BREAKING NEWS Buzau
28 [AUG 14] ACTUALITATE Buzau
Joi, 28 august 2014

S-a deschis larg uşa PSD pentru primari. Constantin Boşcodeală îi invită pe toţi să se alăture social-democraţilor ( AUDIO-VIDEO)

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 1438 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro
S-a deschis larg uşa PSD pentru primari. Constantin Boşcodeală îi invită pe toţi să se alăture social-democraţilorPrimarul comunei Largu, Stănel Neculai, despre posibilitatea de a migra la alt partid 
Primarul comunei Berca, Valeriu Marcu, despre şedinţa informală cu conducerea PNL Buzău


Preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, îi aşteaptă pe toţi aleşii locali din judeţ să se înscrie în partidul aflat la guvernare. Social-democratul a făcut această declaraţie joi, în timp ce Guvernul adopta Ordonanţa de Urgenţă prin care dă undă verde migraţiei primarilor către alte formaţiuni. Liderul PSD Buzău spune însă că nu le poate promite nimic celor care vor decide să se înscrie în partidul pe care îl conduce.

PSD Buzău are, în momentul de faţă, 48 din cele 87 de posturi de primari din judeţ. Din momentul în care OUG privind migraţia primarilor va intra în vigoare, numărul posturilor care apaţihn PSD în administraţia lcoală buzoiană va creşte. Cele mai mari pierderi sunt aşteptate la PNL. De altfel, liderii organizaţiei liberale şi-au convocat, joi, aleşii la o şedinţă informală şi le-au recomandat să nu îşi rişte mandatele. Liberalii le-au explicat aleşilor din teritoriu că ordonanţa ar putea fi atacată la Curtea Constituţională, caz în care este posibilă revocarea ei. Această situaţie ar avea ca efect pierderea mandatelor de către primarii care se orientează către alte partide.

Ordonanţa ar putea intra în vigoare la 1 septembrie, momentul depunerii la Parlament. Aleşii locali vor putea opta pentru un partid până la jumătatea lunii octombrie, cu două săptămâni înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU