04 [IUL 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 04 iulie 2017

De ce nu se filmează examenul auto la Buzău

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1462 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Proba practică a examenului pentru obţinerea carnetului de conducere va fi înregistrată atît video, cît şi audio, cu un dispozitiv care va fi instalat pe maşinile folosite la această testare. Sistemul va funcţiona, deocamdată în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la Buzău urmînd să fie introdus la o dată, încă necunoscută.    

"Pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, începînd cu data de 03.07.2017, modul de desfăşurare a probei practice se va înregistra atît video cît şi audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea acestei probe. Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea "EXAMEN" şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încît să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului", reiese dintr-un comunicat de presă al Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V.). 
 
Se aplică etapizat 

Reprezentanţii Direcţiei de Permise menţionează că nu se vor înregistra video şi audio toate categoriile, excepţie fac: motocicleta cu sau fără ataş (A), mopedele (AM), motocicleta cu o capacitate care nu depăşeşte 125 cmc (A1) şi motocicleta cu puterea maximă de 35 kW (A2). "Stocarea datelor se realizează astfel încît să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării. 
 
Înregistrările audio şi video realizate nu reprezintă informaţii de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregis­trările vor fi puse la dispozi­ţia instanţei competente. De luni, 3 iulie, sistemul de înregistrare audio-video va fi operaţional la nivelul serviciile publice comunitare ale mun. Bucureşti şi jud. Ilfov, iar în zilele următoare acest mod de desfăşurare a probei practice se va aplica, etapizat, la nivelul tuturor serviciilor judeţene", se mai arată în comunicatul de presă al instituţiei. Înregistrările se vor face cu ajutorul unor dispozitive asemănătoare tabletelor, ce vor fi montate pe bordul maşinii de fiecare examinator, iar aparatura va fi testată deocamdată în Capitală şi în judeţul Ilfov. 
 
La Buzău, Serviciul de Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor nu a fost încă dotat cu astfel de echipamente şi nici nu se ştie cînd sistemul va deveni operaţional pentru candidaţii la obţinerea permisului de conducere, potrivit comisarului-şef Iulian Bădeanu, şeful serviciului. Înregistrarea probei practice, pe durata întregului traseu, ar putea diminua orice acţiune ilegală desfăşurată în timpul acestui examen.Etichete: Buzau |  examenul |  filmeaza
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU