09 [SEP 17] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 09 septembrie 2017

Pensionarile masive au golit Politia buzoiana

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
2 voturi 2302 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Pensionările masive din sistemul de apărare şi ordine publică au adus Inspectoratul de Poliţie Judeţean  Buzău în situaţia să funcţioneze cu un deficit semnificativ de personal. Potrivit conducerii IPJ Buzău, de la începutul acestui an s-au pensionat 63 de poliţişti, din care 14 ofiţeri, creîndu-se astfel un deficit pe care reprezentanţii instituţiei încearcă să îl acopere cu tineri absolvenţi.

Balanța este însă greu de echilibrat, dat fiind că au plecat oameni cu experiență. Cea mai mare lipsă este resimțită la serviciul de ordine publică, acolo unde pot apărea situații mai greu de gestionat cu un număr insuficient de agenți. Pierderile de personal din ultima perioadă lasă în urmă un gol greu de completat. Asta mai ales pentru că toți polițiștii care au ieșit la pensie erau oameni de bază, cu experiență, pe care conducerea Inspectoratului se putea baza mai ales în situațiile critice. „Procentul de încadrare la nivelul Inspectoratului este de 85% , nu este cît ne-am fi dorit, bineînţeles, dar stăm mai bine decît alte judeţe. Nici un inspectorat de poliţie nu a avut sută la sută, nici Buzăul. Noi ne situam, de regulă undeva, în jur la 90% în mod normal. Cei care au susţinut examene anul trecut, anul ăsta s-au prezentat la post. O promoţie numeroasă faţă de alţi ani şi nu în ultimul rînd, prin concursurile de trecere în corpul ofiţerilor, a agenţilor, cred că ne putem face treaba. Unde este scăderea, care într-adevăr este greu de comensurat, este la nivel de experienţă”, a declarat comisar șef Laurențiu Pantazi, inspector-șef IPJ Buzău.  

Au sosit absolvenţii

Din urmă vin forţe proaspete, de la 1 septembrie fiind încadraţi mai mulţi tineri care au absolvit anul acesta Academia de Poliţie ori Şcoala de agenţi de la Cîmpina. Mulţi dintre ei au primit posturi în mediul rural. „Prin trecerea în rezervă a unui număr semnificativ de poliţişti, trebuie să se ştie că locurile nu au rămas goale şi încercăm să găsim soluţii, oameni tineri, oameni de viitor şi sînt convins că aceştia vor confirma”. Deşi deficitul de personal la nivelul poliţiei Buzău e sub media naţională, asta nu înseamnă că pensionările nu au creat probleme. Cel mai mare deficit rămîne la ordine publică, dar conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean dă asigurări că vor fi găsite soluţii pentru ca siguranţa buzoienilor să nu aibă de suferit.Etichete: buzoiana |  golit |  masive |  Pensionarile |  Politia
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU