31 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 31 ianuarie 2018

Război total între alesul județean Raul Florescu și conducerea Ambulanței

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
4 voturi 5699 vizualizari 1 comentariu florinapopescu@sansabuzoiana.ro
Război total între alesu județean Raul Florescu și conducerea Ambulanței

Consilierul Județean Raul Florescu a adus în discuție, în ședința ordinară a plenului Consiliului Județean de miercuri, o serie de aspecte ce țin de activitatea Serviciului Județean de Ambulanță, condus de medicul Luana Zisu.

Motivînd că deservește întreg județul și că Executivul CJ a solicitat în cîteva rînduri votul aleșilor locali în favoarea unor servicii pe care instituția le-a făcut, în limetele legii, firește, SJA BUzău, Raul Florescu a punctat cîteva aspecte care par destul de grave.

 Nemulțumirea alesului județean este generată în primul rînd de faptul că directoarea SJA, Luana Zisu, vrea să dea afară din spațiul de la Rîmnic, pe care l-a primit de la CJ, doi medici de familie care își desfășoară activitatea acolo. El  a atras atenția că acest lucru va crea probleme serioase pacienților pe carecei doi medici  îi au în evidență. „Acolo se întîmplă niște lucruri care nu sunt în regulă. În primul rînd, se asigură interimatul de vreo zece ani, pentru că actuala conducere nu a reușit să ia concursul, ultimul examen l-a avut în ianuarie și am aflat că l-a picat cu 6 și ceva. Iar de aici derivă multe probleme legate de personal. Sunt probleme și cu liderii de sindicat, pe care dorește dînsa să îi schimbe. Înțelegem că ambulanțele ies din service reparate și, după 24 de ore, intră iar stricate, iar asta presupune niște costuri care nu sunt deloc mici. Nu tot timpul există acolo un medic de gardă și iar nu este în regulă ”, a afirmat Raul Florescu

Președintele Consiliului Judeean, Petre Emanoil Neagu, a acceptat considerentul pe care s-au ridicat aceste probleme și a subliniat ă strict pe considerentul respectiv, Raul Florescu ar avea dreptate să ridice asemenea probleme, că va face tot ce ține de domnia să le îndrepte, dar a reamintit că Serviciul de Ambulanță se află în subordinea directă a secretarului de stat în MAI, Raed Arafat și că nu are pîrghii să intervină.

 Contactată de reporterii Sansanews, directoarea Serviciul Județean de Ambulanță, medicul Luana Zisu, a răspuns acuzațiilor pe care i le-a adus liberalul Raul Florescu spunînd că insituția pe care o conduce își desfășoară activitatea în condiții general valabile în toată țara. Mai exact, că parcul auto al SAJ Buzău are 50 de ambulanțe, dintre care doar 15 sunt noi, restul avînd peste 1 milion de kilometri la bord, ceea ce ar explica frecvența cu care intră și ies din service. „Domnul consilier județean spune că nu avem garda. Poate ne și ajută să angajăm mai mulți medici. Avem doar trei medici, care lucrează în ture 12 cu 24 și se întîmplă, da, ca de maxim 5 ori pe lună să nu avem medici de gardă, pentru că sunt și ei oameni, cei trei medici și nu fac față acestui ritm infernal de lucru. Scoatem la concurs de cîțiva ani posturi de medici și refuză să vină să muncească aici, pentru că este un domeniu cu o presiune foarte mare. Nu reușește Spitalul Județean să își acopere posturile libere, cu toate stimulentele pe care le acordă medicilor, noi cum să reușim? În ceea ce privește afirmația domnului Florescu, că am picat examenul, da, este adevărat, dar să nu uite că eu sunt medic, nu manager și am picat un examen de manager, dar nu cu o notă așa mică cum spune domnia sa” , s-a apărat directorul SAJ, medicul Luana Zisu.Etichete: alesul |  Ambulanței |  între |  conducerea |  Florescu |  județean |  Război |  total
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 0   4

Comentarii

Elena
31 ianuarie 2018
Doamna manager a primit șio amendă penală de 500 de lai de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU