22 [NOV 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 22 noiembrie 2018

Meciul Primărie vs. poliţiştii locali intră în prelungiri

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
3 voturi 2295 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Încă o victorie marcată de poliţiştii locali în faţa Primăriei Buzău. Noua bătălie cîştigată le aduce acestora garanţia locului de muncă, inclusiv pentru cei cărora autorităţile locale le-au emis, în două rînduri, preavize. Este vorba despre cei 300 de angajaţi care nu erau cuprinşi pe posturi prin organigrama aprobată odată cu înfiinţarea Poliţiei Locale ca organism de sine stătător, cu personalitate juridică, şi nu ca direcţie a Primăriei Buzău.  
Aceasta era forma prin care în urmă cu un  an și jumătate Primăria Buzău a încercat să scape de cei 300 de polițiști locale pentru care se emiseseră inițial preavize, contestate ulterior în instanță  și care încă sînt suspendate. De curînd, însă, instanța a decis ca aceste hotărîri ale Consiliului Local prin care au fost aprobate aceaste decizii să fie suspendate, ceea ce a adus oamenilor legii o nouă victorie în fața Primăriei Buzău. Oana Tănăsică, avocatul poliţiştilor locali din Buzău, a spus pentru Focus FM Regional:

"Ultimul dosar este 1828/114/2016, care s-a cîştigat în mod definitiv prin care noi contestam hotărîrile Consiliului Local Municipal Buzău, numerele 267 şi 270 din decembrie 2016 prin care se înfiinţase Poliţia Locală şi se stabiliseră obiectivele de pază ale acesteia. Nu a invocat faptul că am putea înfiinţa această Poliţie Locală din moment ce organigrama Poliţiei Locale era suspendată de către Instanţă. Noi am cîştigat în mod definitiv şi irevocabili. Avantajele sînt acelea că nu se mai poate organiza prin înfiinţarea separată a Poliţiei Locale şi trebuie să ne judecăm pe primele două organigrame care fac obiectul altor dosare."
Doar o gură de oxigen
Victoria le dă însă doar o gură de oxigen polițiștilor locali, pentru că nu e vorba de un cîștig complet. Se poate spune că greul abia acum începe. Pe rolul instaței mai sînt încă două dosare. Este vorba despre primele decizii luate de Consiliul Local de a disponibiliza 300 de angajați ai Poliției Locale și adoptarea unei noi organigrame care cuprindea doar 138 de posturi. Un prim termen este așteptat chiar în luna decembrie, însă verdictul final va veni, cel mai probabil, abia anul viitor. "Au mai rămas doar două dosare în ceea ce priveşte hotărîrile C.L.M. Primul dosar cu prima organigramă de la care am primit toată această situaţie litigioasă şi cel de-al doilea cu cea de-a doua organigramă care are termen pe 12 decembrie la instanţa de fond, deci un verdict final nu va fi anul acesta", a mai precizat avocata Tănăsică. Asta înseamnă că și 2019 va fi unul extrem de greu pentru polițişti locali care din 2016 trăiesc cu incertitudinea locului de muncă. Între timp, unii dintre ei au ales să renunțe la aceată luptă și să-și caute alte job-uri.Etichete: intră |  locali |  Meciul |  poliţiştii |  prelungiri |  Primărie
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU