13h 08' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 05 iulie 2017

Cine e noul vicepreşedinte al Judecătoriei Buzău şi cine sînt noii şefi ai Parchetelor

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2153 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [13:08] 05 IUL 2017 ›
În urma concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii a fost desemnată şi conducerea celor mai importante parchete din Buzău. Astfel funcţia de prim procuror al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Buzău a fost obţinută de procurorul Camelia Iepure, care a ocupat anterior postul de prim procuror al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Buzău. Ea s-a impus în faţa celor trei contracandidaţi pe care i-a avut, respectiv procurorii Adelin Mihăilă, Florin Cătălin Radu şi Corina Liliana Tudorache-Stroe. Un alt candidat, Daniel Macovei, care şi-a depus dosarul de înscriere a fost decăzut de comisie din dreptul de participare. Procurorul Camelia Iepure îi va preda conducerea Parchetului de pe lîngă Judecătoria Buzău lui Gheorghe Duţoiu, care va fi prim-procuror în următorii trei ani. El va fi secondat de Cristina Roşu care a cîştigat în urma concursului, funcţia de prim procuror adjunct. 
Judecătoria Buzău va avea de la mijlocul lunii, echipă completă de conducere, după ce magistratul Marieta Marin a cîştigat concursul pentru funcţia de vicepreşedinte. 

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, a hotărît în şedinţa de marţi numirea în funcţiile de conducere pentru care au candidat a judecătorilor care au obţinut rezultatul cel mai bun la concursul desfăşurat în perioada în perioada 24 martie - 28 iunie. Printre magistraţii care vor prelua posturi de conducere ale unor instanţe începînd cu data de 15 iulie se numără şi  Marieta Marin care a fost numită în funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Buzău. Noul vicepreşedinte a fost singurul candidat şi a obţinut media finală 7.00. Funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Buzău a rămas vacantă la sfîrşitul anului trecut, cînd titularul postului, magistratul Leontin Drăgulescu a fost promovat, tot în urma unui concurs, în poziţia de preşedinte al instanţei. Alte două judecătorii din judeţ, Rîmnicu Sărat şi Pogoanele au preşedinte numit prin concurs, în sesiunile de anul trecut, după perioade îndelungate în care au funcţionat cu conducere interimară. 

Tot în şedinţa de ieri a Secţiei pentru judecători a CSM s-a decis prelungirea delegării în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Judecătoriei Buzău a  magistratului Vasilica Roşca, începînd cu data de 6.09.2017, pînă la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.


Etichete: Buzău |  Judecătoriei |  vicepreşedinte
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU