26 [FEB 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 26 februarie 2018

FOTO CITITORI! În zona de cîmpie a județului vîntul crează mari probleme

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
1 vot 2974 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Iarna lovește cu putere în prag de primăvară. Gerul a paralizat întreg județul, iar vîntul suflă cu putere în zona de cîmpie a județului. În aceste zile s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi de la începutul iernii, dar dincolo de valorile din termometre, vîntul face ca temperatura resimţită de organism să fie de-a dreptul polară. Șoferii au, la rîndul lor, mari probleme din cauza vîntului puternic, deoarece vizibilitatea pe drum este sub 50 de metri în Baragan.

În zona de cîmpie, vîntul a bate cu o putere uluitoare. Șoferii care au ajuns în zonă și ne-au trimis fotografii la redacție spun că drumul este extrem de anevoios, deoarece aproape că nu se mai vede șoseaua. Ionel Chiriță, primarul comunei Padina, a explicat pentru Sansa News că drumurile sunt acoperite de un nor greu, care împiedică vizibilitatea: „Pe noi aici vîntul nu ne sperie foarte tare, pentru că suntem obișnuiți să bată vîntul puternic în zona noastră. Norul acela care acoperă carosabilul este de fapt pămîntul pe care îl aduce vîntul de pe cîmp. La noi așa se întîmplă cînd bate vîntul foarte tare”

Există și o parte bună a viscolului din această perioadă. Vîntul puternic din aceste zile este de bun augur pentru fermele eoliene. Luni, vîntul producea, la orele prînzului, aproximativ 24% din energia României, mai mult decât cărbunele, energia hidro sau gazele naturale, potrivit informațiilor furnizate de către Transelectrica, transportatorul național de energie din România.Etichete: cîmpie |  CITITORI |  crează |  județului |  probleme |  vîntul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU