14 [IUN 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 14 iunie 2017

Cînd va avea Buzăul perdele forestiere

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 3192 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Două drumuri naţionale care traversează judeţul Buzău, vor fi protejate cu perdele forestiere, potrivit oficialilor din  Ministerul Apelor şi Pădurilor, însă potrivit ultimelor estimări, acest lucru nu se va întîmpla prea curînd.
Comisia tehnico-economică a Ministerului a avizat în luna martie studii de fezabilitate privind înființarea perdelelor forestiere de protecție a căilor de comunicație în mai multe judeţe, inclusive Buzău. Studiile de fezabilitate avizate fac referire la înfiinţarea de perdele forestiere de protecţie pe tronsoane ale drumurilor naţionale DN2 şi DN2B; unele dintre tronsoanele de drum fiind cele mai expuse intemperiilor, în special pe perioada iernii.
Hotărîre privind exproprierea 

Recent, directorul general Romsilva, Ciprian Pahonţu, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, că procedura este una anevoioasă şi din această cauză înfiinţarea perdelelor forestiere va mai dura. "Pentru noi este un proiect foarte important partea de perdele forestiere și, de curînd, am primit o documentație de la minister (Ministerul Apelor și Pădurilor-n. r.) pentru aproximativ 600 de hectare. Noi ne-am făcut deja un grafic de lucru, avem o planificare și acum sîntem în proceduri de achiziționare a serviciilor de cadastru și evaluare pentru 304 hectare, care vor fi expropriate, iar în alte proceduri de achiziție publică încă 291 de hectare. Aceste suprafețe sînt în general pe autostrăzi, pe partea de căi de comunicație, pe autostrăzile A3, A2 și A1, lîngă București-și se întind inclusiv în 6 județe, respectiv Ialomița, Buzău, Ilfov, Giurgiu, Constanța, Călărași. Din păcate, procedura este foarte lungă, atît pe partea de cadastru și evaluare, iar pe urmă așteptăm Hotărîrea de Guvern privind exproprierea. Conform calendarului pe care l-am făcut, sperăm să le avem pe toate acestea finalizate pînă la sfîrșitul anului și, în primăvara lui 2018, să fim capabili să începem efectiv lucrările de împădurire pe ce suprafețe vom reuși să expropriem. Avem finanțarea asigurată, respectiv 34,9 milioane de lei în buget pentru 2017, achizițiile le-am demarat, dar știți cum e aici, la achiziții. Vine, îți face o contestație și te amînă", a spus directorul general Romsilva.Etichete: Buzăul |  forestiere |  perdele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU