15 [SEP 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 15 septembrie 2017

Cind va fi reluat traficul pietonal pe podul de la Vadu Pasii

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 1884 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Conducerea Consiliului Județean Buzău dă asigurări ferme că de sîmbătă traficul pietonal între comuna Vadu Pașii și muncipiul Buzău va fi reluat. La solicitarea conducerii Consiliului Județean, s-a constituit o comisie alcătuită din reprezentanți ai instituției, Poliției Rutiere și Primăriei Vadu Pașii, care se va întruni chiar azi pentru a stabili o soluție prin care traficul pietonal în zonă să se poată desfășura în siguranță.

În același timp, lucrările la Podul Vadu Pașii au fost reluate după o pauză de o zi. Situația s-a deblocat după ce directorului firmei "Integral" S.A.  i s-a explicat că nu i se va plăti niciun avans de către Consiliul Județean decît în condiții de legalitate.  
Sîmbătă traficul pietonal va fi reluat
La nivelul Consiliului Județean s-a constituit o comisie din care vor face parte și reprezentanți ai Poliției Rutiere și Primăriei Vadu Pașii, comisiei care are sarcina de a găsi o soluție prin care localnicii din Vadu Pașii să poată circula pietonal în siguranță dinspre comună spre municipiul Buzău și invers. În momentul de față, fără o aprobare legală pentru circulația pietonală  din partea autorităților, comuna Vadu Pașii este ca și izolată pentru cei care nu au altă posibilitate de a face drumul spre Buzău decît cu piciorul. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, spune că a dat dispoziție ca reprezentanții comisiei să se întîlnească astăzi și să găsească o soluție sigură pentru cetățeni, așa încît de sîmbătă, traficul pietonal să poată fi reluat.

Pauza s-a încheiat după o zi

În altă ordine de idei, lucrările la Podul Vadu Pașii au fost reluate neașteptat joi, la numai o zi după ce directorul firmei "Integral" S.A., Victor Vasilescu, a lăsat șantierul gol, amenințînd că nu va bate un cui pînă cînd Consiliul Județean nu-i va plăti un avans la lucrări.  
Pe șantierul deschis de "Integral" la Vadu Pașii s-a reluat activitatea, muncitorii  au venit la lucru, numai directorul Vasilescu nu a fost de găsit, nici personal, nici telefonic, de la care așteptam o explicație cu privire la schimbarea bruscă de atitudine. În schimb, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a explicat că a avut o întîlnire cu directorul de la "Integral", căruia i-ar fi explicat că nicio presiune nu-l poate determina să-i plătrească avans la lucrări înainte de a-i plăti proiectul care va sta la baza lucrării de construire, plată care însă nu poate fi făcută înainte de a primi toate aprobările de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.
"Nu știu cît va dura pînă va primi aceste aprobări, zece zile, mai mult, cert este că nu pot plăti proiectul fără aceste aprobări și nu pot plăti avansul la lucrări fără să fi plătit înainte de toate proiectul. Avem 15 miliarde de lei vechi puse deo­parte pentru a plăti avansul la lucrări, dar nu voi plăti  altfel decît așa cum spune legea", a precizat președintele Emanoil Neagu.Etichete: Pasii |  pietonal |  podul |  reluat |  traficul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU