12 [APR 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 12 aprilie 2017

Subprefectul Sorin Gheorghe, declarat incompatibil de ANI (reactia subprefectului)

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
2 voturi 2657 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Subprefectul de Buzău, Sorin Gheorghe, care are si atribuţii de prefect a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate.  
 
Potrivit inspectorilor ANI, Sorin Gheorghe s-ar aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 februarie 2013 – 20 aprilie 2015. El ar fi deţinut simultan funcţii publice în primăriile Blăjani şi Mărăcineni, respectiv la Prefectura Buzău, fiind totodată şi de director de cabinet la Cancelaria Prefectului. Astfel, susţine ANI, Sorin Gheorghe ar fi  încălcat legea funcţionarului public care prevede că acestia nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice. Contactat telephonic subprefectul Gheorghe a declarat pentru Focus FM că, într-adevăr, a ocupat funcţia de secretar al Primăriei Blăjani,în urma unui concurs, însă s-a autosuspendat din funcţie imediat după ce a depus jurămîntul. La fel s-a întîmplat şi în ceea ce priveşte funcţia de secretar la Primăria Mărăcineni. "În februarie 2013 am susţinut şi promovat un examen la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici pentru funcţia de secretar al comunei Blăjani, unde m-am prezentat, am depus jurămîntul şi în aceeaşi zi m-am suspendat din această funcţie publică, mergînd ca director la cabinetul Prefectului. Aceeaşi situaţie a fost ulterior la Primăria Mărăcineni. Menţionez că în acel comunicat se specifică faptul că am exercitat simultan funcţia publică şi funcţia de director de cabinet, ceea ce nu este adevărat întrucît am fost suspendat din funcţia publică pe toată perioada în care am exercitat funcţia de director de cabinet",a spus Sorin Gheorghe.
Iată ce arată comunicatul ANI: 
 
 

“Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că MARIAN-SORIN GHEORGHE s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 februarie 2013 – 20 aprilie 2015, întrucât simultan cu exercitarea funcțiilor publice în cadrul Primăriilor Blăjani şi Mărăcineni, județul Buzău, respectiv la Instituția Prefectului Județul Buzău, a exercitat și funcția contractuală de director de cabinet la Cancelaria Prefectului - Județul Buzău.
 
            Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”, precum şi dispozițiile art. 101, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 188/1999, potrivit căruia „Destituirea din funcţia publică se dispune, în condiţiile art. 78, prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică, ca sancţiune disciplinară aplicată pentru motive imputabile funcţionarului public, în următoarele cazuri: […] b) dacă s-a ivit un motiv legal de incompatibilitate, iar funcţionarul public nu acţionează pentru încetarea acestuia într-un termen de 10 zile calendaristice de la data intervenirii cazului de incompatibilitate”.
 
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. MARIAN-SORIN GHEORGHE a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnitătii, functiei sau activitătii respective […]”.
„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidentialității, impartialității, independenţei operaționale, celerității, bunei administrări, precum si al dreptului la apărare.”


Etichete: declarat |  Gheorghe |  incompatibil |  Sorin |  Subprefectul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 2   -2

Comentarii

Ardeleanu
13 aprilie 2017
Mi-e sila! Toți agramații acefali pot ajunge subprefect. Vino ȚEPEȘ DOAMNE!!! Sorin


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU