05 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 05 octombrie 2017

Sindicaliştii buzoieni,asalteaza Capitala

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 1290 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Sindicatul Sanitas Buzău și-a delegat reprezentanții pentru participarea la protestele de la București, organizate la Ministerul Sănătății. Pe data de 19 octombrie, sindicaliștii buzoieni se vor alătura confraților de sindicat din toată țara și vor porni într-un marș de protest prin Capitală, față de actul normativ care transferă plata asigurărilor sociale în sarcina angajatului.     
La Buzău protestele au început de săptămîna trecută

Seria protestelor a debutat la Buzău de săptămîna trecută, cînd sindicaliștii de la Ambulanță au protestat, solicitînd anularea actului normativ prin care se transferă plata asigurărilor sociale în sarcina angajatului, salarii decente, sporuri corespunzatoare riscului la care sînt expuși, condiții mai bune de lucru și oameni mai mulți în sistem.
"Aceste solicitări au fost prezentate în repetate rînduri miniștrilor de resort și altor reprezentanți ai instituțiilor administrației publice centrale, însă fără niciun rezultat. În condițiile în care, luni de zile, guvernanții au mimat interesul și au continuat sa acționeze în defavoarea angajaților din Sănătate și Asistență socială, ultima soluție rămasă Federației este declanșarea acțiunilor de protest", a spus Mihai Ștefan, președintele Sindicatului Sanitas Buzău.  
Miercuri, a avut loc un portest la Ministerul Să­nătății, la care au participat și sindicaliștii buzoieni, iar vineri va avea loc un nou protest la Ministerul de Finanțe, unde, de asemenea, Buzăul va fi reprezentat. Pe data de 19 octombrie va avea loc un amplu marș de protest în Capitală, la care va participa și o delegație a Sindicatului "Sanitas" Buzău, alcătuită din zece persoane.

Pe 19 octombrie, din nou la Bucureşti

"În cazul în care revendicările nu le vor fi rezolvate într-un mod favorabil, vom intra în grevă generală. În primă fază vrem să le atragem atenţia guvernanţilor cu privire la efectele măsurii pe care vor să o impună, astfel încît să renunţe la ea. În cazul în care nu se întîmplă nimic, într-o fază ulterioară vom trece la organizarea de proteste în toată ţara", spune sindicalistul-şef Mihai Ştefan.
Sindicatul Sanitas cheamă toţi angajaţii din România să protesteze împotriva intenţiei Guvernului de a transfera contribuţiile sociale din sarcina angajatorului, în cea a angajatului de la 1 ianuarie 2018.Etichete: asalteaza |  buzoieni |  Capitala |  Sindicaliştii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU