01 [IUN 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 01 iunie 2017

Cum evolueaza procesul Primărie vs.poliţiştii locali

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 3081 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Primăria Buzău vrea să mute de la Tribunalul Buzău la Ploieşti procesul cu poliţiştii locali. Autorităţile locale au făcut miercuri o cerere de strămutare a dosarului prin care poliţiştii locali cer anularea deciziei consilierilor municipali de transformare a Poliţiei Locale în structură de sine stătătoare, cu personalitate juridică.

La termenul de miercuri, autorităţile buzoiene au solicitat strămutarea dosarului, decizia urmînd să fie luată săptămîna viitoare. „S-a amînat cauza şi s-a acordat termen pentru 9 iunie, ora 11, avînd în vedere că s-a formulat de către Primăria Buzău o cerere de strămutare, care are termen pe 8 iunie, la Ploieşti, urmeză ca instanţa să se pronunţe mai întîi pe cererea de strămutare şi ulterior să se poată pronunţa Tribunalul Buzău pe cererea noastră de suspendare, deci aşteptăm termenul din 9 iunie pentru a ne putea judeca în dosar. Este vorba despre suspendarea uneia dintre hotărîrile consiliului local, practic vizează suspendarea hotărîrii din decembrie cu privire la înfiinţarea Poliţiei Locale cu personalitate juridică, înfiinţare care s-a făcut, efectiv pentru a se lipsi de efecte prima noastră hotărîre judecătorească de suspendare, cea de anul trecut, înfiinţarea Poliţiei Locale care nu are la bază un raport de specialitate care să o justifice", a declarat avocatul poliţiştilor locali din Buzău, Oana Tănăsică.
    
Poliţiştii locali sînt însă optimişti şi se aşteaptă la o soluţie favorabilă, indiferent de ce instanţă va judeca procesul cu Primăria Buzău. „Nu ne afectează, avînd în vedere termenul scurt şi avînd în vedre că după acest termen s-a dat termen şi pentru soluţionarea cererii. Noi, încă nu am primit considerentele cererii de strămutare şi motivarea ei pentru a vedea ce a invocat Primăria. În opinia noastră, nu Primăria trebuia să ceară strămutarea, pentru că, nu ea se judecă cu o autoritate publică ce deţine o  relativă putere în municipiul Buzău. Noi puteam, evenutual să cerem strămutarea  pentru că ne judecăm cu o autoritate publică ce ar putea exercita o influenţă în localitate. Preavizele expiră în jur 12-13 iunie”, a mai spus avocata. 

Între timp, curg procesele intentate de poliţiştii locali municipalităţii. Tot miercuri, dar de la ora 11, la Tribunalul Buzău a fost programat un termen în alt dosar în care cele două părţi sînt Primăria Buzău şi poliţiştii locali. Este vorba despre cel prin care agenţii cer anularea hotărîrii miniparlamentului local prin care a fost posibilă aprobarea unei noi organigrame pentru Poliţia Locală, ceea ce în final s-a tradus prin emiterea a peste 250 de preavize.
Reamintim, la finele anului trecut, Consiliul local Municipal Buzău a aprobat reorganizarea Poliţiei Locale, în sensul transformării acesteia în structură de sine stătătoare. A fost, practic, varianta găsită de autorităţile locale pentru a putea pune în practică decizia disponibilizării a peste 300 de poliţişti legali, care, potrivit Curţii de Conturi ar fi fost angajaţi ilegal. Drept urmare, în primăvară, municipalitatea a obţinut toate avizele necesare iar apoi autorităţile au venit în Consiliul Local cu o nouă organigramă pentru Poliţia Locală, care conţine mai puţin de 140 de posturi. Organigrama a trecut, nu fără emoţii însă, aşa că luna aceasta peste 250 de angajaţi au primit preavize. Dacă instanţa le va da dreptate poliţiştilor într-unul dintre procesele intenatte primăriei, atunci preeavizele primite nu îşi vor produce efectele iar agenţii vor trebui să îşi continue activitatea ca pînă acum.


 


Etichete: locali |  poliţiştii |  Primaria |  procesul |  stramute
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU