18 [APR 14] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 18 aprilie 2014

Evaziunea fiscală, de necontrolat! Criza pune presiune pe patroni

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1169 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Evaziunea fiscală, de necontrolat!

O afacere deschisă nu garantează succesul, așa că tot mai mulţi patroni încearcă să fenteze legea ca să aibă profit. Cea mai întâlnită practică este sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor prin nedeclararea veniturilor obţinute. În primul trimestru al acestui an, poliţiştii au soluţionat nu mai puțin de 50 de dosare penale întocmite evazioniștilor. Poliţiştii buzoieni au descoperit cu peste 60% mai multe cazuri de evaziune fiscală comparativ cu perioada similară a anului trecut. 

 

“În ceea ce priveşte infracţiunile prevăzute de Legea 241, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, constatăm că s-a înregistrat o creştere a infracţiunilor pe acest domeniu. Creştere de altfel urmărită de noi prin programele pe care le avem în derulare de la 111 la 182 de infracţiuni constatate faţă de perioada similară a anului trecut. Prejudiciul recuperate a fost în proporţie de 66% “, a declarat comisarul-şef Laurenţiu Pantazi, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.  

 

Dacă infracțiunile economice au înflorit, la celelalte tipuri de fărădelegi s-a înregistrat o scădere simțitoare.

O explicație pentru scăderea numărului de infracțuni poate fi și faptul că polițiștii au lăsat munca de birou pentru cea de teren. Oamenii legii au îndesit acțiunile de prevenire, dar și controalele. Și la fel se va întâmpla și în perioada următoare, când efective sporite de polițiști se vor afla în stradă, în noaptea de Înviere, atât în orașe, cât și la țară.

 Etichete: bilant |  infractiuni |  politisti |  evaziune
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU