04 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 04 iunie 2019

UPDATE: PRĂPĂD în nordul județului VIDEO

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2626 vizualizari 0 comentarii


UPDATE: Drumul Județean 203 K, la intrarea în localitatea Lopătari, a devenit impracticabil după ce o viitură a măturat totul în cale. Nenorocirea s-a produs în urma unei ruperi de nori, localnicii spunând că a plouat cum nu au mai văzut niciodată. Oamenii prognozează că a căzut o cantitate de circa 100 litri pe metrul pătrat, într-un timp foarte scurt. 
Totodată, reprezentanții Prefecturii Buzău anunță că la ora 17. 45, la barajul de acumulare Cândești se mărește debitul de deversare la 390 metri cubi pe secundă.  

UPDATE: Continuă să plouă în nordul județului Buzău iar apele provoacă stricăciuni în gospodăriile oamenilor.
Cele mai mari probleme sunt în zona Nehoiu, în satele Păltineni și Valea Nehoiului, dar și în comuna Cătina, sat Corbu. În zonă, intervin 30 de pompieri, cu 5 motopompe și 8 autospeciale.  De asemenea, inundații sunt raportate la Măgura  unde acționează 10 pompieri cu 3 motopompe.
De altfel, în urma situației dificile din județ, urmare a ploilor abundente, a fost alertat tot personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău.


Plouă cu găleata în întreg județul Buzău, aflat sub cod portocaliu până la ora 21.00.  În municipiu, o rupere de nori a făcut ca străzile să se umple rapid de apă. Șoferii circulă cu viteza melcului, pentru că vizibilitatea este extrem de redusă din cauza ploii mărunte  și dese.  
La Nehoiu, autoritățile sunt în alertă iar oamenii sunt disperați, după ce pâraiele s-au umflat amenințător și riscă să inunde casele.
”E dezastru, cele mai afectate sunt Chirlești, Curmătura și Păltineni, apa ne-a intrat în gospodării, sunt pompierii aici, le-am dus saci pentru nisip ca să izoleze zona să nu se mai infiltreze apa. Scoatem apa din gospodării. Acum ploaia s-a mutat pe Valea Nehoiului”, a declarat primarul orașului Nehoiu, Ionuț Milea.
Totodată, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 10, în zona localităţii Păltineni, judeţul Buzău, circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers, din cauza aluviunilor care au acoperit suprafaţa carosabilă. Se aşteaptă utilaje SDN pentru degajarea drumului şi remedierea problemei.

VIDEO AICIEtichete: Buzau |  cod portocaliu  |  inundatii |  ploaie
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU