20 [NOV 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 20 noiembrie 2017

Conducerea centrală a A.P.I.A. cere listele cu angajaţii care au protestat

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 2444 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, care au protestat joi şi vineri faţă de  trecerea obligativităţii plăţii contribuţiilor în sarcina angajatului, se cere în mod expres să fie nominalizaţi pe o listă de către conducerea APIA de la centru.

Pare să fie o nouă manieră prin care se încearcă o intimidare a protestatarilor. În aceeași manieră s-a procedat cîteva luni în urmă, cînd au protestat față de Legea salarizării aflate atunci în proiect și anbgajații ANAF. Reamintim că joi și vineri angajații APIA Buzău au protestat în urma unor simulări pe care economiştii le-au făcut pe actualul nivel al salariilor angajaţilor APIA și care au scos la iveală faptul că, după 1 ianuarie, după trecerea obligativităţii plăţii contribuţiilor în sarcina angajatului, salariile vor scădea considerabil, pentru funcţio­narii cu experienţă şi grade profesionale.    
Activitatea parțial afectată
Angajații APIA sînt  nemulțumiți că de la 1 ianuarie veniturile lor vor scădea considerabil, cu sume cuprinse între 700 și 2800 de lei. În plus, au constatat că angajații APIA din structura centrală au salarii chiar și cu 40% mai mari, deși, spun manifestanții, muncesc mai puțin. Angajații Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultura din Buzău  au întrerupt lucrul joi și vineri dimineață și au protestat în fața instituției, nemulțumiți de Legea Salarizării, care susțin sindicaliștii, le-ar diminua veniturile de anul viitor. Ei au susținut că din 2018 în sistem apar diferențe mari între lefurile lor și ale colegilor din București și se plîng de o discriminare salarială.

"Nu solicităm măriri salariale. Sub nicio formă. Vrem doar să ni se păstreze salariul pe care sîntem încadrați la ora actuală, vrem să nu mai existe două grile de salarizare, APIA aparatul central, adică Bucureștiul, și centrele județene ", a precizat la momentul erspectiv Mariana Baroian, consilier superior în cadrul APIA Buzău.

Frămîntări în toată ţara

Angajații APIA Buzău au promis că protestele vor dura pînă la soluţionarea problemelor ridicate, despre care Guvernul a fost înştiinţat de cîteva luni.   Urmare a protestelor de săptămîna trecută, la APIA Buzău activitatea a fost parţial afectată. Conducerea centrală a APIA cere directorilor din teritoriu listele cu protestatarii care au ieșit în stradă zilele trecute în toată țara nemulțumiți de diminuarea substanțială a salariilor începînd de anul viitor, ca urmare a aplicării noii Legi a salarizării, care i-ar discrimina față de salariații de la centru. Totodată, șeful de la centru le cere subordonaților din teritoriu să menționeze dacă a fost afectat fluxul normal de lucru. "Avînd în vedere apariția în mass-media românească a unor informații cu privire la întreruperea lucrului în centrele judeţene ale APIA în data de 16.11.2017, în intervalul de timp 9.00 - 12.00, vă rugăm să ne comunicaţi în regim de urgenţă următoarele: lista persoanelor care au întrerupt programul normal de lucru în intervalul şi data menţionată mai sus, modalitatea prin care a fost întreruptă activitatea în timpul programului, dacă a fost afectat fluxul normal de lucru pentru pregătirea şi autorizarea dosarelor de plată în intervalul menţionat", scrie în e-mailul trimis directorilor de la filialele din teritoriu, semnat de directorul general al APIA, Adrian Pintea. Funcționarii APIA din toată țara susțin că nu se lasă intimidați de amenințările venite de la București, așa că au decis să meargă peste conducere. Directorii APIA din țară i-au răspuns șefului instituției conform legii, ei invocînd Constituția României pentru protestele spontane, care garantează dreptul la libera exprimare.Etichete: angajaţii |  centrală |  Conducerea |  listele |  protestat
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU