22 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 22 ianuarie 2018

Jandarmul violent, de la protestul de sîmbătă, este buzoian

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
2 voturi 13844 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro
Jandarmul vilent, de la protestul de sîmbătă, este buzoian

S-a aflat cine este jandarmul care loveste puternic cu pumnul protestatarii! El este originar din comuna Padina, judeţul Buzău, se numeşte Răducu Șerban şi are 33 de ani. Identitatea buzoianului a fost dezvăluită de jurnalista Ramona Ursu, pe pagina sa personală de Facebook, unde dezvăluie că i-a luat urma jandarmului şi a vorbit chiar şi cu primarul comunei Padina despre el, pentru a afla ce fel de om este. „Pentru că am vrut să văd ce mai spun şi alţi oameni care l-ar putea cunoaşte pe jandarm, l-am sunat pe primarul din Padina, Ionel Chiriţă (PNL). L-am întrebat dacă îl cunoaşte, dacă îi ştie familia, ce fel de oameni sunt etc. Primarul zice că Răducu Şerban a plecat din localitate după ce a terminat acolo opt clase, a mers la liceu în Buzău şi, apoi, a făcut Academia”, scrie jurnalista pe pagina sa de Facebook. Ea a stat de vorbă şi cu jandarmul devenit celebru după ce a împărţit pumni la protestul de sîmbătă, de la Bucureşti şi spune că acesta ar fi de părere că a procedat „ca la carte”. „L-am întrebat dacă pe el l-a lovit vreun protestatar sau dacă a fost insultat. Zice că nu, dar că ar fi procedat „după manual”, asta deşi niciun alt jandarm din jurul lui nu a procedat la fel ca el, din contră, l-au oprit atunci când a început să lovească în oameni: „S-au auzit multe, dar nu pot spune că era ceva la adresa mea personal. Şi nici eu nu am identificat pe cineva care să execute acele lovituri de oprire. Erau lovituri de oprire în zona braţelor, în principal. Rămâneţi înapoi, rămâneţi pe loc înapoi!, atât, asta era scopul acelor lovituri. Pentru că nu mai făceam faţă fizic decât să împingem şi primisem ordin să nu se spargă barajul acolo. Sunt măsuri graduale şi, la momentul în care una dintre măsuri se dovedeşte a nu mai fi suficientă pentru a asigura ordinea publică, intervenim gradual cu alte tehnici care sunt în regulamentele noastre, în manualele profesionale ale jandarmilor”, scrie Ramona Ursu.

Imaginile cu jandarmul care loveşte cu pumnul participanţii la protestele de sîmbătă din Piaţa Universităţii au fost distribuite intens pe reţelele sociale provocînd reacţii vehemente. Au existat multe voci care au cerut identificarea jandarmului violent.

Jandarmeria Capitalei a venit cu o serie de precizări despre incident şi a promis că va analiza cazul, iar dacă este nevoie, va lua măsurile care se impun.

 Etichete: buzoian |  Jandarmul |  protestul |  sîmbătă |  violent
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU