e la Partidul Conservator?
COMAN GHEORGHE: Da, da! Poţi să te interesezi…trebuia şi directorul mare dar…
.................................................................................................................
 COMAN GHEORGHE: Da…conform înţelegerii mi-a dat mie ce mi-a dat şi am negociat fiecare cum am putut! Acuma ne-a rămas nouă postul ăsta de …neinteligibil…..a rămas postul ăsta de director adjunct care eşti tu!
B C: Da!
COMAN GHEORGHE: Înţelegi? Acuma sincer nu ştiu cum să-ţi spun ţie că eu vreau să fiu serios şi nici n-am nicio treabă… adică n-am nicio treabă…dacă ne înţelegem şi batem palma, suntem prieteni, am fost prieteni şi rămânem prieteni, acum asta-i situaţia, ştii şi tu cum e la politică, ştii mai bine ca mine! Eu am vorbit cu Vlad, ştii cine e Vlad..
B C: Preşedintele Autorităţii, cu Vlad Mănăstireanu…
.................................................................................................................

COMAN GHEORGHE: Adică eu vreau să-ţi spun…punându-l pe ăsta, a zis ăştia că…Bâgiu a zis că gata, am stricat protocolul, aia e treaba lui, lu Cristi şi lu toată lumea! Înţelegi? Dacă ne înţelegem şi facem treabă, facem treabă, dacă nu, asta e, nu-i problemă! Ca să ştii! Tu decizi! Eu…adică…eu şi dacă vrea să-ţi dea hârtie şi ţie, o dă pe cost! Să-ţi spună de la Bucureşti că ai şi tu relaţii la Bucureşti, nu-i…
………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: Nu ştiu…acuma cinstit, eu ştiu la ce te referi tu dar ăştia nu contează că ţi-ai făcut treaba sau nu ţi-ai făcut treaba, nu ştii cum sunt ăştia? Mai ales că…cinstit şi omeneşte peste tot….neinteligibil….şi PNL-ul la fel, îi dau dreptate 100%...ai fost, n-ai fost atunci cu ăia, acuma vin ai noştri, ăia de ce, pentru ce am muncit în campanie, că ăsta la director principal şi director adjunct e funcţie politică asta! Oriunde! Cum e şi…peste tot aşa e! Ce-o fi în jos…
………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: Eu spun ce se discută, vrei să înţelegi, vrei să ne împăcăm, bine, nu…aia e, mergem în continuare! Nu-i problemă, dar eu îţi spun care e realitatea la ora actuală. Peste tot se fac chestii din-astea! Nu peste tot…deci ăsta e ritmul….ce va fi peste un an nu se ştie, sau peste doi! Înţelegi? Eu de-aia te-am şi chemat, să discutăm, batem palma, bine, nu batem…eu nu mă duc la ăia…oricum eu nu mă…neinteligibil…mă depăşesc astea şi aşa!
…………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: Că nu era…neinteligibil….adică sunt nişte chestii care de-aia…o să vezi că şi la ăştia la…neinteligibil….ai văzut ce circ a ieşit şi cu ăştia…dă-i dracu. Nu ştiu…tu….tu spui, tu te hotărăşti, eu am venit cu inima deschisă la tine şi cu drag, dacă vrei facem treabă, dacă nu, e treaba ta, eu n-am nimic împotrivă.. Că a venit una la şedinţă aicea…una…secretara executivă…domnu Coman spune că…ai director….neinteligibil….staţi domne că ăla-i aşa, ăla-i cu ălalaltul…neinteligibil….noroc că…neinteligibil…şi-aşa a fost dracu, l-am verificat eu! Că te verifică şi ăştia, nu e că-i minţi tu că ăla-i bolnav sau are nuntă azi cu fii-su! Acuma când o să fac eu asta, conferinţa asta judeţeană, o să vină ministrul…ia să văd domne, care director ai dumitale? Cine e ăştia? Aşa o să întrebe! Aşa a fost şi la Suceava…la fel a zis! Nu-ţi dai seama că şi eu sunt la mijloc!
………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: Tu te gândeşti şi-mi spui, fii atent, până pe 16 îmi spui da sau nu, sau …băi nu-i mare…ştii tu mai bine ca mine, nu tre să-ţi explic eu, asta e, că ştii şi tu mai bine că fără politică nu poţi să trăieşti! Adică nu….voi, directorii, nu alţii! Tu n-ai văzut şi aia de la …neinteligibil….
………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: Ce să treacă, unde să treacă frate că n-au bani, unde să …ce dracu vorbim aiurea? Băi Cipriane, şi-ţi mai spun şi altceva şi cu asta am...să-ţi spun...ăăă....ca la orice partid se cere nişte bani că nu mă feresc de tine, mi-a cerut nişte bani ăştia...neinteligibil...şi organizarea uite a venit oameni, acuma vine Grapinni, tre să-i fac masă cu aia...eu de unde să plătesc? Aşa tu mai ştii o relaţie, ăla mai ştie o relaţie! Că mi-a cerut...bă da tu n-ai niciun director aici...acuma o să fie conferinţa mea judeţeană, o să zică, bă, unde mergem, ce facem…îţi dai seama combinaţii….ştii tu mai bine că nu te învăţ eu pe tine! Şi zice bă, dar tu ce eşti vreun prost pe aici? Aia e…combinaţii grele pe care le ştii şi tu mai bine ca mine! Eu m-am dus aicea că aşa a fost, eu îmi bag p… în ei, chiar nu mă duceam dar am avut obligaţii, la partidul ăsta! Dacă era altul…
………………………………………………………………………

Dialog purtat la data de 20.11.2013:
COMAN GHEORGHE: […] Ia zi, ce te-ai gândit, spune-mi şi mie!
B C: Ce să mă gândesc Gigi?
COMAN GHEORGHE: Zi Cipriane, sincer îţi spun, eu nu mă feresc de tine, ai văzut…eu asta…îţi spun sincer…directiva asta e situaţia, ştii tu cum e politica asta!
…………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: Eu ţi-am spus care-i situaţia, n-am nimica împotrivă, tu alegi, eu ţi-am zis, am venit cu inima deschisă la tine, nu te mint nimic, înţelegi?
B C: Da de ce nu mă laşi tu aşa mă să…te-ajut cu ce pot cum ţi-am zis de fiecare data…
COMAN GHEORGHE: Nu ştiu dacă mă ajuţi…tu pe mine nu mă ajuţi. Eu ţi-o spun, nu m-ai ajutat cu nimic până acuma şi ştiam că-i postul nostru, eu l-am cedat pe ăsta că ăsta a fost bagabond...
B C: Cum nu te-am ajutat cu nimic?
COMAN GHEORGHE: Cu nimic, cu ce m-ai ajutat tu?
B C: Păi te-ajut…ţi-am zis cu ce se poate dar aşa cum ai venit atunci cu chestia ai cu Nicoleta…
 COMAN GHEORGHE: Las-o dracu, nu hârtia aia…neinteligibil…
B C: Nu mă cu hârtie…
COMAN GHEORGHE: Nu ştiu…ce…
B C: Atunci când…
COMAN GHEORGHE: Nu mai ţin minte mă…
B C: Cu suta de milioane!
COMAN GHEORGHE: Da mă uite acuma, vrei să-ţi spun ceva? Eu nu te mint pe tine, Cipriane, nu te mint şi nu am cum să te mint. Uite, realitatea că eu nu te mint pe tine…uite, eu acuma ca să fac alegerile astea şi oamenii care-i am acuma, oamenii care vin de la Bucureşti, în primul rând vine şi Voiculescu, atenţie, eu oamenii ăştia tre să-i ţin o noapte la hotel, nu pe toţi, oamenii ăştia cu mâncare cu tot mă costă o grămadă de bani. Pe mine conferinţa asta judeţeană mă costă, să nu exagerez, în jur la 300 de milioane! Nimeni nu mă ajută! Păi atunci, dacă n-am oameni să mă ajute şi pe mine cu ceva….nu mereu…când am nevoi, ce fac mă? Păi ăla zice…băi p…, tu ştii ce mi-a zis mie…am martori, eu nu vreau să spun acuma cine…
…………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: Băi, eu pot să aduc pe altul, pot să aduc mâine!  Să-ţi spun…realitatea, că nu…mi-a impus unul! I-am spus că eşti prietenul meu. Mi-a impus! Şi-ţi spun şi pe cine! Unul care a fost coleg de facultate cu Daniel. Ţi-am zis oare?
…………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: Mi-a impus! Nu vrei să…eu nu te mint! Realitatea care e? Decât să vină ăla mai bine facem noi echipă şi e mai bine! Aşa o văd eu, dacă tu o vezi altfel…Cipriane…treaba ta!
B C: Nu e vorba mă că o văd altfel…
COMAN GHEORGHE: Nu…adică vreau să-ţi spun...înţelegi ce…eu vreau să ţin cu oamenii…cum să-ţi spun…ţin cu oamenii mei din Buzău! Nicidecum   că-mi aduce pe ăla, pe ăla…e de acolo…ăla-i din Braşov…neinteligibil…e din Braşov ăla…l-aduc pe ăla din Braşov? Am şi eu oameni…uite cum e şi la voi că   mi-a zis acuma…domne să vii cu organigrama şi de la DSV şi de la ….am pe cineva…mi-a dat mie cineva organigrama? Nu…cine …mi-a cerut-o de nu ştiu câte ori! Voi o…voi…o ţineţi pitită pe acolo…nu ştiu cum se lucrează..
…………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: Da bă da putea să vină şi ăsta că şi ăsta a fost vagabond…a zis că…vorbisem cu el odată, şi cu tine am vorbit ceva…ăsta…cum îi zice…directorul economic…de ce nu mi l-aţi dat mie?
………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: Băi Cipriane, eu sunt mic în combinaţiile astea dar  eu le văd aşa care se mişcă, înţelegi? Eu sunt mai…neinteligibil…ca toată lumea. Păi eu nu m-am dus să-l bag pe unul şi nu ştiu ce dar…asta….sunt situaţii…uite acuma mi-a zis că…neinteligibil…nu vreau să spun altcineva…şi de la PSD…,,domne, îl muţi pe Ciprian ăla sau nu-l muţi?”
…………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: Te las…ăă…rămânem aicea cum ai zis…vreau şi eu când să fiu ajutat…neinteligibil…ca să nu…adică fair play şi vreau postul ăsta neapărat de direc…ăăă….de economic! Ăsta l-aranjez eu la ANFP…am vorbit deja…nu ştiam combinaţiile cât de cât…dar eu tot…de-asta am avut şi eu răspunsurile…neinteligibil…până pe 16 tu nu m-ai sunat că aşa a rămas vorba între noi amândoi…ţi-aduci aminte…acuma de ce te superi? Acuma tot tu te superi?
………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: Omu m-a chemat…chemat…invitat la el şi eu am dat din umeri! Du-te şi tu la unul d-ăla şi dă din umeri! Eu sunt deputat acuma…noroc că sunt deputat, dar dacă eram un angajat ce fac? Dădeam din umeri? Ăla decide dacă vrea un om la tine sau la mine, unde vreau! Ăla e şefu! Ăla…înţelegi ce zic, tu ştii mai bine că eşti în sistemul ăsta de mult! Acuma le învăţ şi eu îţi dai seama că…şi am nevoie de el mereu! M-am dus ieri la el…nu ieri…ieri parcă am fost la el…am dat din umeri! M-a prins şi descoperit un pic de ce să nu mă dau…să mă dau mare…descoperit…că nu mă feresc de tine…descoperit în ce sens…toţi prietenii mei…şi încă ceva…ăăă…eu las oamenii care sunt buni şi care dau la pace cu ei! Cum a fost şi la RENEL, cum acuma am bătut palma, jos pălăria n-am treabă cu el…şi..ăă…eu când mă duc la ei şi vorbesc cu ei…neinteligibil…staţi bă că eu sunt serios, fac treabă..n-am…îmi fac şi eu treaba, dar altfel? Mă dă pe mine…sunt eu chiloţii lu ăia…după aia nu-mi convine! Din cauza lui Ciprian sau din cauza lu Mocanu sau din cauza…ai înţeles ce zic! Ştii cum e în politică, ce vrei să-ţi spun? Am şi eu un de-asta şi eu fac toate alea, atâtea întreguri, atâtea organizaţii, atâtea…cum să zic eu…voturi..ştii cum e, ce vrei să fac? Am şi eu…ţi-am zis, organizarea mă costă bani dar nu e vorba de …au fost 6 organizaţii Cipriane, m-a ajutat doar cine ştiu eu, 2-3 directori în rest, să plăteşti atâtea…cică băi p.., tu ştii ce mi-a zis mie…neinteligibil….ţi-am dat protocolul, tu ce-ai făcut? Ăia se scobeşte în măsele? Tu nu vorbeşti cu niciunul? Cică ăsta-i protocolul, astea-s posturile tăle! Îţi dai seama că…dacă eşti prost, mori!
………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: Nu mă să te bag, dar eu trebuie, fii atent…neinteligibil…eu tre să las o hârtie undeva că eşti susţinut de mine!
B C: - Da!
COMAN GHEORGHE: - Asta să ştii de la mine, că hârtia aia o ai una la tine şi una o duc eu undeva! La…neinteligibil… ! Că asta-i…! Dom'le, conform protocolului, locul nostru e…uite aici, îl susţinem! E membru la noi…că nu verifică nimeni că eşti tu membru la noi! Cine să verifice? P…cine să verifice?! Înţelegi? Şi asta…! Şi…ăăă…ajutor…nu ştiu. Vedem şi noi ce combinaţie o să facem să ne ajutăm. Adică ai înţeles ce spun, da? Eu sunt om serios…!
………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: - Băi, Cipriane, m-a trădat, mă, că mă duceam eu pe altă cale, dar m-a trădat în fată! Şi de aia, de aici în acolo, vorbesc cu el şi ieri am vorbit cu el, cum…ce facem….Deci, Cipriane, ce să nu zici că sunt…că iau eu…io prin pârghiile astea care vă am pă voi, pă voi că acum îţi spun sincer, dacă…cum să zic eu…dacă mie mi-a dat funcţia asta a ta, prin voi să am şi eu partidul…prin voi…am eu oamenii mei! Şi prin voi, eu salt mai sus. Eu dacă am pârghiile astea…nu că nu le am, acum le am, dacă nu m-ajutaţi, p..a! Ai înţeles ce zic? Asta e! Ştii şi tu mai bine! Voi…tu îl ştii pă ăla de la Rosetti, pă ăla de la Glodeanu Siliştea, tu îl ştii pă ăla …m-ai înţeles ce zic! De asta…să salt şi eu partidul că aşa…Eu am acum la …am muncit de m-a luat dracu, tu nu ştii…2000 de membri am! Am muncit de m-a luat dracu! Oameni serioşi care vin lângă mine alături!

Discuţie telefonică purtată la 12.12.2013, ora 09:39:27
[…]COMAN GHEORGHE: Ne-ntâlnim tot la OMV PETROM ăla acolo, că eu mă duc la Râmnicu-Sărat după aia…
B C I: Gata, mă, deci la OMV PETROM acolo, la Mărăcineni.
COMAN GHEORGHE: Cât e ceasu acuma? Stai aşa un pic.
B C : Nouă jumătate, mă.
COMAN GHEORGHE: La şi zece. Ai auzit?
B C: Deci la zece şi zece , da?
COMAN GHEORGHE: Da,da…
B C: Acolo, la OMV-ul ăla. Da?
COMAN GHEORGHE: La margine. Bine.
B C: Bine, mă. Noroc, pa!
COMAN GHEORGHE: Pa, pa!

Dialog ambiental purtat la data de 12.12.2013
…………………………………………………………………….
BC:Câte telefoane ai, mă? Cinci, şase?
COMAN GHEORGHE (notat în continuare cu CG):Am pă fiecare maşină! În afara de astea!
BC:Aşa. Ă... Bun! Ce vroiam să zic atunci...
CG:Deci că...
BC:Nu, mă. Ca să ştiu şi io treaba. Hai că io zic repede şi n-am ...tăiat-o.
CG:Da. Zi.
BC:Bun! Io am înţeles aşa: Tot tu eşti...
BC:Dă-i dracu! Nu d-asta... nu d-asta te-am întrebat. Io te-am întrebat aşa: vroiam să fiu convins că postu meu ţine tot de tine, ştii?
CG:Da de cine?
BC:Păi nu...
CG:Păi şi primu, tot de mine, da io am făcut altă şmecherie...
BC:A! Mă rog! 
CG:Că...
BC:Pă mine mă interesează postu meu! Deci postu meu ţine de tine! Bun!
CG:Am făcut altă şmecherie, i l-am dat lu PSD şi io mi-am luat Electrica. Care-i problema?
BC: (înjură – n.n) Nu, mă! Postu meu, io vorbesc de mine, mă!
CG:Da. deci la ora actuală, ţine de mine.
BC: Bun! Aşa...
CG: …tu... poţi să întrebi pă cine vrei tu...
BC: Ca să fiu şi io sigur că rămân pă funcţie, aşa cum am discutat de fiecare dată, la modul cel mai cinstit, trebuie să fac chestiile astea şi ţi-am zis că le fac.O dată să te ajut când ai nevoie, cum ai zis, şi te ajut...
CG:Da, da...
BC:... aşa cum este acuma. Şi a doua treabă s-o rezolv pă Nicoleta cu funcţia. Da? În ce priveşte pă Nicoleta …ştatele alea nenominale de funcţie... nenomimale  de funcţie... de... nenominale de funcţii, le-am trimis! Şi urmează că, cred că în două săptămâni, trei săpt... maxim o lună, să fie scoase la concurs posturile şi atuncea o rezolv şi pă Nicoleta... Şi acuma zi-mi pentru sâmbătă ce-ţi trebuie, că nu ştiu ce-ţi trebuie!
CG:Pi nu ştiu... Cât... Mă! Io nu trebuie... Bă! Io am făcut aşa: rost şi de whisky şi de... că am şi io oamenii. Mi-a adus o grămadă, înţelegi? Io mai am aicea...
BC:Da unde faceţi?
CG:Pi pă la Consiliul Judeţean.   
BC:Aşa. Nu... Bun! Nu, ghilabaua aia!
CG:Chermeza!
BC:Da!
CG:La... ăsta aci... Cum îi zice? La ăsta coalea, cum îi zice?
BC:La Aqua...
CG:La Aqua, da! Nu ştiu câţi oameni! Că sunt vreo doişpe deputaţi, ă...
BC:Mă rog! Cât? Ce ai nevoie?
CG:Nu ştiu! Cât ce... Păi nu ştiu ce...
BC:Păi ce-ai nevoie?
CG:Fac o masă, înţelegi?  Ce să? Acolo, ce facem un aranjament. Nu ştiu.
BC: Că io sâmbătă... io sâmbătă... sâmbătă plec şi mă întorc duminică. Da nu-i asta! Că-i timpu scurt. Ea trebuie rezolvat de azi pă mâine.
CG:Pi io ce zic? Nu ştiu, o masă... o masă acolo, mai pune şi altu şi... Sau nu ştiu! Cum vrei tu! Nu, io nu mă pricep la... Mă! Încă o dată! Io nu mă pricep! Înţelegi? Io doar combinaţiile le fac.
BC:Pi da mă, dacă tu nu... dacă tu nu-mi spui ce-ţi trebuie, io nu ştiu ce să...
CG:Pi mă! Io trebuie să dau o masă la ăştia! Restu am plătit tot. Adică restu e achitat peste tot! Adi...
BC:Bun! Şi masa poate fi şi plătită, nu neapărat dusă cu... duse produsele.
CG:Nu, mă, plăti... plătită, mă! Ăsta nu cred că vrea produsele.
BC:Bun! Cât?
CG:Pi nu ştiu cât e! Cât să întinde... Mă întrebi pă mine? Nu ştiu acum! Adică după aia ştim. Înţelegi? Cât e. Adică mai e şi altcineva, nu numa …. Ai înţeles ce spun? Da!
BC:Am înţeles! Deci trebuie să contribui lângă altcineva! Bun!
CG:Nu ştiu... Nu...
BC:Cu cât trebuie să plătim? Că trebuie să mă pregătesc şi io.
CG:Nu ştiu, măi Cătăline! Ne spune la urmă omu cât e. Mai e încă cineva pentru chestia asta.
BC:A! Bun! Atuncea...
CG:Înţelegi? Da nu cred că mânâncă ăia de nu ştiu... Avioane! Înţelegi?
BC:Bun! Atuncea...
CG:La masă am io vin, am io whisky, deci astea nu ştiu... Astea-i mai scumpe, ştii şi tu.
BC:Da, mă, da. Am înţeles! Nu e vorba de produse şi de căcaturi, da? E vorba de bani. Bun! Cât!
CG:Plătim prin... nu ştiu cât e... Că....
BC:Pi şi atuncea cum rămâne? Rămâne să-mi spui pă urmă?
CG:Pi la urmă... Nu! La urmă, el trage linie ,, Atâta e!” Înţelegi? Şi vedem cum facem? Da? Ai înţeles? Da?
BC:Deci sâmbătă e treaba asta.
CG:Sâmbătă!
BC:Da, da io mai devreme de luni nu pot să vin cu banu. Că nu sunt aci.
CG:Nu mă, că oricum nu-i plătesc io! Nu... Stau să-i plătesc lu ăsta?
BC:Pi atuncea rămâne...
CG:Ce, io stau ca la ţigani?
BC:Gigi!
CG:Oameni pleacă, unu mai stă... Înţelegi? Ştii cum stă treburile la... Na!
BC:Gigi! Atunci rămâne stabilit...
CG:Da!
BC:Te bazezi pă mine să contribui alături de ălalaltu cu cât...
CG:Da!
BC:.. cu cât costă!
CG:Da! Da!
BC:Deci ăla pune jumate şi  pun şi io jumate.
CG:Da, mă. Da!
BCI:Da?
CG:Da, da, da.
BC Da luni! Când mă întorc de la...
CG:Luni! Nu-i problemă...[…]
…………………………………………………………………………………….
CG:O sticlă de whisky n-ai şi tu pă undeva?
BC:Ba da, am o sticlă de whis...
CG:Nu, io am luat trei sticle, da să nu cumva să nu... să nu-mi ajungă...
BC:Da, mă, lasă că fac rost.
CG:Bă, am făcut socoteala... Fii atent! Da Jivă să fie! Am făcut socoteala...
BC:Jiva (CHIVAS – n.n) d-ăla de doişpe ani.
CG:Da. Dacă pune cinzeci fiecare... ştii o sticlă d-aia are şapteşcinci sau cât are? […]
………………………………………………………………………………………
BC:Pi atuncea, Gigi! Ca să fie treaba...
CG:Deci ă...
BC:Ca să fie treaba stabilită, uite cum îţi propun io, tu zici...
CG:Nu, zi-mi, zi-mi!
BC:... zici pă urmă dacă-i bine! După ce se termină toată treaba, da? Îmi dai un telefon scurt sau îmi dai un SMS, nu ştiu, şi îmi spui atât...
CG:Mă! Mai îmi spui...
BC:Atât!
CG:Io plec la aşa... Nu, nu! Ă... Mă! Dacă vine Nicoleta la tine, ce-i? Ţi-arată aia.. Ce? Care-i problema?
BC:Ce să vină Nicoleta?
CG:Pi nu să...
BC:Pot să vin cum zici tu mă!
CG:Ă?
BC:Pi cum zici tu, mă.
CG:Nu mă! Să vină ea, că-ţi dai seama că io nu pot să... Luni sunt la Parlament...
BC:A! Deci vine Nicoleta şi-mi spune...
CG:... vine vâ... şi-i arată lista, uite jumate-jumate! Aia e!
BC:Da. Păi jumate plătesc io, jumate plăteşti tu.
CG:Mare lucru! Da.
BC:Bun! Deci vine Nicoleta luni!
CG:Da! Luni! Că io nu mai pot să mă ocup! Că io miercuri am...
BC: Te mai întreb o dată şi să mor io dacă mai ... acuma!
CG:Da, ieşim acuma.
BC:Dacă fac treburile astea, una cu...
CG:Mă! Am vorbit o vorbă!
BC:...când ai nevoie.
CG:Am vorbit! Io ce-am spus...
BC:.. şi cu Nicoleta...
CG:... să fim serioşi!
BC:...rămân şi io pă funcţia mea, da?
CG:Da! Pi nu ţi-am spus? Dacă nu...
BC:Pi dacă depinde de tine, io ce să fac?
CG:Da de cine mă, crezi că depinde? Ţi-a luat la... nu vezi că...[…]
…………………………………………………………………………………………..
C.G:Măi Cipriane! Pi ăsta să duce acuma e... Băi! Io am prieteni peste tot! Să duce acuma, ăsta... Cum îi zice? Care a vrut să ne adune? Să duce şi face el nu ştiu ce combinaţii pân presă, pân... Bă! Nu se poate...[…]
………………………………………………………………………………………..
CG: Io-ţi dau hârtie, mă! Nu înţelegi?
BC: Da, mă, da!
CG:Îţi dau hârtie că eşti de-al nostru. Ce vrei altceva?
BC:Bun! Ce vroiam io să-ţi spun...
CG:Ăştia o să-ţi ceară hârtie, tu nu vezi că... şi la... Peste tot acuma, că acuma din ianuarie sa... o să fie nişte....[…]
……………………………………………………………………………………….
CG:Şi în ianuarie, am o nevoie şi io. Nu io, partidul. În ianuarie fac o tabără d-asta politică, de-un porc.
BC:De-un porc? Din Ianuarie?
CG:Şi-l duc la Stel... doamna Stel...
BC:Pă cât Ianuarie? Ca să-l pregătesc... să mă pregătesc de...
CG:Nu ştiu când. Acuma ştiu tot Cipriane, că se programează şcoala politică.
BC:Oricum nu se face până-n zece Ianuarie.
CG:Nu, mă! Pă douăşcinci, douăşapte. Să fie zăpadă afară, să mănânce copiii. Că vin din tot din... România toată.
BC:Da, mă. O rezolvăm.
CG:Câte doi din fiecare judeţ. Îţi dai seama ce-o să fie?
BC:O rezolvăm!
CG:O sută şi ceva de oameni! Adică să tăiem porcu acolo...
BC:O rezolvăm, nu-i problemă.
CG:Da, nu, nu-i....
BI: A, să fie aşa pentru antren, pentru aia, tăierea porcului, alea...
CG: Nu, mă! Face fiec, fiecare face, fiecare judeţ face, se fac două tabere politice pă lună.
BC: Da, mă, da! Nu, mă, zic porcu, să fie pentru antren, aşa, să vadă lumea cum îl taie...
CG: A, nu, mă! Taie, îl taie oamenii la tabăra... Nu, la tabără acolo![…]
…………………………………………………………………………………………
CG: Nu, nu s-a dus! Io aseară eram pă la un chef  şi cu marii şmecheri din BUCUREŞTI, mă! Am stat până la trei azi-noapte! Ce dracu... Au venit şi alţii şmecheri, bine OPREA-i şmecher, au venit şi alţii şmecheri, ce dracu... Nu m-am certat... da’ nu...
BC: Mă, ce face ăsta, mă? Şi pă urmă am auzit, pă urm-am auzit...
CG: Nu, ei vrea să-mpace pă mine, tu nu-nţelegi?
BC: Stai, mă, un pic! Io am auzit... Stai, mă! Io am informaţiile tale? De un’ dracu’ să le am? Deci, ce-aud şi io! Şi pă urm-am auzit că VLASE a primit OK-u’ de la BUCUREŞTI să candideze şi el!
CG: A!
BC: Şi io de-aia când m-am întâlnit... Cum îi treaba? Tu eşti preşedinte? Tu rămâi?
CG: VLASE...în ianuarie îl dau afară… Băi, io nu mint!
BC: Nu, mă, mie mi-era frică...
CG: Io, tu ştii să-ţi spun? Io-ţi spun realitatea care, io sunt serios în primu’ rând, dacă mă trădează cineva, praf îl fac! Eu ce-am vorbit cu PROFESORUL, ăla nu e... Nu mai linge nimeni! Ăla-i ma, cel mai serios! Io, io cu PROFESORU’, nu discut cu altcineva!
BC: Da, mă, da’ io mă gândeam, mă gândeam, zic vine VLASE, o să, o să mă perceapă, dacă vine VLASE o să mă perceapă ca omu’ lu’ COMAN...
CG: Mă, cum să vină? Măi, măi, CIPRIANE! Hai, să ţi-o spun aşa!
BC: Că acuma funcţia mea..., funcţia mea, zic, funcţia mea io am negociat-o cu GIGI COMAN! Şi vine VLASE şi mă spulberă!
CG: ... Mă, cum să... Şi dac-ar veni! Şi dacă! Da’ acuma nu mai e, a fost ieri... să depună candidat. N-a depus nimeni! […]
……………………………………………………………………………
BC: Cât te costă?
CG: Două sute de milioane lejer! Pi... Ca la ţară! Tu ştii cât... o organizaţie la SĂRULEŞTI. Ăla, ăla n-are bani, n-are... Numai bani la benzină...
BCI A, asta de sâmbătă de-acuma?
CG: Da, numai bani la benzină cât dă! Pi eşti de acord cu mine? Pi ăla, de un’  să-mi dea ăla tocmai de la mama, de la GURA TEGHII! Are ăla bani? Ăla-i pă puţin un milion! Pă puţin un milion! Fă socoteala! Numai motorina mă costă aproape cinzeci de milioane! Benzina lor ca să vină!   Ce dracu, discutăm de oamenii, ăă, adică nu-i aşa simplă... Ne uităm la soare! Pi da! Plus, numai beneru’ m-a costat şaişpe milioane! ... şaişpe milioane! Plus pusu’, plus ăla, douăzeci de milioane! Să vină ăia să-l monteze, dracu’ să-l ia! Douăzeci de milioane! De unde? Crezi că-i chiar aşa?
BC: Ce scoţi şi tu din deszăpezire, bagi în... Dacă vine deszăpezire, că n-a, nu ninge!
CG: N-a nins, nu iau nimica-n p..a mea! Nu... Ce dracu? Cărţile sunt făcute în aşa fel, numai, numai să fie, să fie treaba bună!
BC: Da!
CG: Io mi-am, io am şi locu’ meu în continuare de parlamentar. Peste trei ani...
BC: Ţi l-ai asigurat!
CG: Da bineînţeles, păi io ce-am bătut, mă? Io am bătut palma sută la sută! Io ştiu ce vorbesc! Da’ io trebuie să fac şi io treabă! Că dacă io nu fac treabă, ăştia zic ,,Bă, tu ce p..a mea faci aici?” Şi e mulţumiţi, ă, ce am făcut io la BUZĂU... Nu ce a făcut VLASE! Mai rar judeţe! Adică sunt judeţe, da’ mai rar!
BC: Ţi-a mai reproşat ceva, că mă ţii în funcţie şi n-am ajutat cu nimic?
CG: Nu, nu mi-a zis nici... Mi-a zis atuncea la-nceput ,,Bă, tu n-ai...” Ei mi-a zis aşa! DANIEL mi-a zis aşa! Şi mi-a zis, în primu’ rând mi-a zis, cum îi zice, secretaru’..., SCUTA(?)! Cică ,,domnule, da’ dumneata ţi-ai pus director!” - ,, Da!” ,,Pi şi ce vii la noi şi spui că nu ştiu ce? Pi hai să discutăm omeneşte! Nu, nu-ţi convin, schimbă-i mâine!” Aşa mi-a zis direct! Păi, nu poţi să ţii tu... Că nu ştiu ce, că i-am zis io, ,,domnule, păi dumneata zici aşa, io când am venit, de am luat preşedinţia io numai la, numai la, ăăă, clădire, la cum îi spune la asta?”
BC: Facturi...
CG: Aşa şi la curent şi la aia, am avut trei sute şaizeci de milioane! ,,Domnule, ai acte?” Am noroc c-a fost NICOLETA! ,,Ia arată, doamnă!” A-nnebunit ăia când au văzut! ,,Domnule, ăsta zicea că-i la zero!” ,,Uite, domnule, ce vorbim! La zero? Păi v-arat..., ia să-ntrebaţi de, a luat de la STELEA nişte bani, de la ăla...” că scrie pă acte. ,,Unde-a dat banii? Ce-a făcut cu ei, că ei n-au făcut nimic! Ei nicio cafea, veneai la ei...”
BC: Stelea de la APIA...
CG: Pi a dat şi aia, a cotizat femeia acolo. Două mii, trei mii de lei, aia a dat bani, să ştii, şi lu’ VLASE. Adică pă chitanţă, nu pă vrăjeli, pă de-alea! Pă chitanţă!... Şi unde-a dat banii ăştia? Pi el, dacă vine la el, nicio cafea... La mine e deschis patru ore dimineaţa, la nouă până seara.  Io  am   şedinţă-n fiecare săptămână, municipiu, astea. Ei acolo! Da’ am fetele-astea bune...în rest…
BC: Pi, bă! Deci aşa rămâne!
CG: Deci io fac aicea şi...
BCI: Eu, eu rămân, io rămân şi io-mi văd în continuare de treabă şi fac treburile astea două!
CG: Şi whisky, să nu uiţi whiskyul!
BC: Când ai nevoie, când am nevoie te-ajut! Păi da’ şi whisky trimiţi pă cineva după el sau cum...
CG: Nu, mă suni tu şi... Unde să vină?
BC: La mine! ...
CG: Trimit  un băiat Cristi  acolo!
BC: ... Dacă-i spui lu’ ăla să vină să-ntrebe de mine... Nu ştiu, da’ ce, dacă zice că-i CRISTI şi el vine din partea ta, ce-i problemă?     
CG: Da, vine la...
BC: Noroc! Pa! Stai că merg şi io!
CG: Da?
BC: Păi da!
(Cei doi interlocutori părăsesc restaurantul iar discuţia continua afară)
CG: La partidu’ ăsta, io m-am dus cu mandat de parlamentar, mă, nu m-am dus...
BC: Da, mă!
CG: Pi de-aia ţi-am şi spus... Că la ăştia la IALOMIŢA îi supăraţi deputaţii ăştia şi i-am zis... pă cine-ai candidat? Pă Partidu’ Conservator! Ce mai vrei? Te-am făcut parlamentar... omu’ ăsta n-am... Uite-am bătut palma cu ăsta şi...
BC: Băi, io nu vreau nimic altceva, io vreau să rămân pă funcţie şi...
CG: Pi dacă ţi-am zis că... Batem şi palma, facem şi hârtie! Io la mine... Îţi dau hârtie! Îţi dau semnată, ştampilată!
BC: Da’ pă funcţia mea...
CG: Tre’ să facem treabă! O să vezi tu că...
BC: ... atâta timp cât sunt oamenii implicaţi... Io te-ajut când ai nevoie...
CG: Da! Bine, mă!...
BC: ... Sau nu mai e valabil?
CG: E valabil, cum să nu?!...
BCI Io am două chestii de făcut... şi pă NICOLETA cu...
CG: Pă NICOLETA... Ori trece NICOLETA în locu’ lu’... ori trece NICOLETA... […].

Discuţiile telefonice purtate la data de 16.12.2013
Ora 09:17:29
COMAN GHEORGHE: Alo!
B C: Alo! Salut! Ce faci?
COMAN GHEORGHE: Ce să fac? Uite pă la, pă la ţară un pic!
B C: Pă la ţară? Foarte frumos! Ce-ai făcut sâmbătă?
COMAN GHEORGHE: Cum, bine, cum adică?
B C: Păi nu, te-am întrebat şi io! N-am, ştiam că ai... Ştiam că ai alegeri sâmbătă şi-am auzit că ai, c-au venit ăia p-acolo, că nu ştiu ce, căcaturi de-astea!
COMAN GHEORGHE: Ce a venit cinşpe inşi? Hai două...
BC: Nu ştiu, mă! Habar n-am!
COMAN GHEORGHE: Aşa era cinşpe, douăzeci, hai treizeci, patruzeci, cincizeci!
BC: Aha! Bă, bine că... Da şi ai apucat să-ţi faci alegerile, să ieşi preşedinte, asta-i bine!
COMAN GHEORGHE: Pi io am avut cinci sute de oameni, mă!
BC: Era normal!...
COMAN GHEORGHE: Şi dacă-i lăsam, da’... că să facă ceva, da’ ieşea scandal, intra pân sală p-acolo...
BC: Da, ieşea circ!
COMAN GHEORGHE: Nu i-am lăsat să intre, pi nu-i normal?
BC: Îhî! Zi...
COMAN GHEORGHE: Care-a avut delegaţii şi invitaţii au intrat, care nu...
BC: Îhî! Îhî! Mă, bine c-ai rezolvat! Ce vroiam să zic? Trimite, te rog, pă NICOLETA să vină pă la mine pă la birou, că nu pot pleca eu,  c-am o grămadă de căcaturi de făcut în perioada asta, ca să vorbesc cu ea chestia aia!
COMAN GHEORGHE: A, bine! O să trimet mai târziu, da?
BC: Da?
COMAN GHEORGHE: Că nu ştiu, nici io nu ştiu cât e, cum am vorbit, nici io nu ştiu... Acuma pă la unşpe-doişpe mă duc acolo!
BC: Aha, aha, aha! Deci pă la unşpe-doişpe te ...
COMAN GHEORGHE: Aha!
BC: Deci atuncea ea vine după doişpe!
COMAN GHEORGHE: După doişpe, da! Că io am plecat, c-am avut o grăma’ de invitaţi. Am plecat, n-am stat de...
BC: Îhî, îhî!
COMAN GHEORGHE: Şi să, n-am mai stat, că am terminat târziu, noaptea târziu.
BC: Am înţeles! Nu de altceva, da’ să, să văd şi io, ca să ştiu cât trebuie pregătit pă urmă.
COMAN GHEORGHE: Da, mă, da! Nu-i problemă! O trimet pă NICOLETA! Bine!...
BC: Gata! O aştept! Să trăieşti! Pa!
COMAN GHEORGHE: Pa!
Ora 11:34:53
BC: Da, GIGI!
COMAN GHEORGHE: Salut! Vine cineva la tine acolo... Ai înţeles?
BC: Aha! Vine NICOLETA, da?
COMAN GHEORGHE: Nu. Altcineva. Că ea-i plecată să facă nişte felicitări, nu ştiu ce. Da?
BC: Aşa. Şi cine-i ăsta care vine?
COMAN GHEORGHE: Un prieten de-al meu.
BC: Aha!
COMAN GHEORGHE: Da. Ştie, ştie... Cu... Ştie la tine. Cu sticla...
BC: Aşa.
COMAN GHEORGHE: Aşa. Şi vine la tine şi vorbeşte cu tine acolo. Da?
BC: Da. Bine, bine! Bine!
COMAN GHEORGHE: Da. Şi el îţi arată cât e la ăia şi tu cât consideri. Da?  Bine. Cum am vorbit.
BC: Deci stai. Cum? Jumate – jumate sau cum?
COMAN GHEORGHE: Pi da, mă. Jumate – jumate. Aşa e...
BOTEZATU CIPRIAN: Aha!
COMAN GHEORGHE: Deci nu...
BC: Pi aşa ai zis, că cât consideri. Deci jumate – jumate.
COMAN GHEORGHE: Jumate – jumate. Da. Bine. ... bine
BC: Bine. Noroc!

Discuţie purtată la data de 16.12.2013 de Botezatu Ciprian Ionel cu persoana trimisă de Coman Gheorghe.
BC: Haideţi, vă rog! Haideţi!
DOMN:Da, da, da.
BC: Îmi cer scuze!
DOMN:Nicio problemă. Gata! Să trăiţi!
BC: Vă salut! Luaţi un loc! Da-ţi-mi şi mie... Sau nu? Ce?
DOMN:Deci io n-am ajuns acu’ la băieţi. M-au sunat, mi-au zis şaijdouă opt sute. Total. Şi dumneavoastră acuma cât consideraţi.
BC: Şi asta... ce... Şaijdouă... Deci şaijdouă de milioane opt sute.
DOMN: Şaijdouă. Da. Opt sute. Da.
BC: Deci din şaijdouă de milioane opt sute, treizeci şi unu patru sute e... Păi nu, că GIGI mie mi-a zis de jumate-jumate.
DOMN:Ştiu. Jumate. Da. Jumate-jumate.
BC: Jumate-jumate. Cu cine dracu’ mai face jumate? Mă rog. Ă... Nu. Pă mine mă interesa... Asta o discut io cu el. Deci şaijdouă opt sute. Îmi trebuie un pic de timp, d-asta zic, că nu e...
DOMN:Da, da, da.
BC: ... după o zi pă alta.
DOMN:Da.
BC: Vă daţi seama, treijdouă de milioane e...
DOMN:Ştiu, ştiu, ştiu.
BC: E un pic de timp.  Bine.
DOMN:Dacă doriţi dumneavoastră, treceţi pe la AQU.. şi-i lăsaţi dumneavoastră acolo sau trimiteţi pe cineva sau mă duc... vin tot io sau cum doriţi. Ţineţi legătura cu...
BC: Nu ştiu. Asta vorbesc...
DOMN:Da.
BC: ... stabilesc detalii cu GIGI, o să sun şi o să vedem cum că, pă loc n-am de unde, vă daţi seama!
DOMN:Da.
BC: Mă gândeam să...
DOMN:Mi-a zis şi mie acu’ de hârtie, da’ io n-am trecut pe la Aq... am venit direct încoa.
BC: Aha!
DOMN:Dacă e nevoie, v-am spus, dacă vreţi să aveţi şi dumneavoastră vizual ce... nota.
BC:Mi-ar fi fost...
DOMN:Să le spună băieţilor s-o facă şi dacă trimiteţi dumneavoastră pe cineva sau când vin io, v-o arăt sau cum doriţi. Îmi spuneţi sau vorbiţi cu GIGI şi el îmi transmite...
BC: Aha, aha! Da. Mai vedem noi, lăsaţi![…]
……………………………………………………………………………………….
Ora 12:08:58
BC: Alo!
COMAN GHEORGHE: Alo!
BC: Stai aşa! Stai! Salut! Stai să intru-n birou! Stai!
COMAN GHEORGHE: Că sunt undeva şi nu pot să vorbesc nici eu!
BC Da, îmi cer scuze! Ăăă, vroiam să zic că a venit băiatu’, da’ aveam o rugăminte la tine: lasă-mă vreo câteva zile, până miercuri!
COMAN GHEORGHE: Da, mă! Nu-i problemă! Da! Vorbim!
BC: Da?
COMAN GHEORGHE: Gata! Gata!
BOTEZATU CIPRIAN IONEL: Gata! Miercuri vorbim, ne-ntâlnim şi rezolvăm, da?
COMAN GHEORGHE: Da, bine! Mulţumesc! Vorbim! Da! Mulţumesc!
BC: Bine! Să trăieşti!

Infracţiunea asimilată infracţiunilor de corupţie descrisă în cele ce preced este dovedită cu următoarele mijloacele de probă:
- denunţul şi declaraţiile denunţătorului BC;
- procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice şi discuţiilor ambientale relevante pentru cauză;
- proces verbal de consemnare a seriilor bancnotelor ce compun suma de 3.140 lei care a făcut obiectul infracţiunii de corupţie şi planşă fotografică;
- proces verbal încheiat de echipa operativă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu ocazia organizării şi desfăşurării procedurii de constatare a infracţiunii flagrante;

          
În raport de cele prezentate, solicităm încuviinţarea arestării preventive a învinuitului COMAN GHEORGHE întrucât sunt îndeplinite condiţiile prev. de art. 143 C.p.p. şi există cazurile prevăzute de art. 148 lit. a şi f C.p.p.          
 
Astfel, rezultă cu certitudine că învinuitul a fugit şi s-a ascuns în scopul de a se sustrage de le urmărire penală. Totodată, infracţiunea asimilată celei de corupţie săvârşită de  învinuit este sancţionată de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de patru ani şi există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.    
           
Condiţia referitoare la pericolul concret pentru ordinea publică este relevată de modul în care a fost concepută şi pusă în aplicare rezoluţia infracţională şi de natura faptelor săvârşite, expresie a uneia dintre cele mai grave  forme de corupţie la nivel înalt.
           
Funcţiile ocupate de învinuitul COMAN GHEORGHE de care a uzat la săvârşirea infracţiunii respective, potenţează gradul de pericol social al faptelor de corupţie săvârşite.
          
O reacţie blândă faţă de acest gen de infracţiuni ar face ineficiente măsurile legislative care au menirea să înfrângă recrudescenţa fenomenului de corupţie şi ar genera o puternică neîncredere atât în capacitatea justiţiei de a reacţiona la astfel de fenomene cât şi în voinţa Parlamentului României de a sprijini  instituţiile statului abilitate să le combată .
        
Faţă de cele expuse, în baza art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi art. 193 din Regulamentul Camerei Deputaţilor solicităm încuviinţarea arestării preventive a învinuitului COMAN GHEORGHE pentru infracţiunea arătată în parte introductivă a prezentului referat.


UPDATE [09:59] 20 DEC 2013 › Gheorghe Coman, suspendat din PC. Deputaţii jurişti analizează vineri cererea privind arestarea preventivă


Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a convocat pentru vineri, la ora 10.00, Comisia juridică pentru a analiza cererea Parchetului de pe lângă ÎCCJ în cazul deputatului Gheorghe Coman, membrii comisiei având un termen de trei zile pentru elaborarea raportului. Partidul Conservator a decis, joi seară, suspendarea calităţii de membru a deputatului Gheorghe Coman.


Gheorghe Coman a fost suspendat din calitatea de membru al PC de către conducerea partidului, până la clarificarea situaţiei acestuia în justiţie, potrivit unui comunicat al formaţiunii politice.

'Conducerea Partidului Conservator a luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Ploieşti din care rezultă că deputatul Gheorghe Coman este urmărit penal şi a hotărât suspendarea acestuia din calitatea de membru al PC, conform statutului, până la clarificarea situaţiei acestuia în justiţie', se arată în comunicatul postat pe site-ul formaţiunii politice.

Camera Deputaţilor a fost sesizată oficial de către ministrului Justiţiei cu cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman pentru acuzele formulate de către procurorul de caz. Dosarul a fost trimis către Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, în urma întrunirii Biroului Permanent şi a deciziei acestuia, iar vineri acesta va fi analizat, urmând ca în termen de trei zile să se întocmească un raport.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat că în 23 decembrie va fi convocată o nouă şedinţă a Biroului Permanent, care să stabilească o reuniune în plenul Camerei Deputaţilor pentru ziua de 27 decembrie, la ora 12.00.

'Atribuţiile noastre constituţionale sunt următoarele: Biroul Permanent convoacă Comisia juridică, pentru mâine (vineri - n.r.) la ora 10.00, pentru a lua act de dosarul trimis de Parchetul de pe lângă ÎCCJ, termenul de prezentare a raportului este până luni, are trei zile, în aceste trei zile trebuie îndeplinite condiţiile constituţionale, adică domnul deputat Coman şi avocatul pe care îl are sunt obligaţi să studieze dosarul, să-şi prezinte argumentele în faţa Comisiei juridice, votul se face secret, urmând ca raportul să fie prezentat Biroului Permanent. Am convocat un Birou Permanent al Camerei Deputaţilor pe 23 decembrie, luni, ora 11.00, urmând ca acest Birou Permanent (...) să convocăm plenul Camerei Deputaţilor, pe 27 decembrie, la ora 12.00', a spus el.

'Eu am speranţa că domnul deputat Coman (...) va avea decenţa şi, dacă vreţi, onorabilitatatea să-şi dea demisia din Parlamentul României, ca să nu punem Parlamentul României într-o situaţie delicată. În rest, justiţia îşi face datoria, toţi suntem egali în faţa justiţiei', a menţionat el.

Răspunzând unei întrebări, Zgonea a negat că în cazul deputatului Gheorghe Coman ar fi fost vorba de un flagrant. 'Flagrantul odată reuşit sunt alte proceduri constituţionale pe care eu trebuie să le îndeplinesc, ministrul Justiţiei mă informa de îndată şi eu încuviinţam reţinerea parlamentarului. Pot să vă spun că nu este flagrant, în rest nu am voie să spun informaţii din dosar', a precizat Valeriu Zgonea la întrebările ziariştilor.

Zgonea a mai spus că 'este o ruşine ce s-a întâmplat şi este o ruşine că un astfel de cetăţean a ajuns în Parlamentul României'.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie.

DNA mai confirmă, într-un comunicat, că deputatul a fost prins joi, după ce a fugit cu maşina la momentul flagrantului.

'Ulterior, procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kövesi a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite', se mai arată în comunicat.

Coman a fost adus, joi după-amiază, la sediul DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti, unde a stat peste trei ore, însoţit de un avocat, iar la ieşire a evitat să comenteze acuzaţiile care i se aduc. Răspunzând întrebărilor ziariştilor, Coman a spus că este nevinovat şi că nu crede că parlamentarii vor da aviz pentru arestarea sa.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie s-a mutat la PC. El a fost ales preşedinte PC Buzău săptămână trecută.


UPDATE [23:02] 19 DEC 2013 › Coman: Sunt nevinovat. Nu cred că parlamentarii vor da aviz pentru arestare / DNA: L-am prins în flagrant


Deputatul Gheorghe Coman, urmărit penal pentru corupţie după ce a fost prins în flagrant luând mită, a plecat, joi seară, de la sediul DNA Ploieşti, unde a stat peste trei ore, la ieşire spunând că este nevinovat şi că nu crede că parlamentarii vor da aviz pentru arestarea sa.
 
Deputatul PC Gheorghe Coman a fost adus, joi după-amiază, la sediul DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti, unde a stat peste trei ore, informează Mediafax.

Răspunzând întrebărilor ziariştilor, Coman a spus că este nevinovat şi că nu crede că parlamentarii vor da aviz pentru arestarea sa.


UPDATE [22:57] 19 DEC 2013 › Potrivit evz.ro, Camera Deputaţilor a fost sesizată oficial de către ministrul Justiţiei cu cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de solicitare a încuviinţării arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman pentru acuzele care sunt formulate de către procurorul de caz, a declarat joi seara preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, după şedinţa Biroului Permanent.

"Dosarul a fost trimis către Comisia juridică conform deciziei de astăzi a Biroului Permanent. Biroul permanent convoacă Comisia juridică pentru mâine la ora 10,00, pentru a lua act de dosarul trimis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Termenul de prezentare a raportului este până luni, are trei zile. În aceste trei zile trebuie îndeplinite condiţiile constituţionale, adică domnul deputat Coman şi avocatul pe care îl are sunt obligaţi să studieze dosarul, să-şi prezinte argumentele în faţa Comisiei juridice. Votul se face secret, urmând ca raportul să fie prezentat Biroului Permanent", a explicat Zgonea, citat de Agerpres.
Vrei să îi surprinzi de Crăciun? Trimite-le o urare personalizată!


El a mai precizat că a convocat un Birou Permanent al Camerei Deputaţilor pe 23 decembrie, luni la ora 11.00.

"În baza raportului pe care îl primim, împreună cu cererea ministrului Justiţiei, conform Constituţiei şi statutului deputatului şi senatorului, vom convoca plenul Camerei Deputaţilor pe 27 decembrie la ora 12.00", a mai precizat Zgonea.

"Am speranţa că domnul deputat Coman va avea decenţa şi onorabilitatea să nu punem Parlamentul României într-o situaţie delicată. În rest, Justiţia îşi face datoria, toţi suntem egali în faţa Justiţiei. Conform obligaţiilor constituţionale pe care le am nu pot să spun ce este în dosarul domniei sale, se cere reţinerea preventivă", a spus Zgonea.

El a adăugat că "este o ruşine ce s-a întâmplat şi este o ruşine că un astfel de cetăţean a ajuns în Parlamentul României".

Întrebat dacă a fost vorba despre un flagrant, Valeriu Zgonea a negat.

"Flagrantul odată reuşit sunt alte proceduri constituţionale pe care trebuie să le îndeplinesc. Ministrul Justiţiei mă informa de îndată şi eu încuviinţam reţinerea parlamentarului. Pot să vă spun că nu a fost un flagrant", a mai precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.


UPDATE [22:17] 19 DEC 2013 › Potrivit evz.ro, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au început urmărirea penală față de Gheorghe Coman, deputat și președinte al organizației județene Buzău a PC, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosire a influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe într-un dosar penal instrumentat de către Direcţia Naţională Anticorupţie, a informat Biroul de presă al Ministerului Justiției.

Procurorul general Tiberiu Nițu a trimis deja la Ministerul Justiției cererea primită de la șeful DNA, Codruța Kovesi privind încuviințarea arestării lui Gheorghe Coman de către Camera Deputaților.

Șeful DNA, Laura Codruța Kovesi a cerut procurorului general Tiberiu Nițu să declanșeze procedura pentru obținerea avizului Camerei Deputaților pentru arestarea deputatului PC Gheorghe Coman. "În urma sustragerii acestuia de la urmărirea penală, prin aceea că a fugit cu autoturismul în care se afla în momentul infracţiunii flagrante, la data de 19 decembrie 2013, învinuitul a fost prins. Ulterior, procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kovesi a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cerere Preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Cererea a fost înaintată în conformitate cu prevederile art. 72 alin 2 din Constituţia României şi ale art. 195 alin 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor", se arată în comunicatul DNA.

Potrivit unor surse judiciare, deputatul Coman s-a întâlnit cu cel de la care urma să primească banii pe o stradă în Buzău, fiecare fiind cu mașina personală. Deputatul, circumspect, nu a vrut să urce în autoturismul denunțătorului, așa că predarea banilor s-a făcut în mașina personală a parlamentarului. Procurorii au vrut să intervină după ce denunțătorul a coborât din autoturism, numai că deputatul s-a prins și a șters-o în trombă, cu direcția Ploiești. O vreme el s-a refugiat într-un apartament care ar aparține amantei sale. Apoi a dat să plece din nou cu autoturismul, numai că procurorii DNA nu i-au mai dat ocazia, l-au reținut pe o stradă din municipiul Ploiești.

Procurorii DNA vor cere ridicarea imunităţii parlamentare pentru a putea cere instanţei arestarea preventivă.

Mită pentrua  fi menţinut în funcţie

Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurorii DNA a rezultat că există date și indicii potrivit cărora, în perioada noiembrie – decembrie 2013, folosindu-se de influența conferită de funcția de conducere deținută în cadrul partidului din care face parte, Gheorghe Coman (44 de ani) a solicitat unui denunțător, persoană cu funcție de conducere în Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău, în schimbul menținerii acestuia în funcția publică respectivă (care la nivel politic „revenea” partidului respectiv), diverse servicii, precum și remiterea unor foloase materiale necuvenite.

Şpagă pentru conferinţa PC

Foloasele pretinse constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru în cadrul respectivei formațiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău.

În perioada 9 – 16 decembrie 2013, în același context, Gheorghe Coman i-a solicitat denunțătorului să achite jumătate din contravaloarea notei de plată aferentă evenimentului organizat la data de 14 decembrie 2013, în municipiul Buzău, cu ocazia conferinței având ca scop alegerea conducerii județene a respectivei formațiuni politice (eveniment la care a și fost reînvestit în funcția de președinte), respectiv suma de 3.140 de lei.

Flagrantul DNA

Această sumă a fost primită de Gheorghe Coman la data de 18 decembrie 2013, în scopul mai sus menționat, fiind surprins în flagrant de procurorii anticorupție. La intervenția procurorilor, învinuitul a fugit cu autoturismul în care se afla în momentul infracțiunii flagrante, sustrăgându-se urmăririi penale.

A votat pentru superimunitate

Gheorghe Coman este membru  a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.10 Buzău, colegiul uninominal nr.5. El este menbru în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii. Gheorghe Coman a fost membru în Grupul parlamentar al Partidului Poporului - Dan Diaconescu - până în martie 2013, şi în Grupul parlamentar al Partidului Conservator - din martie 2013. Pe 10 decembrie 2013, el a votat pentru superminunitatea parlamentarilor.

Cine este Gheorghe Coman:

Data şi locul naşterii: 05.05.1969, comuna Năeni, jud.Buzău

Stare civilă: căsătorit, 3 copii

Actualul parlamentar este lăcătuş mecanic la bază şi a lucrat între 1988-1991 la firma MECON SA. Intre 1992 si 1997 a fost plecat din ţară, potrivit CV-ului său, între 1998 si 2006 a fost angajat la SC Fincon Construct, iar între 2001 şi 2012 a fost administrator la SC Intercoman SRL Buzău, firma amendată în 2011 de Consiliul Concurentei pentru că nu a furnizat documentele cerute de instituţie.

Anul trecut de la  câştigat, în calitate de administrator al firma Intercoman suma de 25.967 de lei şi indemnizaţia de deputat de 1.566 de lei. Soţia lui a câştigat anul trecut de la Intercoman suma de 18.401 de lei.

Într-un an de mandat, Gheorghe Coman nu a luat niciodată cuvântul în plen, cu excepţia depunerii jurământului.

Conform declaraţiei de avere, Coman are 8 terenuri în judeţul Buzău (4 în Gălbinaşi, 3 în Tişău şi 1 în Costeşti) şi o casă în Năeni, judeţul Buzau.


UPDATE [19:22] 19 DEC 2013 › Biroul permanent al Camerei Deputaţilor se întruneşte la ora 20 pentru a discuta cazul parlamentarului Gheorghe Coman.


UPDATE [19:19] 19 DEC 2013 › Parchetul cere arestarea deputatului Gheorghe Coman.


UPDATE [19:12] 19 DEC 2013 › Potrivit unor surse, conducerea centrală a Partidului Conservator este decisă să îl excludă pe şeful PC Buzău, Gheorghe Coman, din formaţiunea politică respectivă.

Într-o primă fază, acesta a fost suspendat din toate funcţiile deţinute în PC.
UPDATE [15:32] 19 DEC 2013 › Deputatul Gheorghe Coman a fost prins pe DN 1, între Buzău şi Ploieşti.


UPDATE [15:07] 19 DEC 2013 › COMUNICAT DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au început urmărirea penală față de COMAN GHEORGHE, deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Buzău a unui partid, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosire a influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii potrivit cărora, în perioada noiembrie – decembrie 2013, folosindu-se de influența conferită de funcția de conducere deținută în cadrul partidului din care face parte, învinuitul Coman Gheorghe a solicitat unui denunțător, persoană cu funcție de conducere în Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău, în schimbul menținerii acestuia în funcția publică respectivă (care la nivel politic „revenea” partidului respectiv), diverse servicii, precum și remiterea unor foloase materiale necuvenite. Foloasele pretinse constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru în cadrul respectivei formațiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău.
În perioada 9 – 16 decembrie 2013, în același context, învinuitul Coman Gheorghe i-a solicitat denunțătorului să achite jumătate din contravaloarea notei de plată aferentă evenimentului organizat la data de 14 decembrie 2013, în municipiul Buzău, cu ocazia conferinței având ca scop alegerea conducerii județene a respectivei formațiuni politice (eveniment la care a și fost reînvestit în funcția de președinte), respectiv suma de 3.140 lei.
Această sumă a fost primită de învinuitul Coman Gheorghe la data de 18 decembrie 2013, în scopul mai sus menționat, fiind surprins în flagrant de procurorii anticorupție. La intervenția procurorilor, învinuitul a fugit cu autoturismul în care se afla în momentul infracțiunii flagrante, sustrăgându-se urmăririi penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICEDeputatul de Buzău, Gheorghe Coman, a fugit astăzi de procurorii DNA şi de mascaţi.

Descinderea anchetatorilor a avut loc în jurul orei zece şi jumătate în faţa Tribunalului Buzău, acolo unde s-a organizat un flagrant la care lua parte şi 'Gigioacă'.

Maşina parlamentarului, o limuzină de lux, a fost ridicată pe o platformă şi preluată de anchetatori.

Direcţia Naţională Anticorupţie confirmă cazul şi precizează că deputatul este căutat pentru că se sustrage urmăririi penale. Etichete: DNA |  Gigioacă |  PC |  prins |  urmarit |  Gheorghe Coman
Voteaza articolul: bun: 9  |  slab: 1   8

Comentarii

giugioaca :)))
19 decembrie 2013
De cand asteptam momentul asta!!! O ia la pachet si pe Nicoleta Tudor! La cat de prost era jigodia asta de Coman era de asteptat ca va sfarsi in puscarie! Oameni buni dc prostu asta se gandeste la furat sise compromite pt 3000 lei dar smecherii aia care sug milioane de euro!
violeta
19 decembrie 2013
NICOETA SI POPESCU D.ION LAU ADUS IN SAPA DE LEMN NUMAI EI IAU DAT SFATURILE ACESTEA FARA SA STIE NEVASTA LUI COMAN PE NUME MARY .
nicusor
19 decembrie 2013
DACA GIGIOACA NU MAI ESTE PRESDINTE CINE II IA LOCUL ,STITI NU?PRESEDINTELE EXECUTIV .DE ACEEA ESTE NICOETA TUDOR FERICITA,,,lai consiliat pana lai terminat nicoleto.,LUMEA VA AFLA ADEVARUL DESPRE TINE CINE ESTI SI CE INTENTII STRICT PERSONALE AI IN PARTIDUL ASTA .ASA AI FACUT SI LA pdl ,ulciorul nu merge de multe ori la apa ,iti va veni si tie randul nu te bucura ,baieti sunt cu ochi pe tine
anjelina
19 decembrie 2013
RUSINEE.....CEL MAI PROST DEPUTAT DE BUZAU ,,,,,PACALICIUL ....BUZAULUI ....CE OM DE AFACERI E ASTA DE SA COMPROMIS PENTRU 3000 DE LEI ,.....RUSINE....?VA RAMANE IN ISTORIA POLITICI LOCALE ,,,,,SI A FACUT FAMILIA DE RAS SI COPIII IN SPECIAL ....LA PUSCARIE DEPUTATULE AUTO CU 8 CLASE
constantin
19 decembrie 2013
era de asteptat ca acest individ sa ajunga la puscarie ,pt ca numai in carciumi statea
ANISOARA
20 decembrie 2013
nu am vazut in viata mea un asemenea om politic atat de agramat invitat la o emisiune tv timp de o ora ,unde a debitat numai prostii
Stoicescu mircea
20 decembrie 2013
Stai sa vedeți cad o sa înceapă ancheta ,o sa-i i-a si pe toți din jurul lui Coman....pe toți foștii PDL-isti. Aia știau șmecheriile astea ,mai ales ca am înțeles ca denunțătorul este un fost PDL ist.Daca nu l-or fi făcut chiar ei...."si tu Brutus ?"(nicol)
venera
20 decembrie 2013
gigioaca a fost adus in sapa de lemn de POPESCU D ION SI NICOLETA TUDOR TOTI FOSTI PEDELISTI ,POESCU CONDUCEA PC ,PRIN NICOLETA TUDOR .II SPUNEA IN FIECARE ZI CE SA FACA ,PENTRU INTERESUL LOR PERSONAL ,,EI SAU SCOS SI GIGI BALAT A PIERDUT TOT
madalin
20 decembrie 2013
NICOLETA TUDOR PRIETENA BUNA CU CIPRIAN BOTEZATU LAU LUCRAT PE GIGI COMAN ,LOVITURA DE MAESTRU ,CINE PREIA FUNCTIA DE PRESEDINTE NIMENI ALTA DECAT ,,CEL EXECUTI ADICA NICOLETA TUDOR ,MALAIUL VA MERGE DOAR LA EA
andronache
20 decembrie 2013
MARY SOTIA LUI GIGI COMAN A FOST O FEMEIE NAIVA PACALITA DE NICOETA TUDOR IN ACEST RAZBOI POLITIC numa a mintito acum si-a dat seama cu cine a avut deaface
vasile
21 decembrie 2013
in aceste interceptari inseamna ca este CRISTI VIOIU DIRECTOR DE LA AJODRP ACUM MEMBRU MARCANT PSD FOST PEDELIST SI ASTA ,domnilor aici este toata gasca pedelista ,BOSCODEALA ATENTIE LA CRISTI VIOIU CA VA CREAZA PROBLEME GRAVE ,MAI ALES CA NU ARE STUDIILE NECESARE PT ACEST POST
petre
21 decembrie 2013
TUDOR NICOLETA A POSTAT PE FACEBOOK ;I-AM CIURUIT'' INTREB ,PE CINE NICOLETO?PE FAMILIA COMAN SI PE MARY


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU