04 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 04 iunie 2019

(VIDEO) Rupere de nori, la Lopătari. Mărturii INCREDIBILE

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 1833 vizualizari 0 comentarii
DJ 203 K, măturat de ape

Localnicii din nordul județului Buzău trăiesc clipe de cumpănă după ce, în urma ploilor abundente, râurile și pâraiele  s-au umflat ori cantități uriașe de aluviuni scurse de pe versanți au început să le inunde casele, curțile, solariile, grădinile și toată munca lor de peste ani.

Oamenii se uită îngroziți la cerul acoperit de nori negri și se roagă să nu mai plouă.

Marți după amiază, un potop cum nu le-a mai fost dat oamenilor de acolo să vadă s-a abătut asupra localității Lopătari.

Drumul județean 203 K, la intrarea în localitate, a fost pur și simplu măturat de ape, devenind impracticabil.

Pagube sunt și în restul comunei. Oamenii sunt îngroziți și spun că nu au văzut niciodată o așa rupere de nori și o cantitate atât de mare de apă căzută în doar câteva minute. Iată mărturia unui localnic din Lopătari, care a povestit pentru Șansanews.ro cât de mare a fost dezastrul lăsat în urmă de natura dezlănțuită:  

”A venit o rupere de nori, o cantitate uriașă de apă. Pur și simplu s-au învârtit norii, apoi a început să trăsnească și să vină potopul. Cred că au fost peste 100 de litri pe metrul pătrat. Nu se vedea nimic la 2 metri în față, era ca și cum arunca cineva cu găleata, nu mai erau picături, ci apă aruncată cu găleata. Am 48 de ani dar n-am văzut așa ceva. Un drum la Chirani a fost distrus, abia îl făcuseră cu o oră înainte de potop. A fost stricat iar în proporție de 90 la sută. Un adevărat dezastru”, spune omul, afectat de furtuna trăită marți după amiază.

Județul Buzău este sub cod portocaliu de ploi și vijelii până marți la ora 21.00, dar vremea rămâne instabilă până joi la ora 23.
Etichete: Buzau |  inundatii  |  Lopatari
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU