02 [NOV 13] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 02 noiembrie 2013

Buzoianca Mariana Popa, înjunghiată mortal în Anglia

Radu Drăguţ alte articole de Radu Drăguţ
1 vot 1948 vizualizari 0 comentarii radudragut@sansanews.ro

O femeie din satul Caragele, comuna Luciu, judeţul Buzău, a fost înjunghiată mortal, în noaptea de luni spre marţi, pe o stradă comercială aglomerată de la Ilford, în Essex (estul Angliei), tânăra murind ulterior la Royal London Hospital, potrivit Daily Mail online. 

Tinerei i-a fost acordat primul ajutor de către paramedici care au dus-o la spital, însă medicii nu au putut să o salveze.

Locuitori din zonă au declarat că au văzut-o pe femeie mergând împleticit în interiorul unui local de pe strada unde a fost înjunghiată, după care s-a prăbuşit la podea. 

"Cineva zăcea pe jos în bucătăria restaurantului, dar am putut să văd doar picioarele", a declarat un bărbat, pentru publicaţia Ilford Recorder. "Au tras storurile, pentru că oamenii se holbau. Nu am văzut atâta poliţie în viaţa mea", a mai spus acesta.

Marţi după-amiază, un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost arestat în acest caz, acesta aflându-se în custodia poliţiei în East London.

Tânăra înjunghiată mortal, luni noapte, pe o stradă din Ilford - un oraş din Anglia, era din judeţul Buzău, iar familia acesteia susţine că ar fi fost însărcinată şi crede tragedia s-a produs după ce femeia ar fi fost confundată cu o prostituată.

Tânăra, Mariana Popa, avea 24 de ani şi era originară dintr-o comună din judeţul Buzău, iar familia acesteia spune că femeia a plecat iniţial la muncă în Italia, însă, pentru că nu reuşea să îşi mai găsească de lucru acolo, a decis să plece în Anglia, unde se afla, de câteva săptămâni, împreună cu concubinul său.

Mama tinerei spune că aceasta ar fi fost însărcinată şi că era foarte bucuroasă. 

"A plecat pentru că a zis că nu mai poate sa stea acolo (nr. - în Italia), că nu mai avea serviciu, însă noi nu am ştiut când a plecat. Ne-a anunţat la o săptămână: «Mamă, să ştiţi că sunt în Londra, că se câştigă mai bine acolo, până la 2.000 de lire pe lună». Le-am spus să aibă mare grijă, iar pe 26 mi-a trimis nişte bani pentru că a fost ziua mea. În plus, băiatul cu care trăia ne-a spus că ar fi însărcinată şi că era foarte bucuroasă. Nu pot să înţeleg ce s-a întâmplat, era o fată bună şi liniştită, era cumsecade, era miloasă de oricine. Nu ştiu ce criminal, că o fi confundat-o cu cineva, nu ştiu ce s-a întâmplat, nu ne dăm seama", a declarat Miuţa Popa, mama tinerei ucise.

De asemenea, fratele tinerei spune că aceasta avea o fetiţă de şapte ani în România, dintr-o căsătorie anterioară, şi că obişnuia să le trimită bani. 

El afirmă că este posibil ca sora lui să fi fost confundată cu o prostituată.

"A plecat să facă bani, nu le mai mergea în Italia şi s-au gândit să aibă altfel de viaţă. S-a dus un văr de-al concubinului pe la ei prin Italia şi le-a zis să plece cu el în Anglia. Concubinul şi-a găsit de lucru, ea nu şi-a găsit şi a rămas să se ducă la magazinul românesc ca să o angajeze şi pe ea şi nu a mai reuşit să ajungă pentru că a fost înjunghiată pe stradă. Ea, din puţinul ei, ne trimitea şi nouă. Avea o fetiţă de şapte ani de crescut aici în România, din prima căsătorie, şi îi trimitea pachet mereu când făcea bani. Plecase să câştige un ban să îşi crească fetiţa şi ne trimitea şi nouă că trăim din ajutorul social şi nu a mai reuşit să ne ajute. Ne spunea la telefon în săptămânile astea două, de când ajunsese în Anglia că nu se prea descurcă cu limba. Posibil să fi fost confundată cu cineva, eu păstrez legătura cu Poliţia din Marea Britanie şi toţi îmi spun că a fost ori confundată ori că e bolnav criminalul. Poate o fi fost confundată cu vreo prostituată şi să fi fost unul care urăşte prostituatele", a afirmat Costel Popa, fratele femeii ucise.

Familia nu are bani să îi repatrieze rămăşiţele pământeşti.

Familia buzoiencei se plânge că nu are bani pentru a aduce acasă trupul neînsufleţit al femeii, pentru a o înmormânta. 

"Nu ştim cum să facem să o aducem acasă. Dacă nu ne ajută de acolo, nu avem cu ce, pentru că noi alergăm cu băţul după nişte vaci să trăim şi noi. E greu tare să o aducem acasă, ne trebuie vreo 15.000 de lei", a adăugat Costel Popa, fratele tinerei ucise, informează Mediafax.


Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU