27 [MAR 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 27 martie 2017

EXCLUSIV Fostul şef al 'Logisticii' din I.P.J. a cîştigat procesul cu D.N.A. la instanţa de fond

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 1977 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Fostul şef al Serviciului Logistic din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău şi un subaltern al său, trimişi anul trecut în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru săvîrşirea infracţiunii de abuz în serviciu au fost achitaţi de instanţa de fond. Soluţia nu este însă definitivă, ea fiind deja atacată cu apel de DNA, aşa încît, comisarul-şef Cosmin Ioan Mazâlu, fost şef al Serviciului Logistic şi inspectorul principal de poliţie Daniel Ciocîrlan, angajat al aceluiaşi serviciu vor continua să se prezinte în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Ploieşti. 
 
Ce arată rechizitoriul 

Cei doi au fost trimişi în judecată în februarie 2016, după ce procurorii DNA, sesizaţi de DGA Buzău au întocmit un rechizitoriu în care au reţinut printre altele că inculpaţii Mazâlu şi Ciocîrlan, în perioada aprilie-mai 2015, în calitate de membri ai unei comisii de concurs organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean, în vederea încadrării de personal recrutat din sursă externă, pentru ocuparea a trei posturi de fochist, primul avînd şi calitatea de preşedinte al comisiei şi-au încălcat atribuţiile de serviciu prin favorizarea a doi dintre candidaţii înscrişi. Mai precis, acestora din urmă, li s-ar permis să participe la concurs, în contextul în care nu ar fi îndeplinit condiţiile specificate în anunţul de participare. Ulterior, se arată în acelaşi document, cei doi candidaţi au fost declaraţi "admişi" şi au fost încadraţi pe funcţiile de fochişti, cauzîndu-se astfel o vătămare a intereselor legitime ale IPJ, precum şi a altor candidaţi, concomitent cu obţinerea unor folşoase necuvenite pentru cei doi ofiţeri de poliţie. 
 
Soluţie după 5 termene 

Magistraţii buzoieni de la instanţa de fond au dat o soluţie de achitare pentru ambii ofiţeri. Astfel, un complet al Tribunalului Buzău a hotărît următoarele: "În baza art.396 al.5 C.pr.pen. raportat la art.16 al.1 lit.b C.pr.pen., achită pe inculpatul Mazâlu Cosmin - Ioan pentru săvîrşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un folos necuvenit, prevăzută de art.13 ind 2 din Legea nr.78/2000 raportat la art.297 alin.1 C.pen., întrucît fapta nu este prevăzută de legea penală. În baza art.396 al.5 C.pr.pen. raportat la art.16 al.1 lit.b C.pr.pen., achită pe inculpatul Ciocîrlan Daniel pentru săvîrşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un folos necuvenit, prevăzută de art.13 ind. 2 din Legea nr.78/2000 raportat la art.297 alin.1 C.pen., întrucît fapta nu este prevăzută de legea penală. În baza art.275 al.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămîn în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare". DNA a atacat decizia de la Buzău cu apel, astfel că procesul continuă, aflîndu-se pe rolul Curţii de Apel Ploieşti.

Cazul colonelului Alexandru

Recent, a ieşit la iveală un alt caz de poliţist anchetat pentru corupţie dar al cărui dosar a fost clasat. Este vorba despre comisarul-şef Tudor Alexandru, poliţistul anului 2012 la Buzău, al cărui dosar a fost clasat de D.N.A. după 4 ani, astfel că el a fost reîncadrat în serviciul de Investigare a Fraudelor din I.P.J. şi va primi şi ceva bani înapoi.
Etichete: cîştigat |  EXCLUSIV |  Fostul |  instanţa |  Logisticii |  procesul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU