17 [DEC 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 17 decembrie 2018

Poliţiştii locali revin la paza şcolilor

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 2230 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Paza unităţilor de învăţământ din municipiul Buzău, din nou în sarcina poliţiştilor locali. La  doi ani de când municipalitatea a decis să i înlăture pe agenţi de la şcoli şi să încheie contracte de pază cu firme private, poliţiştii locali revin în curtea unităţilor.
La finele anului 2016, la scurt timp după ce a preluat mandatul de edil şef, primarul Constantin Toma a anunţat că municipalitatea renunţă la serviciile poliţiştilor locali care asigurau paza unităţilor de învăţământ. În locul acestora, şcolile şi grădiniţele au încheiat contracte cu firme specializate de pază și protecție. Între timp, însă, poliţiştii locali s-au adresat instanţei, mai multe procese fiind pe rol în acest moment. Unele bătălii au fost deja câştigate de agenţi, aşa că războiul dintre poliţiştii locali şi municipalitate este departe de a se încheia. După o primă decizie a instanţei, poliţiştii şi-au păstrat locurile de muncă, deşi municipalitatea intenţiona disponibilizarea a circa 300 de agenţi. În aceste condiţii, autorităţile buzoiene au decis recent să nu mai prelungească, de anul viitor, contractele cu firmele de pază din şcoli ci să-i trimită din nou pe poliţişti să vegheze la siguranţa elevilor şi profesorilor.

Decizia a fost luată astăzi în şedinţa Consiliului Local Municipal. Primarul Buzăului, Constantin Toma, a explicat cu această ocazie: "Nu întrerupem contractele cu firmele de pază, ci nu le mai prelungim. Ultimul contract încheiat expiră pe 31 decembrie 2018. Da, poliţiştii locali vor reveni la paza şcolilor de la 1 ianuarie. Nu o spun cu bucurie, ci cu regret. Plata acestor oameni ne costă mai mult decît am plătit firmele private de pază. Subiectul nu e încheiat, aşteptăm să se pronunţe Justiţia. În caz că vom avea cîştig de cauză, vom proceda la desfacerea contractelor de muncă, dar pînă atunci va trece mult timp, procesul este abia pe fond."Etichete: locali |  Poliţiştii |  revin |  şcolilor
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU