30 [AUG 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 30 august 2017

Cultură de canabis descoperită la Rîmnicu Sărat

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2097 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Şase persoane din Rîmnicu Sărat, acuzate de trafic de droguri, au fost duse la sediul DIICOT Buzău pentru audieri, după ce poliţiştiile-au percheziţionat locuinţele. 
Este vorba despre 6 tineri care în ultimul an și jumătate s-au ocupat cu creșterea unor plante de canabis și fabricarea drogurilor, din aceatsă materie primă, au fost luați ca din oală, în cadrul unor descinderi. Procurorii și polițiștii au descins la domiciliile celor 6 suspecți cu vîrste între 21 și 38 de ani.  La locuința celui mai tînăr membru al rețelei, anchetatorii au găsit și plantele de canabis crescute în ghivece, dar și ustensile cu care erau tocate plantele, cîntărite și pregătite pentru vînzare. Plasarea drogurilor avea loc, de obciei pe piața din orașul Rîmnicu Sărat. Cei 6 vindeau unor tineri pe care îi cunoșteau ca fiind consumatori. De obciei își alegeau clienții din din rîndul celor cunsocuți, iar dozele le erau livrate în locuri publice în care tinerii se întîlneau: cafenele, parcuri, discoteci sau alte spații publice. Pe unul dintre dealeri, în vîrstă de 33 de ani, anchetatorii l-au plasat în arest la domiciliu, iar alți doi se află sub control judiciar. 


Într-un comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău explică modul cum au acţionat suspecţii şi ce anume s-a descoperit la percheziţii. “La data de 24 august a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Buzău şi Ploieşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 6 percheziții domiciliare pe raza municipiului Rîmnicu Sărat, la persoane cu vîrste cuprinse între 21 şi 38 de ani, bănuite de cultivarea și comercializarea plantelor de cannabis. Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2015 -  august 2017, cei în cauză ar fi procurat şi cultivat mai multe plante de cannabis pe care le-ar fi valorificat şi oferit spre vînzare, pe raza judeţului Buzău. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe plante de cannabis, două grindere pentru tocat materia vegetală, două cîntare electronice și 5 telefoane mobile.  Şase persoane au fost conduse la audieri, la sediul D.I.I.C.O.T - Biroul Teritorial Buzău. Faţă de o persoană, în vîrstă de 33 ani, instanţa de judecată a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de alte două a fost dispusă măsura controlului judiciar”. Acţiunile la care au participat şi jandarmi de la IJJ Buzău, s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Buzău.


Etichete: canabis |  Cultură |  descoperită |  Rîmnicu |  Sărat
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU