17 [MAI 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 17 mai 2017

Cum va arbitra Prefectura meciul Primărie vs. poliţiştii locali

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
4 voturi 1268 vizualizari 0 comentarii


Poliţiştii locali din municipiul Buzău au început să primească preavize. În total, 256 de agenţi şi-ar putea pierde locurile de muncă, odată ce aleşii municipali au aprobat o nouă organigramă pentru Poliţia Locală, organigramă care nu mai cuprinde posturile acestora. Peste 300 de poliţişti sÎnt ameninţaţi încă de anul trecut cu disponibilizarea, întrucît ar fi fost angajaţi ilegal, conform unui raport al Curţii de Conturi. În final, numărul celor care vor primi preavize va fi mai mic.
    Asta pentru că între timp, de la declanşarea războiului dintre primărie şi poliţiştii locali, unii idntre ei au plecat de bună voie în timp ce alţii au ieşit la pensie. "S-au emis, cred că 256 de preavize pentru poliţiştii care sînt în plus faţă de organigrama aprobată deja de Consiliul Local Municipal, cu aviz la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi cu aviz de legalitate de la Prefectura Buzău", a declarat primarul Constantin Toma. Reprezentanţii poliţiştilor sunt însă hotărîţi să nu lase lucrurile aşa şi ameninţă cu noi procese şi plîngeri penale, acuzînd o serie de ilegalităţi comise de autortiăţi. "Deocamdată nu ştim cîte preavize, dar o să ne întoarcem împotriva domnilor consilieri şi Primăriei Buzău, tot în instanţă, aşa cum am procedat şi acum şi instanţa hotărăşte. Mîine dimineaţă se va pune pe rol plîngerea penală la DNA a doamnei Geta Cristea şi domnului primar" a declarat Vasile Ene, reprezentantul poliţiştilor locali. Ameninţat cu noi procese şi plîngeri penale, edilul şef al Buzăului a răspuns prompt: "Este dreptul lor, am început să mă obişnuiec, din păcate cu to felul de ameninţări şi cu tot felul de procese. Nu îmi apăr o poziţie personală, încerc să apăr poziţia acestui oraş şi să încerc să construiesc ceva aici, nu să distrug", a spus primarul Toma.
Au depus un memoriu
Între timp, poliţiştii locali s-au adresat deja Prefecturii Buzău. Ei au depus un memoriu în care-şi exprimă nemulţumirile legate de decizia luată de autorităţi, privind disponibilizarea a sute de poliţişti. Săptămîna aceasta, atît poliţiştii cît şi reprezentanţii Primăriei Buzău, vor ajunge faţă în faţă în cadrul Comisiei de Dialog Social de la nivelul Prefecturii.

"În şedinţa din 18 mai, avem într-adevăr pe ordinea de zi nemulţumirile date de reprezentantul poliţiştilor locali. Cei care au fost, li s-a desfăcut contractul de muncă şi vom vedea ce ne va spune în continuare reprezentantul poliţiştilor. Şi-au depus ei un memoriu pe care îl vom studia şi ni-l vor prezenta în şedinţa pe care o vom avea în data de 18 mai, în acestă comisie de dialog social. În această comisie, i-a fost formulată o invitaţie şi domnului primar al municipiului Buzău, pentru că este normal să fie şi argumente şi pro şi contra şi fiecare să vină cu argumentele care susţin deciziile", a declarat prefectul de Buzău, Carmen Ichim.

S-au adresat instanţei

Reamintim, săptămîna trecută, Consiliul Local Municipal a aprobat o nouă organigramă pentru Poliţia Locală Buzău, care cuprinde doar 138 de posturi. Restul, de 256 de poliţişti, pe care primarul Constantin Toma încearcă încă de anul trecut să-i dea afară, după ce un raport al Curţii de Conturi a arătat că ar fi fost angajaţi ilegal, urmează să primească preavize şi să rămînă oficial fără locuri de muncă. Cel puţin teoretic, pentru că totul nu pare altceva decît o reluare a situaţiei din toamnă. Atunci, poliţiştii au fost pe punctul de a fi daţi afară, s-au adresat însă instanţei care le-a dat dreptate şi în final nu au mai fost concediaţi.Etichete: arbitra |  locali |  meciul |  poliţiştii |  Prefectura |  Primărie
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 0   4

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU