22 [AUG 14] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 22 august 2014

Ministrul Eugen Teodorovici, refuzat la Centrul de Transfuzii. Ce motiv au avut medicii?

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
0 voturi 1895 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, propulsat în Cabinetul Ponta după ce a fost ales parlamentar în Colegiul 2 Senat din judeţul Buzău, a mers joi, împreună cu mai mulţi membi ai Cabinetului, să doneze sânge.

Gestul miniştrilor din Guvernul Ponta a venit pe fondul unei crize de sânge pentru transfuzii, acutizată în toate spitalele din România. Alături de miniştrii Sănătăţii, Justiţiei, de Externe, Finanţelor, Eugen Teodorovici a mers la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti. Acolo, însă, ministrul Fondurilor Europene a fost refuzat de cadrele medicale întrucât se afla sub tratament cu antibiotice. Eugen Teodorovici a plecat anunţând că va reveni imediat după ce va încheia tratamentul.

În ţară, spitalele se confruntă cu o criză acută de sânge, din cauza căreia au fost amânate mai multe intervenţii chirurgicale.


Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a lansat un apel public îndemnând populaţia să meargă să doneze sânge. Reacţiile au fost încurajatoare, în cursul zilei de joi numărul donărilor voluntare crescând cu circa 30 %.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU