19 [IUL 13] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 19 iulie 2013

VEZI AICI ce spune Marie Jeanne Ion despre aducerea în ţară a lui Hayssam

Radu Drăguţ alte articole de Radu Drăguţ
1 vot 2198 vizualizari 1 comentariu radudragut@sansanews.ro
Marie Jeanne Ion
Foto: Mediafax

Marie Jeanne Ion, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak în 2005, a declarat, exclusiv pentru MEDIAFAX, că aducerea lui Omar Hayssam este "doar un pas normal" într-o societate civilizată, adăugând: "Îmi aduc aminte cum era să mor, aşa că aş cam vrea să ştiu de ce am ajuns în situaţia respectivă".

"Pentru mine, ceea ce s-a întâlmplat în această dimineaţă este doar un pas normal din punctul de vedere al unui sistem de justiţie şi de ordine publică şi siguranţă care funcţionează într-o societate civilizată. Şi, este adevărat, trebuie să remarc că a fost făcută o promisiune şi s-a respectat, deşi foarte puţină lume credea", a declarat, vineri, Marie Jeanne Ion.

Ea a subliniat că speră să fie aflate "dedesubturile acestei drame".

"Vom vedea ce se întâmplă pe viitor, am văzut declaraţiile oficiale şi este clar că îşi va ispăşi pedeapsa. Sper şi eu, ca toată lumea, ca şi colegii mei, să se afle dedesubturile acestei drame. Pentru noi asta a fost, o dramă", a declarat Marie Jeanne Ion.

Ea a adăugat că tot ce s-a întâmplat în 2005 a fost acoperit, din păcate, "de tot felul de speculaţii".

"Pentru mine personal episodul de atunci arată altfel decât a fost prezentat la TV. Eu îmi aduc aminte cum era să mor, aşa că aş cam vrea să ştiu de ce am ajuns în situaţia respectivă. Asta mă interesează. Pe mine nu mă interesează jocurile politice care s-au făcut în jurul acestei poveşti, şi nu m-au interesat niciodată", a subliniat Marie Jeanne Ion.

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, precizând ulterior că acesta se află în arestul Poliţiei, fiind predat poliţiştilor la ora 6.40.

Sorin Mişcoci, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak în 2005, în prezent cameraman oficial la Cotroceni, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că era convins că Omar Hayssam va fi adus în ţară, "pentru că preşedintele a promis", precizând că aşteaptă să vadă ce are de spus sirianul despre răpire şi despre cine l-a ajutat să plece din România.

Ovidiu Ohanesian, unul dintre cei trei jurnalişti răpiţi în 2005 la Bagdad, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că este surprins de aducerea în ţară a lui Omar Hayssam şi că rămâne de văzut dacă acesta va vorbi, pentru că are foarte multe de spus, despre răpiri, "oameni politici mânjiţi", terorism.


Etichete: Hayssam |  Ion Vasile |  Marie Jeanne |  Omar
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Cunoscator
20 iulie 2013
Cât mă bucur că urmează să ne spună Omar cum nea Ion Vasile impreună cu tine a organizat o bătaie de joc națională. Nu a fost răpire in niciun moment, a fost o vrăjeala pusă cap la cap de conducătorii de atunci pentru justificarea unor probleme. Lasă-ne fată ca te așteaptă ani grei. Te salut!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU