20 [IUN 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 20 iunie 2017

CONDAMNARE. Comuna Chiojdu în situaţia de a rămîne fără primar

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2075 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Primarul comunei Chiojdu, Andrei Fătu este pe punctul să-și piardă mandatul după ce magistrații Curții de Apel Ploiești i-­au respins apelul formulata la decizia judecătoriei Pătârlagele care îl condamnala un an și șase luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, stabilind un termen de încercare de 3 ani și 6 luni,pentru conflict de interese și fals în înscrisuri.

 "Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul FĂTU ANDREI - SERGIU, împotriva sentinţei penale nr.124/18.04.2017 pronunţată de Judecătoria Pătârlagele Conform art. 275 alin. 2 cod procedură penală, obligă apelantul inculpat la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat", se precizează în sentința pe scurt. În urmă cu două luni, Andrei Sergiu Fătu a fost condamnat la un an și șase luni închisoare cu suspendarea condi­țio­nată a executării pedepsei, stabilind un termen de încercare de 3 ani și 6 luni socotit de la data rămânerii definitive a acestei hotărâri.

"În baza art. 253 indice 1 Cod penal din 1969 cu aplic art . 5 Cod penal , condamnă pe inculpatul Fătu Andrei la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. In baza art. 290 C pen din 1969 cu aplic art .5 Cod penal , condamnă pe inculpatul Fătu Andrei la pedeapsa de 1 an închisoare. In baza art.33 lit.a - 34 cod penal din 1969 , inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 1 an ?i 6 luni închisoare. În temeiul art.71 alin.(1) Cod Penal din 1969 cu aplic art. 5 C pen raportat la art.64 alin 1 lit. a) - teza a II - a şi lit. b) Cod Penal din 1969 cu aplic art. 5 C pen, interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pe durata executării pedepsei. In temeiul art. 81 C. Pen din 1969 cu aplic art 5 C pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei de 1 an și 6 luni închisoare. In temeiul art. 82 C. Pen din 1969 cu aplic art 5 C pen. stabileşte un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni socotit de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 si art. 84 C. Pen din 1969 cu aplic art 5 C pen şi anume: dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune, iar dacă până la expirarea termenului de încercare condamnatul nu a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, instanţa dispune revocarea suspendării executării pedepsei afară de cazul când cel condamnat dovedeşte că nu a avut putinţa de a îndeplini acele obligaţii. În temeiul art.71 alin.(5) Cod Penal din 1969 cu aplic art .5 C pen, suspendă executarea pedepselor accesorii. In baza art. 25.alin.3 c.p.pen desființează înscrisul falsificat – factura fiscală nr.0000001/23.07.2012 , furnizor fiind SC CONIFER PRODCOM SRL", se menționează în sentința dată la Judecătoria Pătârlagele.

Andrei Fătu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Plo­iești pentru conflict de interese și fals în înscrisuri sub semnătură pri­vată, în martie 2016. În rechi­zi­toriul întocmit în cauză, procurorii au reținut că Fătu, „la data de 23.07.2012, în calitate de primar al comunei Chiojdu, jud. Buzău, a luat decizia de a se plăti contra­va­loarea facturii emise de SC CO­NIFER PRODCOM SRL și a îndeplinit un act (semnarea ordi­nelor de plată) prin care s-a obți­nut un folos patrimonial pentru SC CONIFER PROD-COM SRL, al cărui unic asociat și administrator este soția inculpatului. De asemenea, inculpatul Fătu Andrei Sergiu a întocmit factura nr. 0000001 din data de 23.07.2012, furnizor fiind SC CONIFER PROD SRL, pe care a semnat-o, deși nu avea nicio calitate la societatea comercială emitentă, factură pe care a folosit-o în vederea producerii unei consecințe juridice (plata sumei neachitate din valoa­rea totală a contractului încheiat între Primăria Chiojdu și SC CONIFER PRODCOM SRL)“. Reamintim că, în decembrie 2011, Andrei Fătu a contractat, prin firma sa, SC Conifer Prodcom SRL, lucrări de igienizare a islazului comunal Cătiașu. Firma lui Andrei Fătu a început lucrarea și ar fi finalizat-o după nici cinci luni. A mers la primarul în funcție la acel moment să-i ceară să facă recepția lucrării, dar acesta ar fi amânat-o. În iunie 2012, Fătu a fost ales primar. O lună mai târziu, în data de 23 iulie 2012, Andrei Fătu a semnat factura cu seria BZ FAS nr. 0000001, emisă de SC Conifer Prodcom pe numele Pri­măriei Chiojdu, în valoare de 66.860,80 lei. În aceeași zi, Fătu a semnat, în numele Primăriei Comunei Chiojdu, ordinul de plată nr. 242 în valoare de 62.897,76 lei, care este introdus la plată la Trezoreria operativă Pătârlagele cu explicația „CV. Factură 0001/23. 07.2012 lucrări pășuni Cătiașu“. Diferența de aproape 4.000 de lei între suma facturată și cea plătită efectiv de Primăria Chiojdu o reprezintă garanția de bună exe­cuție a lucrării
se arata in hotarirea instantei
Etichete: Chiojdu |  Comuna |  CONDAMNARE |  primar |  rămâne |  situatia
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU