27 [SEP 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 27 septembrie 2017

Teatrul absurdului! Halucinanta situație a podului de la Vadu Pașii

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 1952 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Lucrările demarate de firma "Integral" la podul de la Vadu Paşii au bulversat viaţa localnicilor din zonă. Oamenii sînt nevoiţi, chiar în condiţiile în care s-au suplimentat cursele de autobuz în zonă, să piardă timp preţios pentru a ajunge la destinaţii unde, pînă la demararea lucrărilor ajungeau într-un timp mult mai scurt. Cei mai afectați sînt școlarii care sînt treziți cu noaptea în cap pentru a ajunge la timp la școală, după un lung ocol cu autobuzul.  
Nimeni nu s-a gîndit la ce va urma

Navetiștii sînt cei mai afectați de decizia luată de autorități și de constructor de a sista traficul pietonal între orașul Buzău și comuna Vadu Pașii.  Demararea lucrărilor de refacere a podului vechi, concomitent cu cele de construire a noului pod a fost prevăzută în caietul de sarcini în baza căruia s-a organizat licitația la nivelul Consiliului Județean, fără ca cineva să prevadă proble­mele care se vor crea localnicilor din zonă.  
Foarte mulți școlari din comuna Vadu Pașii au fost înscriși la școlile din municipiul Buzău, mai exact la cele din cartierul Dorobanți, unde ajungeau pînă la începerea lucrărilor în mai puțin de o jumătate de oră. Acum, după începerea lucrărilor, școlarii au nevoie de aproape o oră pentru a ajunge, chiar cu autobuzul, la ore de curs. La fel de grea este și situația localnicilor care se foloseau de vechiul pod pentru a ajunge la locurile de muncă, multe dintre ele aflate la celălalt capăt al podului.

Autorităţile au o singură soluţie

Vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre, spune că lucrările de refacere a vechiului Pod de la Vadu Pașii vor dura două luni, după care va fi  reluată circulația pietonală. Totul depinde de momentul în care constructorul va da startul lucrărilor la vechiul pod, întrucît, potrivit directorului firmei "Integral", Victor Vasilescu, documentația care stă la baza lucrării mai are nevoie de un aviz de la societatea Electrica S.A. și de aceea singurii muncitori care au fost mobilizați la podul vechi de la Vadu Pașii sînt cei care păzesc obiectivul. Vicepreședintele C.J., Adrian Petre, spune că singura soluție cu care autoritățile pot veni în sprijinul cetățenilor este suplimentarea curselor de autobuz între Buzău și Vadu Pașii. "Joi va avea loc din nou întrunirea Asociației de Dezvoltare Intracomunitară, vom participa noi și reprezentanții Primăriei Vadu Pașii pentru a discuta această problemă, a traficului între Buzău și Vadu Pașii, dar vă spun că nu există nici o altă soluție decît să suplimentăm autobuzele pentru transportul public în comun. S-au suplimentat cursele în intervalele orare 06:00 - 08:00, 18:00 - 20:00 și 22:00 - 24:00. Știu că au fost probleme cu transportul public în comun săptămîna trecută, dar noi am verificat vineri și am pus lucrurile în regulă. Avem un acord cu municipalitatea că în cel mai scurt timp Trans Bus să efectueze curse pe ruta respectivă", a precizat vicepreşedintele Petre.Etichete: absurdului |  Halucinanata |  Pasii |  podului |  situatie |  Teatrul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU